Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2013 09:16
lejemyti

XXX.XXX.14.166

Ahoj Všem,

prosím o pomoc při identifikaci tohoto hmyzu. Bydlím ve Východních čechách a setkání s ním se mi v životě nepodařilo, až letos jsem ho viděla poprvé na jižní moravě... Velikostně cca 2 - 3 mm dlouhé tělo (hlavohruď a zadeček). Od té doby jsem ho párkrát chytla, jak leze po mně nebo mých psech a děsně kouše... Kousnutí je bolestivé, zůstává po něm "vykousnuté" asi milimetrové místo a zarudnutí...
Děkuji za identifikaci a případnou radu, jak se před ním chránit...

Lenka

24.9.2013 21:09
joe

XXX.XXX.232.153

I přes mizernou fotku bych řekl, že je to kloš

24.9.2013 23:18
tomvoj

XXX.XXX.131.178

Vypadá to na kloše, špatně se proti nim brání, protože jim repelenty až tak moc nevadí. Řešením by mohlo být někde dohledat účinný repelent, nebo se těmto místům vyhýbat. T. V.

3.10.2013 13:29
lejemyti

XXX.XXX.14.166

Omlouvám se za kvalaitu fota smajlík

Děkuji za určení, je to opravdu otravný hmyz smajlík Bohužel jsem proti němu nenašla žádnou účinnou obranu.

8.10.2013 14:21
lejemyti

XXX.XXX.14.166

Tak pro všechny, které tento dotěrný hmyz otravuje. Nepomáhá proti nim téměř nic, repelenty naopak milují, většina lidí tvrdí, že když se nastříkáte, budou Vás obtěžovat 2x tolik. Jediné co kloši prý nesnáší je kyselé. Takže vyzkouším doporučovanou citronovou šťávu, snad nám to pomůže. Minulý víkend jsme si zase dotáhli minimálně 2 domů smajlík Je to otrava. Dočetla jsem se, že u nás kloši byli vždy, ale já je zažila až poslední rok, před tím jsem neměla tu čest...

10.10.2013 12:10
tonnymontana

XXX.XXX.71.100

Posledni dobou je to strasne, kdyz clovek nedostane kliste po vyletu z hub ma spise stesti. pes ma kliste skoro vzdy i kdyz jsem zkousel uz hromadu pripravku. ted k tomu jeste podobne vecicky jako zde uvedene popripade hovada. mno vylet do lesa se pomalu stava adrenalin zazitkem:)

napad s kyselosti je vcelku dobrej, kyselost vadi hodne hmyzu urcite by stalo zato vyzkouset nejake odchycene jedince a jejich reakce na podklad pokrytej kyselim prostredim smajlík

10.10.2013 13:11
kathie

XXX.XXX.123.150

Taky bych řekla, že je to kloš. Jsou opravdu otravní, ale zas na druhou stranu jsou dost pomalí, takže když si člověk vezme dlouhý rukáv a dlouhé nohavice, tak se mu je daří setřepávat... smajlík
Jinak jsem četla, že to kousnutí je víc než nepříjemné, horší než klíšťata, takže bych doporučovala se tomu vyhnout... smajlík
Kathie

10.10.2013 13:15
tonnymontana

XXX.XXX.71.100

uprimne kloše jsem nikdy v zivote na tele nemel. zajimalo by me tyhle zviratka se na vas dostanou ve vetsi trave nebo skakaji ze stromu? za zivot jsem bydlel na hodne mistech prikladem jeseniky,zlin,praha,stenberk ale nikdy jsem se snema nesetkal. a to jsem chodil vzdy dolesa popripade na louky smajlík

14.10.2013 11:40
kathie

XXX.XXX.122.172

Ony to jsou potvory, mají křidélka, takže létají. U nás v lese u rybníka, kde je to zarostlé a moc lidí tam nechodí, jsou jich doslova mraky. Když si najdou hostitele, tak jim křidélka upadnou a stane se z nich "klíště"... smajlík
Ranka po nich údajně několik týdnů mokvá.
Kathie

21.10.2013 16:11
opily.leguanek

XXX.XXX.5.220

Pokud se psem pobýváte u lesa déle, můžou ho kloši napadnout i ve větším množství. Já psa po týdnu v lese musela vykoupat v protibleším šampóně, pomohlo to. Měl jich na sobě nepočítaně. Jinak - s prominutím - ten kdo nikdy neviděl kloša, nechodí do lesa. smajlík

21.10.2013 21:38
kathie

XXX.XXX.165.8

S tím musím nesouhlasit, u nás je jich fakt málo, až teď, když les trošku zarostl, se jich tam letos vyrojily mraky. Jinak jsem je tady předtím neviděla. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík