Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.3.2005 09:10

Najde se někdo kdo by mi poradil nebo někdo z kraje Vysočina kdo by levně prodal zlatohlávky?Chtěl bych poradit pěstoval jsem zlatohlávky a oni všichni uhynuly a ani se nezpářili je to tím že jsem jim nedával jako krmivo listovku?Nebo čím?#

15.3.2005 10:04

tom napsal(a):
Najde se někdo kdo by mi poradil nebo někdo z kraje Vysočina kdo by levně prodal zlatohlávky?Chtěl bych poradit pěstoval jsem zlatohlávky a oni všichni uhynuly a ani se nezpářili je to tím že jsem jim nedával jako krmivo listovku?Nebo čím?#

1.Který jsi měl druh?
2.Měl jsi jako podklad 10centimetrovou vrstvu hrabanky?
3.Čím jsi zlatohlávky krmil a jak často?
4.Velikost terária a počet chovaných kusů?
5.Teplotní a světelné podmínky na místě kde bylo terárium umístěno?

Když zodpovíš těchto pět otázek pak určitě získáš odopověď na to co se ptáš.
Já jezdím občas do chrudimi a to zas není taková dálka od vysočiny. Napiš přesně odkud jsi. Mohl bych ti nabídnout L1 a L2 od Eudicella smithi bertherandi. Chov je snadný.

16.3.2005 18:38

maork napsal(a):
1.Který jsi měl druh?
2.Měl jsi jako podklad 10centimetrovou vrstvu hrabanky?
3.Čím jsi zlatohlávky krmil a jak často?
4.Velikost terária a počet chovaných kusů?
5.Teplotní a světelné podmínky na místě kde bylo terárium umístěno?

Když zodpovíš těchto pět otázek pak určitě získáš odopověď na to co se ptáš.
Já jezdím občas do chrudimi a to zas není taková dálka od vysočiny. Napiš přesně odkud jsi. Mohl bych ti nabídnout L1 a L2 od Eudicella smithi bertherandi. Chov je snadný.

Eudicella schultzeorum a E.trilineata,ne neměl jsem 10 cm, hrabanky měl jsem kokosový substrát asi 5 cm,každý den jsem krmil ovocem,pár E.trilineata a 4 kusy E.schultzeorum,ale to byli od sebe,terárium 30.20.20 a osvětlení neměli.Dík.#08

16.3.2005 19:13

tom napsal(a):
Eudicella schultzeorum a E.trilineata,ne neměl jsem 10 cm, hrabanky měl jsem kokosový substrát asi 5 cm,každý den jsem krmil ovocem,pár E.trilineata a 4 kusy E.schultzeorum,ale to byli od sebe,terárium 30.20.20 a osvětlení neměli.Dík.#08

Já mám zkušenosti pouze s E.trilineata. Moji dospělí brouci začali klást až po delší době. Imaga E. smithi shiratica vylíhlá ve stejnou dobu začala klást daleko dřív a v době, kdy žačali snášet trilineaty měli už L2. Bohužel jinak si nedovedu vysvětlit,že by nezačali vůbec klást. Eudicelly jsou totiž nenáročné.

16.3.2005 19:36

maork napsal(a):
Já mám zkušenosti pouze s E.trilineata. Moji dospělí brouci začali klást až po delší době. Imaga E. smithi shiratica vylíhlá ve stejnou dobu začala klást daleko dřív a v době, kdy žačali snášet trilineaty měli už L2. Bohužel jinak si nedovedu vysvětlit,že by nezačali vůbec klást. Eudicelly jsou totiž nenáročné.

A neměl bys nějakou fotku s tvým teráriem a výbavou?

17.3.2005 09:10

tom napsal(a):
A neměl bys nějakou fotku s tvým teráriem a výbavou?

Ahoj, podívej se ke mne na stránky www.coleoptera.wz.cz máš tam jednoduchej univerzální návod na chov zlatohlávků. Pro eudicelly by měl plně dostačovat a pokud ti ještě nebude něco jasné tak mi napiš do pošty a já ti zkusím poradit.

16.6.2014 14:18
zlatonka

XXX.XXX.91.136

ahoj
mě je 12 a chovám zlatohlávky zlaté které jsem si nachytala na chalupě
oni nestojí nic a chovat je je hrozně snadné
já už mám pátou generaci a teď nových 48 larev
zlatonka

16.6.2014 14:33
tomasekjirka

XXX.XXX.244.116

Dobrý den, kokosový substrát nepovažuju za vhodnou variantu. Zakoupil jste je jako již aktivní či neaktivní jedince? Pokud již byli aktivní, tak mohly být samice vykladené.
Jinak doporučuju stránky pana Dupala, www.chovame-zlatohlavky.estranky.cz/.
Přeji mnoho štěstí v chovu
JT

24.6.2014 00:04
Lukáš Dupaľ

XXX.XXX.166.196

jones napsal(a):
Ahoj, podívej se ke mne na stránky www.coleoptera.wz.cz máš tam jednoduchej univerzální návod na chov zlatohlávků. Pro eudicelly by měl plně dostačovat a pokud ti ještě nebude něco jasné tak mi napiš do pošty a já ti zkusím poradit.

Zdravím,
máte aktuálně na prodej nějaké druhy zlatohlávků???

michael kratky

5.1.2016 19:45
michael kratky

XXX.XXX.110.17

Rád bych se zeptal máme ve škole zlatohlávky a 1 nebo2 nám uhinuli poradil by mi někdo
prosím moc prosím..?

Michael, Krátký 5 ročník, zš a mš neznašov..

5.1.2016 20:58
chudoba.josef

XXX.XXX.248.182

Zdravím,
zlatohlávci žijí většinou jen pár měsíců, mohlo se stát, že uhynuli přirozenou cestou. Příčin může být i více, těžko však říct takto na dálku...
Mnoho zdaru
J.Ch.

Přidejte reakci

Přidat smajlík