Zdravím všechny entomology! Dnes jsem šla po cestě a narazila jsem na tuto housenku... byla obrovská, tak 10 cm. Tlustá a hbitá jako veverka. KDyž jsem ji rukou chtěla sebrat, oháněla se po mně kusadly. Mám jen tyhle dvě mizerné fotky, protože mi zdrhla do trávy. Prosím, netušíte, kterému hmyzu přináleží?
jackie
napsal(a):
Zdravím všechny entomology! Dnes jsem šla po cestě a narazila jsem na tuto housenku... byla obrovská, tak 10 cm. Tlustá a hbitá jako veverka. KDyž jsem ji rukou chtěla sebrat, oháněla se po mně kusadly. Mám jen tyhle dvě mizerné fotky, protože mi zdrhla do trávy. Prosím, netušíte, kterému hmyzu přináleží?
a ještě jedno foto. Moc děkuju za odpovědi. Ráda fotím hmyz, mám mraky fotek, ale tohle jsem nikdy nepotkala.Napadlo mne, zda to není od sarančete... asi blbost, že?
jackie
napsal(a):
A jestli mi poradíte, coje tohle za hmyzáčka, budu moc ráda, dělám si fotoalbum s názvy jednotlivých druhů, ale tohle jsem nikde v chytrých knížkách nenašla
cislo.5

XXX.XXX.99.230
jackie
napsal(a):
Určitě ti někdo poradí lépe ale od sarančete to fakt není :-), to máš pravdu že je to blbost. Sarančata nemají žádné "housenky". A to mrňavé je nějaká ploštice, spíše ploštička.
cislo.5
napsal(a):
Určitě ti někdo poradí lépe ale od sarančete to fakt není :-), to máš pravdu že je to blbost. Sarančata nemají žádné "housenky". A to mrňavé je nějaká ploštice, spíše ploštička.
Ta housenka je Cossus cossus (drvoplen obecny) normalne zije ve dreve ted hleda misto k zakukleni... tu plostici znam ale jenom tag od videnii nevim nazev...
minienti
napsal(a):
Ta housenka je Cossus cossus (drvoplen obecny) normalne zije ve dreve ted hleda misto k zakukleni... tu plostici znam ale jenom tag od videnii nevim nazev...
Jé, moc díky!
Drvoplen obecný... a to pak i ten brouk (je to brouk?) je tak obrovský? To snad néééé... Musím si někde najít fotku...
A ploštička? Dííky, díky!!!
minienti
napsal(a):
Tak už jsem drvopleně našla. Je to krásný motýl...