Potřeboval bych pomoci s určením této kudlanky. Ootéku jsem našel loni v březnu v Laosu. Nedávno mi dospěl pár. Vypadá to jako sphodromantis, ale moc se v tom nevyznám. Připojuji pár fotek. Ještě bych podotkl, že kudlanky, když byly malé, prchaly skokem.
vicher
napsal(a):
Potřeboval bych pomoci s určením této kudlanky. Ootéku jsem našel loni v březnu v Laosu. Nedávno mi dospěl pár. Vypadá to jako sphodromantis, ale moc se v tom nevyznám. Připojuji pár fotek. Ještě bych podotkl, že kudlanky, když byly malé, prchaly skokem.
Další fotka samičky. Délka 7,5 cm.
vicher
napsal(a):
Samec, délka 8,5 cm (s křídly, které přesahují zadeček asi o 1 cm)
vicher
napsal(a):
Ještě jedenkrát samec.
vicher
napsal(a):
Fotka kudlanky v 1. instaru.
vicher
napsal(a):
A poslední fotka: ootéka
vicher
napsal(a):
Ještě bych měl dotaz. Vkládám do moderované diskuze poprvé a tak se chci poptat, jestli tam jde do příspěvku vložit jen jedna fotka a další je nutno vložit jako reakci? Nebo jsem jen něco přehlídl? Díky. Vicher
vicher
napsal(a):
Ještě bych měl dotaz. Vkládám do moderované diskuze poprvé a tak se chci poptat, jestli tam jde do příspěvku vložit jen jedna fotka a další je nutno vložit jako reakci? Nebo jsem jen něco přehlídl? Díky. Vicher
Je to kudlanka rodu Hierodula (zřejmě membranacea)...
Do příspěkvku lze vložit jen jednu fotku...
Info o kudlance: http://www.strasidelny-hmyz.wz.cz/hierodula_membranacea.php
tomvoj
napsal(a):
Podívejte se lupou mezi oko o kořen tykadla, Sphodromantisky tam mají malý hrbolek. Ale kudlanka je to pěkná.
Zdravím,
Je to na 100% Sphodromantis troufl bych říct že je to lineola..
Podívejte se na místo žlutě označené..tyto výrostky mají Sphodromantisky,Hieroduly ne..
*shandy*
napsal(a):
Zdravím,
Je to na 100% Sphodromantis troufl bych říct že je to lineola..
Podívejte se na místo žlutě označené..tyto výrostky mají Sphodromantisky,Hieroduly ne..
Zdravim
Kudlanky sphodromantis ziji v Africe, v Laosu ne.A tak to bude pravdepodobne nejaka Hierodula.To ze je vzhledove jina nez H. membranacea neznamena, ze to neni Hierodula, protoze H. membranacea neni jediny druh v tomto rodu.V tomto rodu je vetsi mnozstvi druhu a nektere jsou vzajemne vzhledove pomerne odlisne.
polyergus
napsal(a):
Zdravim
Kudlanky sphodromantis ziji v Africe, v Laosu ne.A tak to bude pravdepodobne nejaka Hierodula.To ze je vzhledove jina nez H. membranacea neznamena, ze to neni Hierodula, protoze H. membranacea neni jediny druh v tomto rodu.V tomto rodu je vetsi mnozstvi druhu a nektere jsou vzajemne vzhledove pomerne odlisne.
FíííHááá
Tak to byla vyčerpávající poznámka.