Která z kudlanek je největší?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.10.2011 00:11
zemanopnp

XXX.XXX.13.45

Prosím poraďte, která z uvedených kudlanek je největší: Hierodula membranacea, Hierodula grandis, Sphodromantis centralis, Sphodramantis lineola.
Děkuji R.

27.10.2011 15:59
tomvoj

XXX.XXX.214.194

Hieroduly jsou přibližně stejně velké
Hierodula membranacea, Hierodula grandis,

a obě Sphodromantis taky, ale menší než Hieroduly
Sphodromantis centralis,
Sphodramantis lineola.

pomohlo? Jestli chcete chovat větší kudlanky tak si sežeňte Polyspilota aeruginosa

T. V.

27.10.2011 22:28
zemanopnp

XXX.XXX.13.45

Určitě pomohlo, byl jsem už tak nějak rozhodnut pro Hierodula membranacea. Tak jste mi docela nasadil brouka do hlavy...
Polyspilota aeruginosa je tedy větší než Hieroduly?
A před chvilkou jsem se dočetl, že největší chované kudlanky dorůstají až 17cm a mezi ně patří Ischnomantis gigas. Mohu tedy ještě jednou poprosit o radu? Děkuji R.

27.10.2011 22:41
tomvoj

XXX.XXX.30.42

Choval jsem Hierodula membranacea a ty bych doporučoval, nejsou moc náročné a i páření probíhá celkem dobře, Polyspiloty jsem taky choval, jsou podle mě zajímavější ,ale páření mi nevyšlo. Klidně si opatřete oba druhy, například několik malých nymf a zkuste to. Ischnomantis jsem nikdy u nás neviděl živé, nevím jestli se dají sehnat. Ještě jsem se chtěl opravit s těmi centralis, u nás byly pod druhem centralis opravdu robustní kudlanky kolem 10 cm, ale pochybuji, že se ještě chovají, spíše se už u nás nechová ani gastrica a ani viridis, která je podle mě ideální kudlanka na chov pro začátečníky. Budete muset brát to, co je. :)
T. V.

27.10.2011 22:55
zemanopnp

XXX.XXX.13.45

Dobrá super. Děkuji za pomoc ;)

28.10.2011 09:56
vavres

XXX.XXX.19.196

Ještě větší než Hioeroduly a pod. jsou kudlanky rodu Heterochaeta. Pár měsíců zpět je myslím na ifauně i někdo nabízel(pan Habal?).:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík