tom
napsal(a):
Najde se někdo kdo by mi poradil nebo někdo z kraje Vysočina kdo by levně prodal zlatohlávky?Chtěl bych poradit pěstoval jsem zlatohlávky a oni všichni uhynuly a ani se nezpářili je to tím že jsem jim nedával jako krmivo listovku?Nebo čím?#
1.Který jsi měl druh?
2.Měl jsi jako podklad 10centimetrovou vrstvu hrabanky?
3.Čím jsi zlatohlávky krmil a jak často?
4.Velikost terária a počet chovaných kusů?
5.Teplotní a světelné podmínky na místě kde bylo terárium umístěno?
Když zodpovíš těchto pět otázek pak určitě získáš odopověď na to co se ptáš.
Já jezdím občas do chrudimi a to zas není taková dálka od vysočiny. Napiš přesně odkud jsi. Mohl bych ti nabídnout L1 a L2 od Eudicella smithi bertherandi. Chov je snadný.
maork
napsal(a):
1.Který jsi měl druh?
2.Měl jsi jako podklad 10centimetrovou vrstvu hrabanky?
3.Čím jsi zlatohlávky krmil a jak často?
4.Velikost terária a počet chovaných kusů?
5.Teplotní a světelné podmínky na místě kde bylo terárium umístěno?
Když zodpovíš těchto pět otázek pak určitě získáš odopověď na to co se ptáš.
Já jezdím občas do chrudimi a to zas není taková dálka od vysočiny. Napiš přesně odkud jsi. Mohl bych ti nabídnout L1 a L2 od Eudicella smithi bertherandi. Chov je snadný.
Eudicella schultzeorum a E.trilineata,ne neměl jsem 10 cm, hrabanky měl jsem kokosový substrát asi 5 cm,každý den jsem krmil ovocem,pár E.trilineata a 4 kusy E.schultzeorum,ale to byli od sebe,terárium 30.20.20 a osvětlení neměli.Dík.#08
tom
napsal(a):
Eudicella schultzeorum a E.trilineata,ne neměl jsem 10 cm, hrabanky měl jsem kokosový substrát asi 5 cm,každý den jsem krmil ovocem,pár E.trilineata a 4 kusy E.schultzeorum,ale to byli od sebe,terárium 30.20.20 a osvětlení neměli.Dík.#08
Já mám zkušenosti pouze s E.trilineata. Moji dospělí brouci začali klást až po delší době. Imaga E. smithi shiratica vylíhlá ve stejnou dobu začala klást daleko dřív a v době, kdy žačali snášet trilineaty měli už L2. Bohužel jinak si nedovedu vysvětlit,že by nezačali vůbec klást. Eudicelly jsou totiž nenáročné.
maork
napsal(a):
Já mám zkušenosti pouze s E.trilineata. Moji dospělí brouci začali klást až po delší době. Imaga E. smithi shiratica vylíhlá ve stejnou dobu začala klást daleko dřív a v době, kdy žačali snášet trilineaty měli už L2. Bohužel jinak si nedovedu vysvětlit,že by nezačali vůbec klást. Eudicelly jsou totiž nenáročné.
A neměl bys nějakou fotku s tvým teráriem a výbavou?
tom
napsal(a):
A neměl bys nějakou fotku s tvým teráriem a výbavou?
Ahoj, podívej se ke mne na stránky www.coleoptera.wz.cz máš tam jednoduchej univerzální návod na chov zlatohlávků. Pro eudicelly by měl plně dostačovat a pokud ti ještě nebude něco jasné tak mi napiš do pošty a já ti zkusím poradit.
Dobrý den, kokosový substrát nepovažuju za vhodnou variantu. Zakoupil jste je jako již aktivní či neaktivní jedince? Pokud již byli aktivní, tak mohly být samice vykladené.
Jinak doporučuju stránky pana Dupala, www.chovame-zlatohlavky.estranky.cz/.
Přeji mnoho štěstí v chovu
JT
jones
napsal(a):
Ahoj, podívej se ke mne na stránky www.coleoptera.wz.cz máš tam jednoduchej univerzální návod na chov zlatohlávků. Pro eudicelly by měl plně dostačovat a pokud ti ještě nebude něco jasné tak mi napiš do pošty a já ti zkusím poradit.
Zdravím,
máte aktuálně na prodej nějaké druhy zlatohlávků???
michael kratky

XXX.XXX.110.17
Rád bych se zeptal máme ve škole zlatohlávky a 1 nebo2 nám uhinuli poradil by mi někdo
prosím moc prosím..?
Michael, Krátký 5 ročník, zš a mš neznašov..