Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.227
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Trap door z Egypta
Kudlanka zřejmě Pseudocreobutra sp. ??? Je z Tanzánie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Trap door z Egypta
Pavouk z Tanzánie
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.144.227
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Trap door z Egypta
Další podobný pavouk, možná se jedná o stejný druh - nevím. Opět z Tanzánie
Uživatel s deaktivovaným účtem

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Trap door z Egypta
Ahoj, jak se tak koukám, tak bude asi problém s přesnější lokalizací, znáš podrobnější území výskytu, nebo je to import? Určení do druhu si na základě teto fotgrafie netroufám,. čeleď Idiopidae zřejmě rod Idiops. V Egyptě je rozšířen Idiops syriacus, který se vyskytuje i na blízkém východě. Na rod Gorgyrella a Ctenolophus je Egypt příliš vysoko, přičemž některé druhy ze všech zmiňovaných rodů rodů jsou si hodně morfologicky blízké. Proto je důležité znát alespoň přibližně území, charakter biotopu a pod. fot - Idiops syriacus lok.Negev-Izrael

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Pavouk z Tanzánie
čeleď Lycosidae zřejmě rod Hogna možná Hogna radiata,neboť má široký rozptyl výskytu až po střední Afriku a je na ní i hodně podobná, ale ani zde si nejsem 100% jistý

Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Další podobný pavouk, možná se jedná o stejný druh - nevím. Opět z Tanzánie
čeleď Ctenidae, zřejmě rod Africactenus nebo Ctenus. Problém ale je hlavně v tom, že tato čeleď se v Tanzánii ani v Keni nevyskytuje, proto by mne docela zajímal skutečný původ
napsal(a):
čeleď Ctenidae, zřejmě rod Africactenus nebo Ctenus. Problém ale je hlavně v tom, že tato čeleď se v Tanzánii ani v Keni nevyskytuje, proto by mne docela zajímal skutečný původ
Taky nějaký lycosid (slíďák) - Lycosidae! Čeleď Ctenidae se tam jednak nevyskytuje a má jiné postavení očí.

argy
napsal(a):
Taky nějaký lycosid (slíďák) - Lycosidae! Čeleď Ctenidae se tam jednak nevyskytuje a má jiné postavení očí.
omlouvám se,špatně jsem se podíval na rozložení očí,jak napsal ondra jedná se o nějakého Lycosida