Luboš Jedlinský
napsal(a):
vkládejte sem prosím fota svých motýlů, housenek, houseníků, zařízení pro chov imág a ostatní zařízení
Toz zacnu s fotkama :) ja spis fotim v prirode :)
1.Polyommatus icarus (Modraásek jehlicový) - námluvy
2.Hyles gallii (Lišaj svízelový) dochován z nalezené housenky
3.Nejakej Hnedasek (Melitaea) foceno v Bílých karpatech...necht megaodbornici urci,na hnedase sem blbej :)
4. Samice Saturnia pyri (Martinac hrusnovy) podezrele si oblibil pritelkyni
5. Housenka predesleho druhu tesne pred zakuklenim
6. tataz housenk,ale v poslednim instaru
sova
napsal(a):
Toz zacnu s fotkama :) ja spis fotim v prirode :)
1.Polyommatus icarus (Modraásek jehlicový) - námluvy
2.Hyles gallii (Lišaj svízelový) dochován z nalezené housenky
3.Nejakej Hnedasek (Melitaea) foceno v Bílých karpatech...necht megaodbornici urci,na hnedase sem blbej :)
4. Samice Saturnia pyri (Martinac hrusnovy) podezrele si oblibil pritelkyni
5. Housenka predesleho druhu tesne pred zakuklenim
6. tataz housenk,ale v poslednim instaru
2.
vladimir hula
napsal(a):
Hnědásku :) Jedná se o Hamearis lucina, pestrobarvec petrklicovy :) VH
minienti
napsal(a):
tady je naka cerna forma bo co .....
tady pls pomoc...
minienti
napsal(a):
tady pls pomoc...
Trochu takova hruza ale je to dobry
minienti
napsal(a):
Trochu takova hruza ale je to dobry
ted sem v tom mel H. cecropia akorad uz mam jen jednu nevim proc proste pochcipali asi naka nemoc ? .... tagle to vypada zavreny ....
minienti
napsal(a):
ted sem v tom mel H. cecropia akorad uz mam jen jednu nevim proc proste pochcipali asi naka nemoc ? .... tagle to vypada zavreny ....
Luboš Jedlinský
napsal(a):
vkládejte sem prosím fota svých motýlů, housenek, houseníků, zařízení pro chov imág a ostatní zařízení
Luboš Jedlinský
napsal(a):
Luboš Jedlinský
napsal(a):
Luboš Jedlinský
napsal(a):
Ľubomír víťaz

XXX.XXX.165.165
Ľubomír víťaz
napsal(a):
Gastropacha populifolia
Tak tu dám aj ja najnovšieho nájomcu
martinbaran
napsal(a):
detail
Samia cynthia - housenik s housenkama...
michal t
napsal(a):
Samia cynthia - housenik s housenkama...
Hyles gallii - housenka
michal t
napsal(a):
Hyles gallii - housenka
Papilio alexanor - housenka
Luboš Jedlinský
napsal(a):
dali by se odkoupit od vás nějaké housenky těch otakárků? L
A prej jenom 4 nebo 3 instary todle je 6. instar ja si to porad nak nedokazu vysvetlit kazdy 4 dny se svliikaj sou jako siilenyy, trochu mi pripominaj kraavy jak jenom zerou a cumej sou to housenky z vajiicek od motyyluu z priirody z koupil sem je v 2. instaru a z 11ti jich zije 11 tagze nulovaaa umrtnost poraad jim menim potravu mooooc toho sezerou teplota okolo 27°C a asi 3x dene jim tam caaaknu rozprasovacem trochu na rostlinu a viic na steny terarka... maj velkyy vetraani tagze zaadnaa pliisen
minienti
napsal(a):
A prej jenom 4 nebo 3 instary todle je 6. instar ja si to porad nak nedokazu vysvetlit kazdy 4 dny se svliikaj sou jako siilenyy, trochu mi pripominaj kraavy jak jenom zerou a cumej sou to housenky z vajiicek od motyyluu z priirody z koupil sem je v 2. instaru a z 11ti jich zije 11 tagze nulovaaa umrtnost poraad jim menim potravu mooooc toho sezerou teplota okolo 27°C a asi 3x dene jim tam caaaknu rozprasovacem trochu na rostlinu a viic na steny terarka... maj velkyy vetraani tagze zaadnaa pliisen
Luboš Jedlinský
napsal(a):
sice to neni motyyl ale ta fotka se mi liiibii...
michal t
napsal(a):
Zdravim, ted nevim, jakych otakarku mate na mysli, jestli machaon nebo alexanor.
Bohuzel uz nic nemam, jen par kukel. MT
obou druhů? kukly by jste neprodal? a kdy by mohli být od vás vajíčka či housenky těchto druhů? a jaká se přibližná cena vajíček, housenek, kukel? děkuji. L
Luboš Jedlinský
napsal(a):
obou druhů? kukly by jste neprodal? a kdy by mohli být od vás vajíčka či housenky těchto druhů? a jaká se přibližná cena vajíček, housenek, kukel? děkuji. L
Bohuzel nemam nic na prodej, vsechen material jsem si dovezl ted z Recka. A chovat je nebudu, nemam na to prostory. Nekere machaony jsem pustil a par jich putovalo do sbirky a od alexanoru mam jen dve kukly a oba poputuji do sbirky.
MT
minienti
napsal(a):
sice to neni motyyl ale ta fotka se mi liiibii...
uz sou dost velky tahle ma prez 10 cm
minienti
napsal(a):
uz sou dost velky tahle ma prez 10 cm
to mnozstvii zraadla co tam je sezere 11 housenek za neceliii 2 dny poraad nechaapu jak to do sebe muuzou narvat.... tohle ma rozmery dxvxs- 45x45x30 cm
minienti
napsal(a):
to mnozstvii zraadla co tam je sezere 11 housenek za neceliii 2 dny poraad nechaapu jak to do sebe muuzou narvat.... tohle ma rozmery dxvxs- 45x45x30 cm
S. c. ricini L2
minienti
napsal(a):
S. c. ricini L2
uz se kuklej tahle se na to teprve chystaaa
minienti
napsal(a):
Tak sem taky přídám 2 housenky co sem ted našel. Nevíte někdo náhoudou co by se z toho mohlo vyklubat?
kolly
napsal(a):
Tak sem taky přídám 2 housenky co sem ted našel. Nevíte někdo náhoudou co by se z toho mohlo vyklubat?
2) předem děkuji za odpovědi
argy
napsal(a):
To první je kukléřka diviznová (Shargacucullia verbasci), to druhý nevím je to moc malý...
Attacus atlas vcera vylihnuty, samec...
minienti
napsal(a):
snat pod kazdou odchliplou kurou jich bylo vzdy min. 10 a viiic
Luboš Jedlinský
napsal(a):
Ľubomír víťaz

XXX.XXX.165.165
Ľubomír víťaz

XXX.XXX.165.165
Ľubomír víťaz
napsal(a):
Leptidea sinapis samica II. gen.
Leptidea morsei samica II. gen.
Ľubomír víťaz
napsal(a):
Leptidea morsei samica II. gen.
tohohle lumka sem vytahnul z kukly P. machaon kdyz se z ni chtel dostat udelal do ni peknou diru vytah sem ho prdeli, hajzla
minienti
napsal(a):
tohohle lumka sem vytahnul z kukly P. machaon kdyz se z ni chtel dostat udelal do ni peknou diru vytah sem ho prdeli, hajzla
to je ta diiiira
minienti
napsal(a):
to je ta diiiira
A. atlas samicci kukla uz prosvita kresba
minienti
napsal(a):
A. atlas samicci kukla uz prosvita kresba
paaareniii
minienti
napsal(a):
paaareniii
zkousel sem metodu rucniho pareni, myslel sem jak je to tezky, ale vubec nebylo normalne sem samici vzal do levy ruky a samce do pravy, prilozil sem je nohama k sobe a smeroval zadecek samce k samiccimu, behem par sekund se mi to povedlo, samec ji uchopil valvama a jen sem je dal do ,,houseniku'' zavesit a je to ... samec je prez dva dny starej a samice se mi vylihla vcera k veceru...
minienti
napsal(a):
zkousel sem metodu rucniho pareni, myslel sem jak je to tezky, ale vubec nebylo normalne sem samici vzal do levy ruky a samce do pravy, prilozil sem je nohama k sobe a smeroval zadecek samce k samiccimu, behem par sekund se mi to povedlo, samec ji uchopil valvama a jen sem je dal do ,,houseniku'' zavesit a je to ... samec je prez dva dny starej a samice se mi vylihla vcera k veceru...
To se tak někdo má dyž se mu vylíhne samice a samec eště žije...by se mi taky libilo mno příští rok jich musim koupit víc :) a tky možná víc krmit,nej samici sem mel 22, samec jen 18cm .
nery
napsal(a):
To se tak někdo má dyž se mu vylíhne samice a samec eště žije...by se mi taky libilo mno příští rok jich musim koupit víc :) a tky možná víc krmit,nej samici sem mel 22, samec jen 18cm .
ja sem kmil jak vsteklej jak tam meli poslednich par zelenych vetvicek hned sem jim dal novy, taky prazdniny zejo ,ale kdyz nekdo chodi do prace tag je to hold tezkyyy.... tadyta samice taky ,,neni'' moc velka cca 22 cm, ale ted cekam na vylihnuti ty nejveci... kukla jak krava sem zvedavej pak dam fotku pocitam stim ze dneska se urcite vyliihne
minienti
napsal(a):
ja sem kmil jak vsteklej jak tam meli poslednich par zelenych vetvicek hned sem jim dal novy, taky prazdniny zejo ,ale kdyz nekdo chodi do prace tag je to hold tezkyyy.... tadyta samice taky ,,neni'' moc velka cca 22 cm, ale ted cekam na vylihnuti ty nejveci... kukla jak krava sem zvedavej pak dam fotku pocitam stim ze dneska se urcite vyliihne
Ahojte, tak sem hodim aj ja niečo
martinbaran
napsal(a):
a ešte jeden
neco z moji fotosbirky, at je to tu zajimavejsi...
Luboš Jedlinský
napsal(a):
mé fotky na www.brouci.webnode.cz