Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.3.2006 08:49

Potřeboval bych pomoci s určením této kudlanky. Ootéku jsem našel loni v březnu v Laosu. Nedávno mi dospěl pár. Vypadá to jako sphodromantis, ale moc se v tom nevyznám. Připojuji pár fotek. Ještě bych podotkl, že kudlanky, když byly malé, prchaly skokem.

24.3.2006 08:53

vicher napsal(a):
Potřeboval bych pomoci s určením této kudlanky. Ootéku jsem našel loni v březnu v Laosu. Nedávno mi dospěl pár. Vypadá to jako sphodromantis, ale moc se v tom nevyznám. Připojuji pár fotek. Ještě bych podotkl, že kudlanky, když byly malé, prchaly skokem.

Další fotka samičky. Délka 7,5 cm.

24.3.2006 08:54

vicher napsal(a):

Samec, délka 8,5 cm (s křídly, které přesahují zadeček asi o 1 cm)

24.3.2006 08:55

vicher napsal(a):

Ještě jedenkrát samec.

24.3.2006 08:55

vicher napsal(a):

Fotka kudlanky v 1. instaru.

24.3.2006 08:57

vicher napsal(a):

A poslední fotka: ootéka

24.3.2006 09:04

vicher napsal(a):

Ještě bych měl dotaz. Vkládám do moderované diskuze poprvé a tak se chci poptat, jestli tam jde do příspěvku vložit jen jedna fotka a další je nutno vložit jako reakci? Nebo jsem jen něco přehlídl? Díky. Vicher

24.3.2006 10:31

vicher napsal(a):
Ještě bych měl dotaz. Vkládám do moderované diskuze poprvé a tak se chci poptat, jestli tam jde do příspěvku vložit jen jedna fotka a další je nutno vložit jako reakci? Nebo jsem jen něco přehlídl? Díky. Vicher

Je to kudlanka rodu Hierodula (zřejmě membranacea)...

Do příspěkvku lze vložit jen jednu fotku...

Info o kudlance: http://www.strasidelny-hmyz.wz.cz/hierodula_membranacea.php

24.3.2006 10:33

oniel7 napsal(a):
Je to kudlanka rodu Hierodula (zřejmě membranacea)...

Do příspěkvku lze vložit jen jednu fotku...

Info o kudlance: http://www.strasidelny-hmyz.wz.cz/hierodula_membranacea.php

I když, možná je to i rod Sphodromantis, ale ten kokon vypadá na Hierodulu...

24.3.2006 11:27

oniel7 napsal(a):
I když, možná je to i rod Sphodromantis, ale ten kokon vypadá na Hierodulu...

Podívejte se lupou mezi oko o kořen tykadla, Sphodromantisky tam mají malý hrbolek. Ale kudlanka je to pěkná.

25.3.2006 11:39

tomvoj napsal(a):
Podívejte se lupou mezi oko o kořen tykadla, Sphodromantisky tam mají malý hrbolek. Ale kudlanka je to pěkná.

Zdravím,
Je to na 100% Sphodromantis troufl bych říct že je to lineola..
Podívejte se na místo žlutě označené..tyto výrostky mají Sphodromantisky,Hieroduly ne..

28.3.2006 06:59

*shandy* napsal(a):
Zdravím,
Podívejte se na místo žlutě označené..tyto výrostky mají Sphodromantisky,Hieroduly ne..

Je to nejpravděpodobněji Sphodromantis, ale konkrétní druh určit z fotky je téměř nemožné!

2.6.2006 08:50

vicher napsal(a):
A poslední fotka: ootéka

Některá ze Sphodromantis.
teda asi

2.6.2006 08:56

*shandy* napsal(a):
Zdravím,

Souhlasím,Hierodulu Jsem měl,vzpadala jinak.

5.6.2006 08:52

brewi napsal(a):
Souhlasím,Hierodulu Jsem měl,vzpadala jinak.

Vypadá to na Spodromantis centralis.

5.6.2006 14:51

kudlanka napsal(a):
Vypadá to na Spodromantis centralis.

Muže mi někdo poradit dobré stránky o Sphodromantis Viridis???

5.6.2006 16:42

*shandy* napsal(a):
Zdravím,

Zdravim
Kudlanky sphodromantis ziji v Africe, v Laosu ne.A tak to bude pravdepodobne nejaka Hierodula.To ze je vzhledove jina nez H. membranacea neznamena, ze to neni Hierodula, protoze H. membranacea neni jediny druh v tomto rodu.V tomto rodu je vetsi mnozstvi druhu a nektere jsou vzajemne vzhledove pomerne odlisne.

6.6.2006 14:27

polyergus napsal(a):
Zdravim
Kudlanky sphodromantis ziji v Africe, v Laosu ne.A tak to bude pravdepodobne nejaka Hierodula.To ze je vzhledove jina nez H. membranacea neznamena, ze to neni Hierodula, protoze H. membranacea neni jediny druh v tomto rodu.V tomto rodu je vetsi mnozstvi druhu a nektere jsou vzajemne vzhledove pomerne odlisne.

FíííHááá
Tak to byla vyčerpávající poznámka.

Přidejte reakci

Přidat smajlík