tak nejde vlozit scan tak rucni prace. tady je prvni recept a postupne jich bude pribyvat. takze neco dostupneho pro zacatek.
350g moucnaku, usmazenych a nadrcenych
1 salek krystaloveho cukru
5 vajec
12 podlouhlych piskotu
250g cokolady na vareni, nastrouhane
3/4 salku cherry
tresne na ozdobu
oddelte bilek od zloutku. metlou uslehejte zloutky s cukrem az ztuhnou. v jine misce do tuha uslehejte bilky a pak je zabalte do zloutku. nadrtte piskoty, pridejte drcene moucne cervy a strouhanou coko a v misce to promichejte. smes nandejte do kalisku(moffin) a pecte pri asi 125 po dobu 10-ti minut. pak nechte cca hodinu odstat. nato pridejte lzicku cherry a nechte usadit. jako ozdobu pouzijte tresen nebo nic.
ex varanus
napsal(a):
tak nejde vlozit scan tak rucni prace. tady je prvni recept a postupne jich bude pribyvat. takze neco dostupneho pro zacatek.
350g moucnaku, usmazenych a nadrcenych
1 salek krystaloveho cukru
5 vajec
12 podlouhlych piskotu
250g cokolady na vareni, nastrouhane
3/4 salku cherry
tresne na ozdobu
oddelte bilek od zloutku. metlou uslehejte zloutky s cukrem az ztuhnou. v jine misce do tuha uslehejte bilky a pak je zabalte do zloutku. nadrtte piskoty, pridejte drcene moucne cervy a strouhanou coko a v misce to promichejte. smes nandejte do kalisku(moffin) a pecte pri asi 125 po dobu 10-ti minut. pak nechte cca hodinu odstat. nato pridejte lzicku cherry a nechte usadit. jako ozdobu pouzijte tresen nebo nic.
250g mravencu, smazenych na masle
1kg krystaloveho cukru
3 vejce
2 salky mleka
1 kelimek vanilkove horcice
spetka muskatoveho orisku
na panev dejte 0,5kg cukru a za staleho michani ho nechte karamelizovat. karamelizovanym cukrem pokryjte dno formy. do mixeru dejte vejce, mleko, horcici a zbytek cukru a vse rozmixujte. pak pridejte smazene mravence. vzniklou smes prendejte do formy s karamelizovanym cukrem. formu postavte do nadoby s vodou a na mirnem plamenu varte cca hodinu - dokud to neztuhne. po ztuhnuti vyklopte pudink na talir, jeste nez vychladne.
preji dobrou chut ex. varanus
Uživatel s deaktivovaným účtem

ex varanus
napsal(a):
250g mravencu, smazenych na masle
1kg krystaloveho cukru
3 vejce
2 salky mleka
1 kelimek vanilkove horcice
spetka muskatoveho orisku
na panev dejte 0,5kg cukru a za staleho michani ho nechte karamelizovat. karamelizovanym cukrem pokryjte dno formy. do mixeru dejte vejce, mleko, horcici a zbytek cukru a vse rozmixujte. pak pridejte smazene mravence. vzniklou smes prendejte do formy s karamelizovanym cukrem. formu postavte do nadoby s vodou a na mirnem plamenu varte cca hodinu - dokud to neztuhne. po ztuhnuti vyklopte pudink na talir, jeste nez vychladne.
preji dobrou chut ex. varanus
hmm a 250g mravenců seberu asi kde???
ex varanus
napsal(a):
250g mravencu, smazenych na masle
1kg krystaloveho cukru
3 vejce
2 salky mleka
1 kelimek vanilkove horcice
spetka muskatoveho orisku
na panev dejte 0,5kg cukru a za staleho michani ho nechte karamelizovat. karamelizovanym cukrem pokryjte dno formy. do mixeru dejte vejce, mleko, horcici a zbytek cukru a vse rozmixujte. pak pridejte smazene mravence. vzniklou smes prendejte do formy s karamelizovanym cukrem. formu postavte do nadoby s vodou a na mirnem plamenu varte cca hodinu - dokud to neztuhne. po ztuhnuti vyklopte pudink na talir, jeste nez vychladne.
preji dobrou chut ex. varanus
tak kdyz si neporadite s mravenci tak neco jednodusiho.
350g moucnaku
350g krystaloveho cukru
skorice
hrebicek
kmin
4 lzice masla
1 list voskoveho papiru
panev vymastete maslem a naskladejte na ni moucne cervy. na jinou panev dejte cukr a zahrivejte ho az zhnedne. podle chuti pridejte vyse zminovane koreni. cervy zakryjte cukrem dokud je jeste horky. pote nechte vychladnout, az cukr ztuhne a pak vykrajejte trojuhelniky nebo jine ozdobne tvary. placicky vyskladejte na voskovy papir a s chuti do toho.
ex varanus
napsal(a):
tak kdyz si neporadite s mravenci tak neco jednodusiho.
350g moucnaku
350g krystaloveho cukru
skorice
hrebicek
kmin
4 lzice masla
1 list voskoveho papiru
panev vymastete maslem a naskladejte na ni moucne cervy. na jinou panev dejte cukr a zahrivejte ho az zhnedne. podle chuti pridejte vyse zminovane koreni. cervy zakryjte cukrem dokud je jeste horky. pote nechte vychladnout, az cukr ztuhne a pak vykrajejte trojuhelniky nebo jine ozdobne tvary. placicky vyskladejte na voskovy papir a s chuti do toho.
to je všechno hrozně sladký a navíc tam ten hmyz ani nebude moc znát-je hrozně malej....to chce náký larvy brouků,housenky,atd....
ale jinak dobrý
epicrates
napsal(a):
to je všechno hrozně sladký a navíc tam ten hmyz ani nebude moc znát-je hrozně malej....to chce náký larvy brouků,housenky,atd....
ale jinak dobrý
JJ.je to vše velmi sladké a nejhorší je to,že je to slazené cukrem!Sacharóze se snažim vyhejbat jak mohuNěco s medem by tam nebylo?Každopádně by to chtělo nějakej recept s maximem hmyzu a minimem ostatních přísad
ex varanus
napsal(a):
tak kdyz si neporadite s mravenci tak neco jednodusiho.
350g moucnaku
350g krystaloveho cukru
skorice
hrebicek
kmin
4 lzice masla
1 list voskoveho papiru
panev vymastete maslem a naskladejte na ni moucne cervy. na jinou panev dejte cukr a zahrivejte ho az zhnedne. podle chuti pridejte vyse zminovane koreni. cervy zakryjte cukrem dokud je jeste horky. pote nechte vychladnout, az cukr ztuhne a pak vykrajejte trojuhelniky nebo jine ozdobne tvary. placicky vyskladejte na voskovy papir a s chuti do toho.
500g sarančí
3/4 šálku podzemnicového oleje
1/4 cibule-nakrájené
5 stroužků česneku-nakrájených
1 čajová lžička karí
hřebíček
sůl
štáva ze tří citronů
1 sklenice mangového čatní
drcený kmín
Saranče vařte v osolené vodě, než se zbarví do růžova, tedy asi 10 minut. Pak je rozložte na papírový ubrousek a nechte oschnout. Olej zahřejte na mírném plameni, přidejte cibulo a česnek a osmahněte to. Pak přidejte saranče a osmažte je do křupava. Posypejte karí, hřebíčkem a solí. Přidejte citronovou šťávu, kmín a nakonec mangové čatní.
ex varanus
napsal(a):
500g sarančí
3/4 šálku podzemnicového oleje
1/4 cibule-nakrájené
5 stroužků česneku-nakrájených
1 čajová lžička karí
hřebíček
sůl
štáva ze tří citronů
1 sklenice mangového čatní
drcený kmín
Saranče vařte v osolené vodě, než se zbarví do růžova, tedy asi 10 minut. Pak je rozložte na papírový ubrousek a nechte oschnout. Olej zahřejte na mírném plameni, přidejte cibulo a česnek a osmahněte to. Pak přidejte saranče a osmažte je do křupava. Posypejte karí, hřebíčkem a solí. Přidejte citronovou šťávu, kmín a nakonec mangové čatní.
2 pórky-nakrájené
250g rajčat-nakrájených
5 listů křenu
2 listy epazotu
5 paprik
1 hrst petržele
5 stroužků česneku, rozmačkaných
3 polévkové lžíce kukuřičného oleje
1 polévková lžíce olivového oleje
1/2 šálku tykvových semen, drcených a opečených
1/4 sezamových semen, drcených a opečených
kmín
250g sarančí
sůl
1 šálek bujónu
kukuřičné placky
troubu předehrejte na 200 stupňů. Saranče dejte na pekáč a pečte je 10 minut. Pórek, rajčata, křen, epazot, papriku, petržel a česnek dejte do mixéru a rozmixujte. Směs obou olejů rozpalte na pánvy. Přidejte tykvová semena a na středně silném plameni je osmahněte. Přitom je míchejte, aby se nepřipálila. Přidejte drcená sezamová semena a kmín. Osolte a zamíchejte. Po chvilkách přidávejte bujón, směs zamíchejte a pečte, než ztuhne. Nakonec přidejte pečené saranče. Celé to lžící nandejte do ohřátých kukuřičných placek a podávejte.