Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.6.2005 21:43

Prosím poraďte: Mám samici Teraphosa blondii po 8. svleku, je zlá, agresivní, už se jí bojím. Mám ještě jiné pavouky, kteří jsou mírumilovní. Všechny mám od 1. svleku. Co s tou teraphosou mám dělat, než mě zakousne? Čím to, že je tak agresivní? V nejhorším případě ji prodám, ale jakou cenu za takového vzteklouna mohu požadovat?

27.6.2005 22:59

kovarka napsal(a):

Prosím poraďte: Mám samici Teraphosa blondii po 8. svleku, je zlá, agresivní, už se jí bojím. Mám ještě jiné pavouky, kteří jsou mírumilovní. Všechny mám od 1. svleku. Co s tou teraphosou mám dělat, než mě zakousne? Čím to, že je tak agresivní? V nejhorším případě ji prodám, ale jakou cenu za takového vzteklouna mohu požadovat?

No nevim ale t.l. nepatří zrovna mezi ty nejagresivnější druhy.Mám vzhruba stějně starý kus a moc ji nevidim je schovaná celý den v úkrytu pod kůrou vylejzá jen v nocí.V jak ji máš velkym terku,má úkryt jak často ji krmíš?Samozřejmě že záleži kus od kusu na agresivitě ale myslim si že spíš jen tak hrozí než aby měla v úmyslu kousnout.Já mám 40x30x20cm velký terko a je to v pohodě myslim si že když ji dáš do dostatečně velkýho terka s úkrytem a budeš ji dostatečně krmit a nebudeš ji zbytečne "lizt do loviště"tak by to mělo byt ok.Jinak jestli je to určená 0,1 v 8sv. tak si myslím že možná i 700-1000kč mužeš dostat ale nemyslim že by bylo nutný ji prodávat chovaj se i horší vzteklouni

28.6.2005 12:42

kovarka napsal(a):

Theraphosy obecne nepatri k prilis mirumilovnym pavoukum a proto neni divu, ze se chova tak jak popisujes. Je mozne, ze Ti ji nekdo prodal jako klidneho pavouka. S chovanim asi nic neudelas pokud je to jednou vzteklina tak se muze (ale taky nemusi) casem zklidnit.
Toho ze Te zakousne se bat opravdu nemusis, za celou dobu co chovam sklipkany jsem se nikde nedozvedel, ze by na kousnuti sklipkanem (myslim tin takovym co se u nas bezne chovaji) nekdo zemrel. Na 100% si ale muzes byt jista, ze pokud prijdes k lekarum a reknes jim neco podbneho tak nebudou vedet co maji delat.
Co se tyka ceny tak osobne bych si nevahal rici cca 1000,- az 2000,- Kc (odchovanou dospelou samici jsem videl prodavat za 3000,- az 4500,-).
Pokud budes mit zajem tak ji od Tebe odkoupim nebo Ti ji vymenim za "klidnejsi" druhy pavouku.
Martin Fengl

30.6.2005 21:43

mafus napsal(a):
Theraphosy obecne nepatri k prilis mirumilovnym pavoukum a proto neni divu, ze se chova tak jak popisujes. Je mozne, ze Ti ji nekdo prodal jako klidneho pavouka. S chovanim asi nic neudelas pokud je to jednou vzteklina tak se muze (ale taky nemusi) casem zklidnit.
Toho ze Te zakousne se bat opravdu nemusis, za celou dobu co chovam sklipkany jsem se nikde nedozvedel, ze by na kousnuti sklipkanem (myslim tin takovym co se u nas bezne chovaji) nekdo zemrel. Na 100% si ale muzes byt jista, ze pokud prijdes k lekarum a reknes jim neco podbneho tak nebudou vedet co maji delat.
Co se tyka ceny tak osobne bych si nevahal rici cca 1000,- az 2000,- Kc (odchovanou dospelou samici jsem videl prodavat za 3000,- az 4500,-).
Pokud budes mit zajem tak ji od Tebe odkoupim nebo Ti ji vymenim za "klidnejsi" druhy pavouku.
Martin Fengl

Dik za rady, jeste asi pockam na dalsi svlek, a jestli bude porad tak vztekla, tak ji prodam. Vim, ze na kousnuti pavoukem neumru, ale vzdycky se hrozne leknu, kdyz po mne vyjede. Pravidelne kdyz ji cistim terarko nebo ji krmim. Mam jeste dalsi pavouky a zadny neni tak agresivni.

Přidejte reakci

Přidat smajlík