Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.4.2005 19:43

Chtěl bych se zeptat jaké zkušenosti máte s tímto rodem co se týče kanibalismu u larev. Jsou některé druhy, které jsou více kanibalistické?

10.3.2005 21:43

maork napsal(a):
Chtěl bych se zeptat jaké zkušenosti máte s tímto rodem co se týče kanibalismu u larev. Jsou některé druhy, které jsou více kanibalistické?

Ahoj!Rod Educella je muj nejoblíbenější..před rokem jsem si založil sbírku která nyní obsahuje 20 druhů...
S kanibalismem je to ruzné např.Eudicella morgani nebo Eudicella schultseorum se žerou doslova jak ,,prasata"a na druhou stranu Eudicella euthalia oweni,resseleri... nebo Eudicella smithi smithi se nežerou skoro vubec až na vyjímky když mají málo potravy.
Eudicella gralli hubini,schultseorum,morgani,voermanni chovám larvu po larvě...

*Shandy*

11.3.2005 09:00

*shandy* napsal(a):
Ahoj!Rod Educella je muj nejoblíbenější..před rokem jsem si založil sbírku která nyní obsahuje 20 druhů...
S kanibalismem je to ruzné např.Eudicella morgani nebo Eudicella schultseorum se žerou doslova jak ,,prasata"a na druhou stranu Eudicella euthalia oweni,resseleri... nebo Eudicella smithi smithi se nežerou skoro vubec až na vyjímky když mají málo potravy.
Eudicella gralli hubini,schultseorum,morgani,voermanni chovám larvu po larvě...

*Shandy*

Tak to se docela shodneme. Mě připadají brouci rodu Eudicella také nejkrásnější. Zatím mám druhy E.s.bertherandi,E.s.shiratica,E.e.resseleri,E.nyassica,E.trilineata interr. Jaké máš zkušenosti s chovem těchto druhů? Pokud bys měl nějaké L1 jiných druhů možná bych měl zájem

11.3.2005 15:02

maork napsal(a):
Tak to se docela shodneme. Mě připadají brouci rodu Eudicella také nejkrásnější. Zatím mám druhy E.s.bertherandi,E.s.shiratica,E.e.resseleri,E.nyassica,E.trilineata interr. Jaké máš zkušenosti s chovem těchto druhů? Pokud bys měl nějaké L1 jiných druhů možná bych měl zájem

Ahoj,
druhy co chováš jsou nádherné,pokud jsou teda pěkné kousky...
S těmito druhy zkušenosti mám,všech těch 5 druhů co jsi psal mám...škoda že bud larvy musí být v prostorné ubikaci(cca 40 L barely)aby byli vážně pěkní velcí a vitální brouci nebo je mít po 10 kusech v 5 litrových zavařovačkách a přikrmovat je každý třetí-čtvrtý den...

*Shandy*

11.3.2005 15:06

*shandy* napsal(a):
Ahoj,
S těmito druhy zkušenosti mám,všech těch 5 druhů co jsi psal mám...škoda že bud larvy musí být v prostorné ubikaci(cca 40 L barely)aby byli vážně pěkní velcí a vitální brouci nebo je mít po 10 kusech v 5 litrových zavařovačkách a přikrmovat je každý třetí-čtvrtý den...

*Shandy*

Eudicella trilineata inter.

11.3.2005 15:07

*shandy* napsal(a):
Eudicella trilineata inter.

Eudicella smithi smithi 40 mm

11.3.2005 15:09

*shandy* napsal(a):
Eudicella smithi smithi 40 mm

Eudicella euthalia euthalia

11.3.2005 15:09

*shandy* napsal(a):
Eudicella euthalia euthalia

Eudicella gralli gralli

11.3.2005 15:12

*shandy* napsal(a):
Eudicella gralli gralli

Tady vidíte jak je barevnost Eudicell nepochopitelná...
Eudicella gralli hubini 40 mm

11.3.2005 18:27

*shandy* napsal(a):
Tady vidíte jak je barevnost Eudicell nepochopitelná...
Eudicella gralli hubini 40 mm

Dávám sem taky fotky.

11.3.2005 20:46

*shandy* napsal(a):
Eudicella gralli gralli

tak já taky sem hodím ještě pár fotek :o)
Eudicella euthalia oweni

11.3.2005 20:50

*shandy* napsal(a):
Eudicella euthalia oweni

Ta owena co jsem posílal minule měla 46 mm...
Eudicella schultzeorum-green 40 mm

11.3.2005 20:54

*shandy* napsal(a):
Eudicella euthalia oweni

Eudicella morgani samec 45 mm

11.3.2005 21:00

*shandy* napsal(a):
Eudicella euthalia oweni

Eudicella schultseorum pseudo.40 mm

11.3.2005 21:12

*shandy* napsal(a):
Eudicella euthalia oweni

Eudicella euthalia resseleri velikost ?cca 35 mm

11.3.2005 21:17

*shandy* napsal(a):
Eudicella euthalia oweni

Eudicella euthalia nyassica 43 mm

15.3.2005 10:12

*shandy* napsal(a):
Ahoj,

*Shandy*

Shiratici a trilineaty jsem měl pěkný. Berth. akorát první generaci v mém chovu, druhou jsem neměl čas přikrmovat a vylíhli se z toho takový Ta první generace Berth. byla bez příkrmu, v spíš nižší pokojový teplotě. Larvy byli rozdělený zvlášť do kelímků od ramy. Vývoj byl sice vzhledem k teplotě delší, ale stálo to za to. Takový bertherandi jsem ještě u nikoho neviděl.

15.3.2005 16:28

maork napsal(a):
Shiratici a trilineaty jsem měl pěkný. Berth. akorát první generaci v mém chovu, druhou jsem neměl čas přikrmovat a vylíhli se z toho takový Ta první generace Berth. byla bez příkrmu, v spíš nižší pokojový teplotě. Larvy byli rozdělený zvlášť do kelímků od ramy. Vývoj byl sice vzhledem k teplotě delší, ale stálo to za to. Takový bertherandi jsem ještě u nikoho neviděl.

Dobrý den!
Jak byly velký ty bertherandi?Také jsme slyšel že kdosi chová brouky na chatě kde je malá teplota a líhnou se mu z toho eudicelly jak prasiska...v jaké teplotě jste je měl?

15.3.2005 19:15

*shandy* napsal(a):
Dobrý den!
Jak byly velký ty bertherandi?Také jsme slyšel že kdosi chová brouky na chatě kde je malá teplota a líhnou se mu z toho eudicelly jak prasiska...v jaké teplotě jste je měl?

Byly to začátky mého chovu a teplotu jsem nesledoval. Velikost jsem také nesledoval. Navíc jsem v té době ještě nepreparoval takže nejde měřit ani zpětně. Samotného mě to mrzí. Zkusím to znovu a uvidím

15.3.2005 20:28

maork napsal(a):
Byly to začátky mého chovu a teplotu jsem nesledoval. Velikost jsem také nesledoval. Navíc jsem v té době ještě nepreparoval takže nejde měřit ani zpětně. Samotného mě to mrzí. Zkusím to znovu a uvidím

Mě zajímá ta teplota...známý i říkal že je dobré mít larvy v nižší teplotě..vývoj bude trvat ale déle ale stojí to za to..

4.4.2005 21:35

*shandy* napsal(a):
Mě zajímá ta teplota...známý i říkal že je dobré mít larvy v nižší teplotě..vývoj bude trvat ale déle ale stojí to za to..

Opravdu jsou tu pěkné fotky,taky jednu přidám:-)Není sice taková jako ostatní,ale jen počkejte až seženu lepší fotoaparát...!!!:-)

5.4.2005 16:15

alex88 napsal(a):
Opravdu jsou tu pěkné fotky,taky jednu přidám:-)Není sice taková jako ostatní,ale jen počkejte až seženu lepší fotoaparát...!!!:-)

Ahoj na té fotce to moc dobře nejde vidět-to je náká euthálka že?resseleri nebo euthalia?

5.4.2005 19:43

alex88 napsal(a):

Ano,je to euthalia resseleri

31.7.2007 18:36

alex88 napsal(a):
Ano,je to euthalia resseleri

ahoj je to nedavno co jsem zacel s chovem eudicella schultzeorum a všude vydim napsane ze se poziraji je to pravda?a jak tomu zabranit mam jen 6 larev prosim nekoh odepiste na muj email H.Rene@seznam.cz dekuji

Přidejte reakci

Přidat smajlík