Strašilka ostruhatá - krmení přes zimu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.7.2013 23:09
afrodita

XXX.XXX.12.32

Zdravím, nedávno jsem získala samce strašilky ostruhaté. Je to úžasné zvířátko a vše je s ním v pořádku, jen by mě zajímalo, čím ho budu krmit, až bude zima smajlík...
Nemáte někdo zkušenosti s tímto druhem?

18.7.2013 23:21
tomvoj

XXX.XXX.131.178

Já jsem je normálně choval i přes zimu, ale asi mám štěstí, že to mám kousek do lesa, kde roste takový nízký ostružiník, který pod sněhem zůstává stále zelený, pokud zmrzne a není sníh, tak se dá taky nasbírat a doma hodit do vany se studenou vodou a nechat tak půl hodiny, potom můžu krmit. Tyhle strašilky jsou nenáročné a choval jsem je dokonce ve větších kbelících s víkem s otvory. Tma jim nevadí. Akorát když je jich hodně, tak toho dost sežerou. Přes zimu si nechte pár kousků a jako zálohu budete mít vajíčka. Já jsem jim dal krabičku od ramy s lignocelem a měl jsem vajíček hodně. T. V.

28.7.2013 12:14
afrodita

XXX.XXX.38.236

Děkuji za radu, nemáte zkušenosti s krmením strašilek nějakou pokojovou rostlinou?

19.9.2013 15:45
tonnymontana

XXX.XXX.71.100

pojidaji pouze ostruznik a pokud se nepletu malinovnik. pod snehem sice najdete neco i v zime ale muze se stat ze to tam nebude proto to vetsina chovatelu resi tak ze si pres leto udela poradnou zasobu listu se stonky a ty potom namrazi, jendoduse pak z mrazaku vytahnete kousek a date ho strasilce. sice zmrzla rostlina rychle uvada ale strasilky se stihnou nazrat to se nebojte. pokojove rostliny pokud se nepletu nezerou zadne. uz je to hodne let co jsem choval strasilky ale mam pocit ze jsem nikdy nenarazil na pokojove rostliny co by zraly

nasuter

23.9.2013 17:48
nasuter

XXX.XXX.160.26

No, vim, že mi Medauroidea extradentata kdysi žraly Ficus benjamina, ale jestli to budou žrát i Eurycanthy vůbec netušim...

24.9.2013 23:22
tomvoj

XXX.XXX.131.178

Já si myslím, že to žrát nebudou, do zimy máte ještě dost času obhlédnout okolí a najít si v lese místa s výskytem nízkého ostružiníku, který přežije i mrazy nebo pod sněhem. Pokud si necháte strašilky přes zimu, tak i na tomto krmení je můžete udržet. T. V.

25.9.2013 11:22
tonnymontana

XXX.XXX.71.100

Jeste zalezi kolik tech strasilek mate. Pokud vicero tak urcite si namrazte zasoby do mrazaku kdyby se neco stalo s lokalitou kde mate sve mistecka ostruznikove. Ostruznik si take muzete zasadit na zahrade aby jste nemusela chodit do lesa. jinak pokud mate jen par kusu strasilek/pakobylek staci i mensi naleziste v lese, ja vzdy pres zimu pak vetvicek pod snehem vetsinou u cest nasel. ale pokud chcete mit jistotu doporucuji namrazit toho co nejvic a zakoupit ostruzniky co jsou uz rojete (jen ty keriky zasadite do pudy v zahrade) pokud nemate psa co by vam je ocuraval a systematicky nicil mate vyhrano:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík