yfang
napsal(a):
Chováte někdo aspoň ňáký jiný brouky?
yfang
napsal(a):
Chtěl bych se něco dozvědět o chovu tohoto brouka, o jeho životě, ceně, atd.
Já odchovávám goliathuse a konkrétně i G.Goliathus, ale v chovu jsou dost problémový , ale byli již rozmnoženy a jako první brouky bych je nedoporučoval vůbec, ani začátečníkovy, ale rád s chovem poradím,ale na konkrétní otázky ,a cena je tak kolem 2000.
boa
napsal(a):
Já odchovávám goliathuse a konkrétně i G.Goliathus, ale v chovu jsou dost problémový , ale byli již rozmnoženy a jako první brouky bych je nedoporučoval vůbec, ani začátečníkovy, ale rád s chovem poradím,ale na konkrétní otázky ,a cena je tak kolem 2000.
Ahoj! Prosím tě, v jakém substrátu chováš larvy, přikrmuješ je? Jestli ano, tak čím? Díky
Uživatel s deaktivovaným účtem

boa
napsal(a):
V listovce, přikrmuju trusem(Zebří, kraví, atd.), ledový salát, trouchnivé dřevo.
hmm choval jsem než jsem je utopil. Byl jsem zvyklej na vlhkost substrátu pro nosorožíky kteří žijí v nepředstavitelné vlhkosti, ale stejný vlhkost je pro Goliáše smrtelná měl jsem asi 50 larev a jak jsem tak vlhčil a bral do ruky jeden kýbl za druhým tak jsem zalil i je a bylo po....
G.Denda

XXX.XXX.57.103
Ahoj,
rád bych se zeptal na pár rad k chovu např. výška substrátu, osvětlení, atd.
Pokud máš na prodej tak koupím 1samec a d2samice.
Prosím o rychlou odpověď.
G.Denda

XXX.XXX.57.103
boa
napsal(a):
No urobil som ich dosťkrát, nikdy ale poriadne. Problémom je už len fáza kukly a synchronizácia liahnutia. Imága práve kladú, dúfam že tentokrát už to zvládnem bez straty desiatky. Je tam spústa záludností. Koľko mi to experimentovanie s nimi trvá? Už viac ako 15rokov, samozrejme s prestávkami
Pre začiatočníkov to určite nie je. Pokiaľ vám idú jednoduchšie Argyropheggesy, Fornassiniusy, kraatzi, Stephanocratesy môžete sa pustiť smelo do Goliathus. Taká M. oberthuri v pár generáciách by určite tiež nema byť problém. Inak sa sice zabavíte (chce to hrozne času) ale asi vybuchnete. Začnite skôr niečím čo som vymenoval. Aj keď Stephanocratesy som toho roku nevidel.
leptomeson
napsal(a):
No urobil som ich dosťkrát, nikdy ale poriadne. Problémom je už len fáza kukly a synchronizácia liahnutia. Imága práve kladú, dúfam že tentokrát už to zvládnem bez straty desiatky. Je tam spústa záludností. Koľko mi to experimentovanie s nimi trvá? Už viac ako 15rokov, samozrejme s prestávkami
Pre začiatočníkov to určite nie je. Pokiaľ vám idú jednoduchšie Argyropheggesy, Fornassiniusy, kraatzi, Stephanocratesy môžete sa pustiť smelo do Goliathus. Taká M. oberthuri v pár generáciách by určite tiež nema byť problém. Inak sa sice zabavíte (chce to hrozne času) ale asi vybuchnete. Začnite skôr niečím čo som vymenoval. Aj keď Stephanocratesy som toho roku nevidel.
No mohl bys sem napsat pár rad co se týče chovu? A pokud možno tak i třeba do podrobností.
Nazdárek. Já mám s goliáši trochu zkušeností. Už je to delší dobu, co jsem si koupil dvacet larev L1. Do L3 se jich dožilo patnáct. Pak jsem na ně ale neměl moc času kvůli zranění a tak mi zbyly dvě. Naštěstí samec a samice. Ti se vylíhli. Byli malí(Aspoň se mi zdálo, ale když jsem je vzal na burzu, abych přilákal lidi ke stolu, tak jsem se dozvěděl od zkušených chovatelů, že je to docela normální, a že je to navíc docela úspěch při prvním pokusu o odchov. Pak si je někdo koupil. to jsem nečekal.) Larvy se z podkladu dají vyndat jednoduše: ručně
, ale pozor, opatrně!!! Žijí v normálním substrátu, ale trochu bohatším na bílkoviny (dají se přidat: ledový salát, mrtví mouční červy nebo larvy jiných brouků) Vývoj je trochu delší než u malých druhů zlatohlávků, ale zase to stojí za to, když se to povede.
PS: Je mi šestnáct. S Brouky pracuji od osmi let a rád slyším, že s tímto koníčkem začínají i děti. Je to opravdu krása, když se chov daří. Člověk k tomu prostě musí mít vztah a nenechat se vykolejit nějakým neúspěchem.
Doufám, že jsem aspoň trochu přispěl a odpuste mi múj sentiment.
Ať se daří.