Poctiví prodejci sklípkanů

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.2.2014 16:27
spider83

XXX.XXX.237.230

Už je tu celkem dost vláken o nepoctivých prodejcích:)
Tak bych chtěl založit téma z jiného soudku.
Které by jste na rozdíl od těch"nespolehlivých"doporučili?smajlík

10.2.2014 20:13
cyrtopholis

XXX.XXX.109.3

a neco uzitecneho by na praci nebylo? smajlíksmajlík kolik takovych vlaken jeste bude to abych zacal zvysovat sazky smajlík

10.2.2014 21:33
spider83

XXX.XXX.237.230

Děkuji za reakci,nečekal jsem,že do tohoto vlákna vůbec někdo napíše smajlík
I když to tedy není moc k tématusmajlík
Na druhou stranu je možná dobré vědět,od koho si člověk může v dnešní době pořídit nějaké ty bezobratlé beze strachu z toho,zdali mu vůbec příjdou a v jakém stavu se budou nacházet.
Příjde mi,že spousta "chovatelů" už moc neřeší nabízené sklípkany,atd..a např.jejich zdravotní stav a vidí pouze peníze,které za ně obdrží.

12.2.2014 18:35
michal.siegel

XXX.XXX.20.207

spider83 napsal(a):
Děkuji za reakci,nečekal jsem,že do tohoto vlákna vůbec někdo napíše smajlík
I když to tedy není moc k tématusmajlík
Na druhou stranu je možná dobré vědět,od koho si člověk může v dnešní době pořídit nějaké ty bezobratlé beze strachu z toho,zdali mu vůbec příjdou a v jakém stavu se budou nacházet.
Příjde mi,že spousta "chovatelů" už moc neřeší nabízené sklípkany,atd..a např.jejich zdravotní stav a vidí pouze peníze,které za ně obdrží.

Kdybych si založil nové uživatelské jméno a navrhl zde svůj email, kdežto žádné sklípkany nechovám a jako foto bych vám poslal obrázky ze 38 stránky Googlu a nic bych Vám po platbě neposlal, koupil byste si ode mě pavouky jen proto, že jsem se tady doporučil? smajlík

12.2.2014 20:12
spider83

XXX.XXX.237.230

Těžko říci,i když Vám musím dát samozřejmě za pravdu.
V dnešní době je podvodníků víc než dost...
Já osobně mám nejraději prodej"z ruky do ruky" i když ja fakt,že už jsem si i nějaké pavouky posílat nechal.(A ne vždy jsem byl 100% spokojený,ale pouze zabalením)
Každopádně zatím vždy přišli.
Jinak tato diskuze vznikla jako recese na nedávnou,zde rozebíranou o jednom nejmenovaném chovateli.
Jestli někomu příjde trapná či absurdní,může být klidně vymazána.
Na druhou stranu,už jsem tu viděl i horší diskuze:)
S pozdravem,
Josef J.

14.2.2014 17:53
aukrox

XXX.XXX.22.1

Mě to nepřijde uplně mimo, ale spíš se bojím, že když někoho napíšeš, tak se najde někdo, kdo bude anonymně pomlouvat.
Já můžu jako prodejce doporučit třeba J. Juráska smajlík
:D

15.2.2014 01:35
spider83

XXX.XXX.237.230

aukrox napsal(a):
Mě to nepřijde uplně mimo, ale spíš se bojím, že když někoho napíšeš, tak se najde někdo, kdo bude anonymně pomlouvat.
Já můžu jako prodejce doporučit třeba J. Juráska smajlík
:D

Óóó,děkuji nastokrát za příspěvek,zajímalo by mě Vaše jméno,které tu chybí...
Kde jste vlastně na tohoto prodejce přišel?
Každopádně díky za pochvalu:)
Já osobně,když jsme u toho bych mohl jmenovat ve zkratce např.pana K.Mut.,J.Greg.,V,Peš,L.Bor, či O.Ř,atd,atd..............se kterými nemám nikterak špatné zkušenosti:)))

15.2.2014 11:23
aukrox

XXX.XXX.22.1

Párkrát jsme spolu měnili, Orphnaecus sp. bobatomi, L. violaceopes atd... S těma prodejcama co píšeš mám taky dobrý zkušenosti smajlík

15.2.2014 11:53
spider83

XXX.XXX.237.230

Jsi to ty,J.H ?
Však zítra se v Brně uvidíme.
Jinak ten příspěvek jsem psal,jak jsem přišel z Budvarkysmajlík,tak už ani nevím,co jsem tam vlastně napsal,musím kuknout o pár řádků výše:)smajlík

24.3.2014 21:48
vikin

XXX.XXX.59.156

Ahoj mohu doporučit Animal Holding Holešovice.. Vybral jsem si sklipkana sám ..paní poradila jak s chovem tak i na co si dát pozor a další..ale to co se mi nelibilo psát nebudu..
Ted scháním Avicularis Versicolor bohužel nevím kde ji koupit a při ceně 1svleku 200 kč se mi to zdá hodně! Chtěl bych samici tak 5-6cm tak do 400kč hmsmajlík

25.3.2014 11:48
shewcza

XXX.XXX.37.47

Samici A. versicolor 5-6cm? :-D A do čtyř stovek? :-D :-D :-D utopie

25.3.2014 20:41
vikin

XXX.XXX.59.156

shewcza napsal(a):
Samici A. versicolor 5-6cm? :-D A do čtyř stovek? :-D :-D :-D utopie

jaká prosím je asi cena u tohoto druhu .vzestupně..děkuji .
smajlík

25.3.2014 20:50
shewcza

XXX.XXX.156.196

Podle mě je 200kč za prvosvlekové A. versicolor normální cena. Kupte 5 ks a když budete mít štěstí, jednoho jako začátečník snad do dospělosti dochováte. Když budete mít sakra štěstí, bude to samice :-D

25.3.2014 20:57
vikin

XXX.XXX.59.156

shewcza napsal(a):
Podle mě je 200kč za prvosvlekové A. versicolor normální cena. Kupte 5 ks a když budete mít štěstí, jednoho jako začátečník snad do dospělosti dochováte. Když budete mít sakra štěstí, bude to samice :-D

Pán mi nabízí 6svl za 400kč ... chtěl bych se zaměřit i na odchov do budoucna .. Ano jsem začátečník....smajlík

25.3.2014 21:00
shewcza

XXX.XXX.156.196

Já osobně bych koupil raději 3 prvosvleky za 600kč. Pochybuji že pán je bude prodávat určené, ale třeba se pletu.

25.3.2014 21:09
vikin

XXX.XXX.59.156

shewcza napsal(a):
Já osobně bych koupil raději 3 prvosvleky za 600kč. Pochybuji že pán je bude prodávat určené, ale třeba se pletu.

Určené znamená pohlaví? A potřebuji poradit kde se dají sehnat ty krásné teraria skleněné nebo plastové? Samotná výroba vyjde dráž než když si ho koupím.. .. něco podobného akorád ve předu sítka větrání .. tady jsou jen panty a nahoře taky sítka.. smajlík
http://www.youtube.com/watch?v=gRcxp3YiD4g smajlík

25.3.2014 21:20
vikin

XXX.XXX.59.156

Tohle je mega skvělé ... ted jen za kolik nebo jaká by byla cena výrobysmajlík

25.3.2014 22:43
araneus84

XXX.XXX.100.3

Bych skoro řekl, že je výhodnější koupit za 1 tis. určenou dospělou samici A. versicolor (před vánoci mi byla nabízena adult samice tohoto druhu dokonce za 500Kč) než 5 mláďat. Tržní cenu 5 mláďat versicolork bych viděl na cca 500 Kč....

25.3.2014 22:52
vikin

XXX.XXX.59.156

araneus84 napsal(a):
Bych skoro řekl, že je výhodnější koupit za 1 tis. určenou dospělou samici A. versicolor (před vánoci mi byla nabízena adult samice tohoto druhu dokonce za 500Kč) než 5 mláďat. Tržní cenu 5 mláďat versicolork bych viděl na cca 500 Kč....

Co říkáš na ty terarka ..když si nechám slepit tyto 3 kusy bez tech větracích otvoru ,,bude stačit dole pod pantama nechat vlepit 2cm děrovaného plechu?
Tak určitě jsem nad tím uvažoval ale nevím kde dospělou samici sehnat..i za tu cenu bych ji bral..
Popřípadě jaká je uspěšnost a náročnost odchovu mládat? To myslím že bych asi navštívil tady toho pána z Kyjova a nechal si poradit přece je to mazák!!smajlík

26.3.2014 04:56
spider83

XXX.XXX.237.230

vikin napsal(a):
Co říkáš na ty terarka ..když si nechám slepit tyto 3 kusy bez tech větracích otvoru ,,bude stačit dole pod pantama nechat vlepit 2cm děrovaného plechu?
Tak určitě jsem nad tím uvažoval ale nevím kde dospělou samici sehnat..i za tu cenu bych ji bral..
Popřípadě jaká je uspěšnost a náročnost odchovu mládat? To myslím že bych asi navštívil tady toho pána z Kyjova a nechal si poradit přece je to mazák!!smajlík

To tvrdíte Vy,já jsem ještě žádné Aviny neodchoval,i když jednu napářenou mám.
Jen mi příjde komické plánovat odchovy,když ještě nemáte pavouka ani doma:)
Mimichodem odchov většiny sklípkanů není nic jednoduchého,jak mnozí potvrdí.

26.3.2014 05:58
shewcza

XXX.XXX.35.204

araneus84 napsal(a):

Jde taktéž jistě o to, jestli ta samice neměla za sebou 4 kokony a smrt za rohem. Kdybych měl doma adultního samce asi bych ji za tu cenu vzal. I kdyby z toho byl jeden úspěšný odchov dalo by se to považovat za dobrý kup.

26.3.2014 06:03
shewcza

XXX.XXX.35.204

vikin napsal(a):
Tohle je mega skvělé ... ted jen za kolik nebo jaká by byla cena výrobysmajlík

Zkuste se domluvit s panem Mazuchem z fi. Teraechis. 1000-2000kč dle rozměrů. Ty díry do skla jsou dost drahé a technicky náročné, proto si myslím, že na fotografii jsou minimálně dvířka z plexiskla. Nicméně pokud potřebujete větrání z přední strany, dá se to vyřešit i jinak, podle mě elegantněji.

26.3.2014 14:18
vikin

XXX.XXX.59.156

Je nutné větrání terarii ze předu nebo z bočních stran.. .Ono je o pavoukách na netu mnoho informací ale raděj se stále budu ptát než smajlík ..Nějaká dokonalá cirkulace vzduchu by tady nebyla?smajlík

Nebo raděj méně než vice? Koupit terarka za 400 na aukru a basta.. nacpat tam mazlíky smajlík??

26.3.2014 14:26
shewcza

XXX.XXX.35.204

Nechte si nařezat skla a slepte si to doma, není na tom vůbec nic těžkého a vyjde Vás to na polovinu ceny.

26.3.2014 14:28
vikin

XXX.XXX.59.156

http://aukro.cz/show_item.php?item=4082158982&gclid=CL778cSmsL0CFa3LtAod-FgAAQ

Právě se sklem jsem nikdy neuměl pracovat a potřebuji i aby to už vypadalo.. smajlík
Moje výroba by zas dopadla velmi složitěsmajlíkTo bych zase řešil kde mu udělat vyhřivku nebo bazensmajlík

26.3.2014 14:37
vikin

XXX.XXX.59.156

shewcza napsal(a):
Nechte si nařezat skla a slepte si to doma, není na tom vůbec nic těžkého a vyjde Vás to na polovinu ceny.

Něco vidím

http://aukro.cz/show_item.php?item=4082158982&gclid=CL778cSmsL0CFa3LtAod-FgAAQ smajlík až na ty ne-estetické šoupátka celkem ujde..

26.3.2014 18:58
marax11

XXX.XXX.145.217

vikin napsal(a):

Právě se sklem jsem nikdy neuměl pracovat a potřebuji i aby to už vypadalo.. smajlík
Moje výroba by zas dopadla velmi složitěsmajlíkTo bych zase řešil kde mu udělat vyhřivku nebo bazensmajlík

Ve sklenářství vám to v pohodě nařežou, jak potřebujete. Na milimetry přesně. Lepí se to silikonem na akvária. A protože v tom nebudou litry vody, tak se nějaké drobné netěsnosti nemusíte obávat.

Přední stěnu můžete udělat na šoupátka, jak je to na fotce, nebo na klavírové panty a skříňkový magnet.

Větrání bych udělal v zadní stěně, nebo jak je to na fotce ve stropě. Já používám plastové pletivo a to v pohodě lepím silikonem.

26.3.2014 21:24
vikin

XXX.XXX.59.156

Tak tady ta cena když jsem to dal nacenit sklenářovy je i s prací 500kč.. za terako 30d,30š,40v.
Zas si myslím že silikon bude stát něco..pak se stím otravovat a lepit to někde v garážismajlík ..tak si je nechám udělat . Dva kusy pro zemní a dva pro stromáky.. 2 tisíce .. když dodám sklo cena spadne určitě taky...
Jinak já misto těch šoupátek nevzhledných použiju asi /Hliníkový profil pro ochranu hran/které nalepím z boku ..
A to větrání vyřeším že nechám navrtat do předního skla dírky a hotovo..
Vrch koupím děrovaný plech za 200 kč../ 2 m delka,10cm šířka...

Jinak ted sem brouzdal a Animal Holešovice má slušné ceny až na tu Metalicu 650 kč???
Brahu Smitiho.. když jsem tam byl měli prcky v krabičkách za 650 .. asi 2cm v těle..
Jen mě zajímá proč nejde sehnat Avicularis Versicolor.. když je to tak žádaný pavouk a to mě štve.. No to abych začal odchovávat ..smajlík zkusím se zaměřit na tento druch..smajlík.

26.3.2014 22:28
spider83

XXX.XXX.237.230

vikin napsal(a):
Tak tady ta cena když jsem to dal nacenit sklenářovy je i s prací 500kč.. za terako 30d,30š,40v.
Zas si myslím že silikon bude stát něco..pak se stím otravovat a lepit to někde v garážismajlík ..tak si je nechám udělat . Dva kusy pro zemní a dva pro stromáky.. 2 tisíce .. když dodám sklo cena spadne určitě taky...
Jinak já misto těch šoupátek nevzhledných použiju asi /Hliníkový profil pro ochranu hran/které nalepím z boku ..
A to větrání vyřeším že nechám navrtat do předního skla dírky a hotovo..
Vrch koupím děrovaný plech za 200 kč../ 2 m delka,10cm šířka...

Jinak ted sem brouzdal a Animal Holešovice má slušné ceny až na tu Metalicu 650 kč???
Brahu Smitiho.. když jsem tam byl měli prcky v krabičkách za 650 .. asi 2cm v těle..
Jen mě zajímá proč nejde sehnat Avicularis Versicolor.. když je to tak žádaný pavouk a to mě štve.. No to abych začal odchovávat ..smajlík zkusím se zaměřit na tento druch..smajlík.

Avicularis Versicolor asi nikde neseženete,zkoušel jsem to vygooglit a po tomhle pavoukovi nikde ani stopy...smajlík
Jinak já si dělám terárka výhradně sám.Můžu si tak vyrobit terárium ve velikosti jaká mě zrovna napadne.
Ve sklepě mi leží skla tak na min.60 terárek,tak když mám čas a chuť,tak vezmu balík skel,řezák a petrolej a jedu...Pak už jen zbrousit hrany,očistit,odstříhnout kus děrovaného plechu a můžu lepit smajlík

Pro Jiřího:No pěkně se tahle diskuze rozjela,co?To jsem ani nedoufal,jen už je trochu mimo toho,v jakém duchu byla původně založena.smajlík

27.3.2014 09:46
aukrox

XXX.XXX.22.1

Jak říkáš, pořát mi to spamuje mail....

Terárium pro aviculariu se dá koupit za 250kč na kterékoliv burze a na dospělou samici stačí i 6l plastový box.

https://www.ifauna.cz/bezobratli/inzerce/r/detail/2213272/avicularie-vystaviste-22-3-2014-c-stolu-20/. Myslím, že když koupíš 4ks nějakou samičku tam pravěpodobně mít budeš a cena je to dobrá. Když ji budeš krmit víc než samce, aby byla svlek dopředu, tak ti potom opadne shánění adult samca.
Myslím, že už tady není co řešit.

27.3.2014 11:22
vikin

XXX.XXX.59.156

Avicularie - Výstaviště 22.3.2014, č.stolu 20
Tak tento pán mě neodpovídá a měl jsem zájem ..jako to se budu šplhat až do Prahy ne smajlík
Hlavně že má inzeráty všude kde se podívám..Tomuto pánovy už jsem volal před týdnem! takže jsem v předstihu než na chatusmajlíksmajlík

smajlíksmajlíksmajlík

27.3.2014 11:41
aukrox

XXX.XXX.22.1

Já to taky nemyslím špatně, ani tady nechci rozpoutávat nějaký hádky, ale kyž si neumíš koupit terárko a nikdys žádnýho pavouka nechoval, tak bys neměl poučovat o tom, jak je jednoduchý je odchovávat.
Představa, že koupíš 10 prvosvlekových prcků avikularíí, hodíš je do terárka a za rok budeš jenom sbírat kokony je taky dobrá.
Asi ani nemá cenu to komentovat.

27.3.2014 11:55
vikin

XXX.XXX.59.156

aukrox napsal(a):
Já to taky nemyslím špatně, ani tady nechci rozpoutávat nějaký hádky, ale kyž si neumíš koupit terárko a nikdys žádnýho pavouka nechoval, tak bys neměl poučovat o tom, jak je jednoduchý je odchovávat.
Představa, že koupíš 10 prvosvlekových prcků avikularíí, hodíš je do terárka a za rok budeš jenom sbírat kokony je taky dobrá.
Asi ani nemá cenu to komentovat.

Nemá.. já ti rozumím.. víc co chceš říct....

27.3.2014 12:27
lorenzo

XXX.XXX.222.82

Dobrý den Vladimíre (vikin), odkud jste? Určitě by se našel někdo, kdo by byl ochotný ukázat Vám svůj chov a osobně poradit do začátku (podpořit začínajícího kolegu chovatele je přeci potřeba). Bylo by to pro Vás určitě přínosnější než toto vlákno a pár lidem by klesl tlak. Napište alespoň přibližné bydliště a snad se někdo ozve. Jestli jste z Pardubického kraje, tak se nabízím. Honza
Ps: Takovýchto diskuzí se běžně neúčastním, ale tohle je už fakt lehce mimo.

27.3.2014 12:34
vikin

XXX.XXX.59.156

Jsem od Zlína ..Budu velmi rád když se sejdu s profesionálem.. !

27.3.2014 18:08
marax11

XXX.XXX.145.217

vikin napsal(a):
Jsem od Zlína ..Budu velmi rád když se sejdu s profesionálem.. !

Hele, vždyť ve Zlíně se to pavoukáři jenom hemží, ne?

28.3.2014 03:16
vikin

XXX.XXX.59.156

Ve Zlín terka u obchodu totál vymyzely..najdete tam max exo terra smajlík a nebo fan boxysmajlík hele mrkej drát co sem stoho udělal.. ..to je to terko které sem tu řešilsmajlík
by mě zajímalo kterej zverimex má takovouhle vilu na prodej.. smajlíksmajlíksmajlík

28.3.2014 03:20
vikin

XXX.XXX.59.156

A tady moje nová smitka.. jen co sem ji donesl tak mě rajtovala po pokojí a česala a skákala jak steklá..smajlík bude mít zadek jak miminkosmajlíksmajlík dneska sní spím

Přidejte reakci

Přidat smajlík