dobrý den
darem jsem dostal 13 housenek nočního tripockého motýla, žije prý jen kratičkou dobu, ničím se neživý... jen jsem ztratil lísteček s jeho latinským názvem. poznali by jste podle fota housenek co by to mohlo být za druh a jak se starat o housenky i motýlky? housenky se živý listy šeříku. všem moc děkuji. luboš jedlinský
Luboš Jedlinský
napsal(a):
dobrý den
darem jsem dostal 13 housenek nočního tripockého motýla, žije prý jen kratičkou dobu, ničím se neživý... jen jsem ztratil lísteček s jeho latinským názvem. poznali by jste podle fota housenek co by to mohlo být za druh a jak se starat o housenky i motýlky? housenky se živý listy šeříku. všem moc děkuji. luboš jedlinský
2
Luboš Jedlinský
napsal(a):
3
Ahoj Ľuboš.
No podľa mňa to bude Samia cynthia,o motyle sa netreba starať,žiju kratko ich ulohou je zanechať potomstvo.Takže po liahnuti sa hneď pária a samička kladie vajička.Veľa zdaru.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
já vím z tý nádoby jsou už přendané do velké, v týhle mě je jen přivezli, jak ten motýl bude vypadat? není někde nějaký web s nima? Luboš
Neviem čo potrebuješ vedieť ale skus www.tarzanm.blog.cz
Luboš Jedlinský
napsal(a):
jo děkuju jdu se podívat:)) luboš
Samozřejmě je to tak (Samia cynthia ricini). Potřebovaly by asi 10 litrovou nádobu ze skla či plastu, tj. mírně zvýšenou vlhkost. Podle fotek se budou do 10 dnů kuklit. Budou mít smetanově bílé hedvábné kokony. Imága do 4 týdnů po zakuklení.
Pro další generaci se dají použít i jiné živné rostliny (pajasan, bez černý, ořešák, třešeň, ptačí zob, Ricinus - skočec, štědřenec, jeřáb, Magnolia).
Mimmo.
mimmo
napsal(a):
Samozřejmě je to tak (Samia cynthia ricini). Potřebovaly by asi 10 litrovou nádobu ze skla či plastu, tj. mírně zvýšenou vlhkost. Podle fotek se budou do 10 dnů kuklit. Budou mít smetanově bílé hedvábné kokony. Imága do 4 týdnů po zakuklení.
Pro další generaci se dají použít i jiné živné rostliny (pajasan, bez černý, ořešák, třešeň, ptačí zob, Ricinus - skočec, štědřenec, jeřáb, Magnolia).
Mimmo.
no jooo máte pravdu dnes se udělala jedna bílá kukla, co s ní mám dělat je na spodku nádoby, mám jí přemístit samostatně třeba do 3litrové sklenice aby jí ostatní housenky neponičily? Luboš J.
Luboš Jedlinský
napsal(a):
no jooo máte pravdu dnes se udělala jedna bílá kukla, co s ní mám dělat je na spodku nádoby, mám jí přemístit samostatně třeba do 3litrové sklenice aby jí ostatní housenky neponičily? Luboš J.
Ahoj,ja ich nechavam za občasneho rosenia v takejto klietke(obr.),tuna to dostať kupiť za 35 sk.Ma rozmer ,d-80,š-45,v-45 cm.
Farfalla

XXX.XXX.42.99
Dobrý den, dostala jsem do kavárny čerstvou mátu ze zahrádky...neustále jsem kolem ní sbírala černý bobky až jeden den jsem a našla housenku která se nejspíš před pár dny zamotala do průhledné pavučiny. Teď ale nevím co s ní?
Farfalla

XXX.XXX.42.99
No právě že ta máta byla natrhaná tak jsem ji dala do skleničky ale můžu ji předělat i do květináče jestli to bude lepší housenka je černá a nejspíš lehce žlutá (těžko říct teď přes tu kuklu) velikostně asi 3 cm.
Farfalla

XXX.XXX.42.99
Aha dobře tak zkusím a uvidím co se stane ale bylo by to fajn mám kavárnu a jmenuje se farfalla to je Itasky motýl tak je to vtipné...když se zadaří napíšu Vám co se z toho vyklubalo. Zatím moc děkuji :) Hezký večer.