Určení pohlaví sklípkanů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.3.2009 07:58
irka

XXX.XXX.122.61

Pomozte mi prosím určit pohlaví těchto dvou druhů... 1. foto: brachypelma boehmei,6.svlek

23.3.2009 08:00
irka

XXX.XXX.122.61

irka napsal(a):
Pomozte mi prosím určit pohlaví těchto dvou druhů... 1. foto: brachypelma boehmei,6.svlek

a 2. je xenesthis immanis, 6.svlek.. snad vám to půjde lépe než mě, děkuji..

23.3.2009 08:09
irka

XXX.XXX.122.61

irka napsal(a):
a 2. je xenesthis immanis, 6.svlek.. snad vám to půjde lépe než mě, děkuji..

to je ten samý x. im. jen jsem ji trochu zesvětlil

23.3.2009 18:23
xxxxxxxxxx

XXX.XXX.31.196

irka napsal(a):
to je ten samý x. im. jen jsem ji trochu zesvětlil

Ahoj,

tak ta boehmeika je na 100% samice a ten immanis spíše samec, neboť tam nevidím spermatéku.

23.3.2009 20:02
nery

XXX.XXX.33.102

xxxxxxxxxx napsal(a):
Ahoj,

tak ta boehmeika je na 100% samice a ten immanis spíše samec, neboť tam nevidím spermatéku.

Chceš tvrdit že podle takovýhle fotky poznáš na 100% pohlaví???

Takhle od oka bych řek,l že ta boehmeika je na 70% samec a u imanisky je to 50/50.
Kdybych měl pavouka v ruce a moh se povrtat v epidueralni ryze na 90% bych to určil

23.3.2009 21:08
xxxxxxxxxx

XXX.XXX.31.196

nery napsal(a):
Chceš tvrdit že podle takovýhle fotky poznáš na 100% pohlaví???

Takhle od oka bych řek,l že ta boehmeika je na 70% samec a u imanisky je to 50/50.
Kdybych měl pavouka v ruce a moh se povrtat v epidueralni ryze na 90% bych to určil

Nevím jakým stylem ty určuješ, samozřejmě, že u toho xenesthise lze polemizovat, ale ta boehmeika je jasná. Ta spermatéka na fotografii jasně prosvítá...

23.3.2009 21:27
nery

XXX.XXX.33.102

xxxxxxxxxx napsal(a):
Nevím jakým stylem ty určuješ, samozřejmě, že u toho xenesthise lze polemizovat, ale ta boehmeika je jasná. Ta spermatéka na fotografii jasně prosvítá...

Určuju ze svlečky, nebo když kupuji nebo prodávám a nevěřím tomu co je napsané na krabičce,pavouka vezmu a pokusím se ho "pootevřít" což u samců nelze že :)
Fotce fakt nevěřim, i když pavouka vemu do ruky(a že už sem jich určoval) nebo koukám přes sklo tak skoro nikdy netvrdim 100% samice...zrovna tu mam v tyhle velikosti samce smitek a prosvítaj teda uplně stejně

23.3.2009 21:34
xxxxxxxxxx

XXX.XXX.31.196

nery napsal(a):
Určuju ze svlečky, nebo když kupuji nebo prodávám a nevěřím tomu co je napsané na krabičce,pavouka vezmu a pokusím se ho "pootevřít" což u samců nelze že :)
Fotce fakt nevěřim, i když pavouka vemu do ruky(a že už sem jich určoval) nebo koukám přes sklo tak skoro nikdy netvrdim 100% samice...zrovna tu mam v tyhle velikosti samce smitek a prosvítaj teda uplně stejně

Tak v tom případě máš samice

24.3.2009 10:39
irka

XXX.XXX.122.61

xxxxxxxxxx napsal(a):

a co tohle? je to scanem.. 1.foto boehmeika

24.3.2009 10:40
irka

XXX.XXX.122.61

irka napsal(a):
a co tohle? je to scanem.. 1.foto boehmeika

2.foto.. immanis

24.3.2009 21:07
nery

XXX.XXX.33.102

xxxxxxxxxx napsal(a):

to sem zvedavej jak mi na ty fotce svlečky ukážeš spermatéku

24.3.2009 21:09
nery

XXX.XXX.33.102

nery napsal(a):
to sem zvedavej jak mi na ty fotce svlečky ukážeš spermatéku

tim sem myslil svlečku boehmeiky - podle mě samec,ale 100% to neni, je rozmazaná, imaniska by chtěla trochu ve většim formátě, třebas na mejla z ty by se mělo dát poznat,ale na tomhle monitoru v tehle velikosti nic nevidím :(

24.3.2009 21:40
xxxxxxxxxx

XXX.XXX.31.196

nery napsal(a):
tim sem myslil svlečku boehmeiky - podle mě samec,ale 100% to neni, je rozmazaná, imaniska by chtěla trochu ve většim formátě, třebas na mejla z ty by se mělo dát poznat,ale na tomhle monitoru v tehle velikosti nic nevidím :(

Ahoj,

tak i když je ta fotka boehmeiky rozmazaná, tak i zde je vidět prosvícená spermatéka. U toho immanise žádnou spermatéku nevidím, takže se stále přikláním k názoru, že jde o samce.

24.3.2009 23:07
nery

XXX.XXX.33.102

xxxxxxxxxx napsal(a):
Ahoj,

tak i když je ta fotka boehmeiky rozmazaná, tak i zde je vidět prosvícená spermatéka. U toho immanise žádnou spermatéku nevidím, takže se stále přikláním k názoru, že jde o samce.

Z téhle strany nemá spermatéka co prosvítat, prostě bud je videt, nebo ne a já ji nevidim.

Takhle laicky určená "samice" pak může být několikrát prodána a poslední nepozorný prodejce má hned nepříjemnosti když zákazníkovi dospěje samec už sem se s tim několikrát setkal a lidi dovedou být dost nepříjemní...

Proto mě irituje když někdo shlídne dosti neprůkaznou fotku a hned křičí "to je na 1000000% samice!" Mnoho začátečníků si prostě poznačí že je to samice a už je ani nenapadne samostatně si to potvrdit

25.3.2009 11:09
irka

XXX.XXX.122.61

nery napsal(a):
Z téhle strany nemá spermatéka co prosvítat, prostě bud je videt, nebo ne a já ji nevidim.

Takhle laicky určená "samice" pak může být několikrát prodána a poslední nepozorný prodejce má hned nepříjemnosti když zákazníkovi dospěje samec už sem se s tim několikrát setkal a lidi dovedou být dost nepříjemní...

Proto mě irituje když někdo shlídne dosti neprůkaznou fotku a hned křičí "to je na 1000000% samice!" Mnoho začátečníků si prostě poznačí že je to samice a už je ani nenapadne samostatně si to potvrdit

No, díky hoši... lepší kvalitu asi nepořídím, ty svlečky jsou hrozně malinké, počkám tedy až mi ta děcka povyrostou :))

25.3.2009 18:59
cyrtopholis

XXX.XXX.157.253

irka napsal(a):
No, díky hoši... lepší kvalitu asi nepořídím, ty svlečky jsou hrozně malinké, počkám tedy až mi ta děcka povyrostou :))

osobně mám nejraději určení pohlaví dle exuvie pod \"mikráčem\" buť tam naleznu spermatéku či ne (pokud se tedy jedná o malé,menší jedince a pouhým okem nelze vidět či rozeznat spermatéku) .. to je 100 % určení.

25.3.2009 19:19
xxxxxxxxxx

XXX.XXX.31.196

irka napsal(a):

Ještě mohu doporučit p. Jiřího Měsíčka z Chebu, který si pořídil speciální kyvadélko, bezpečně určivší pohlaví sklípkanů.

26.3.2009 13:50
irka

XXX.XXX.122.61

xxxxxxxxxx napsal(a):
Ještě mohu doporučit p. Jiřího Měsíčka z Chebu, který si pořídil speciální kyvadélko, bezpečně určivší pohlaví sklípkanů.

Pořídil jsem foto immanisky přes mikroskop, kvůli čemuž jsem spálil maso v troubě )) Tímto způsobem určuju pohlaví poprvé. Toš snáď je to spermatéka. Co?

26.3.2009 16:04
cyrtopholis

XXX.XXX.157.253

irka napsal(a):
Pořídil jsem foto immanisky přes mikroskop, kvůli čemuž jsem spálil maso v troubě )) Tímto způsobem určuju pohlaví poprvé. Toš snáď je to spermatéka. Co?

zdravím,

ano to by měla být pravá a levá spermatéka.

S pozdravem

Ondřej Reichmann

13.6.2011 12:38
ddaavvee

XXX.XXX.175.25

Zdravim,
je to holka nebo ne,díky za odpovědi david

15.6.2011 01:52
vavres

XXX.XXX.113.89

Nic moc tam nejde vidět,jak to je rozmázlé,ale vypadá to na samca...

fagi

15.3.2017 00:26
fagi

XXX.XXX.238.74

Ahoj,
chtěl jsem se zeptat jestli by mi někdo nepomohl s určením pohlaví brachypelmi smithi. Fotka je pořízená 2 dny po svleku.
Dík moc.

Přidejte reakci

Přidat smajlík