Potrava strašilek (druhy)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.5.2014 15:39
tomasekjirka

XXX.XXX.244.116

Dobrý den,
začínám se strašilkami, ale bydlím v panelovém domě v Ostravě, tudíž mám poněkud omezený výběr živný rostlin a hledat v Porubě ostružník by hraničilo se šílenstvím smajlík
Zatím ještě žádné nemám, ale mám objednané strašilky ďábelské, u nich by to neměl být problém.
Živí se často vysazovaným ptačím zobem, chtěl bych se Vás zeptat jaké znáte další druhy strašilek kterým tato rostlina dlouhodobě vyhovuje? Popřípadě jaké znáte další, běžně rostoucí druhy rostlin a jakým druhům strašilek by opět vyhovovaly?
Předem díky za rady a přeji mnoho úspěchů v chovu i mimo

JT

6.5.2014 18:23
michal.siegel

XXX.XXX.51.180

Zdravím smajlík,

krom Peruphasma schultei se ptačím zobem živí také hodně podobný druh strašilky Neophasma subapterum a nebo pakobylka Necroscia annupiles - všichni tři jsou nádherní jedinci. Ve všech těchto případech lze také při nedostatku ptačího zobu použít šeřík. O jiných druzích nevím, ale mohu se podívat. Jinak ještě například druh Oreophoetes peruana se živí kapradinami, které lze předkládat i pokojové, jenž na zimu neopadávají a není třeba je v přírodě hledat, ovšem ty se zase hůře shání. Nevím, co ve Vašem okolí roste za rostlinstvo, ale strašilky běžně žívící se ostružiníkem lze krmit také listy ovocných stromů, dubem, bukem, hlohem... Teď nechci plácnout nějakou blbost, ale mám pocit, že všechny tyto rostliny na zimu opadávají, tudíž by bylo stejně třeba přejít na ostružiník. V tomhle je ptačí zob ideální - neopadává a hojne se vysazuje smajlík. Ještě se podívám po druzích, které se živí ptačím zobem a připojím je sem.

S pozdravem
Michal Siegel

6.5.2014 18:49
michal.siegel

XXX.XXX.51.180

Ještě jsem našel tyto druhy:

Pseudophasma rufipes
Pseudophasma bispinosum
Pseudophasma menius
Anisomorpha paromalus
Malacomorpha jamaicana
Bacteria ferula
Bacteria yersiniana
Lonchodes sp.
Paracalynda picta (Alienobostra sp.)

Nevím, jak se v ČR dají sehnat, ale pokud byste na ně narazil, můžete po nich s klidem sáhnout.

6.5.2014 20:54
tomasekjirka

XXX.XXX.244.116

Dobrý den, díky jsou to opravdu pěkné druhy, bohužel např. rod Necrosia je však náročný v jiných ohledech. K tomu zobu, mám keře hned před domem a co se týče zimy, ušmiknu pár stonků a zasadím je. Nemají problém se zimou v květináči, kdy si jsem zkoušel pěstovat všechnosmajlík
Kapradiny pro druh Oreophoetes peruana prý(podle chovu hmyzu od F.Kovaříka) také zvládnou přečkat zimu v chladnější místnosti.
Jinak ještě jednou díky za rady ohledně zlatohlávkůsmajlík

JT

6.5.2014 21:22
michal.siegel

XXX.XXX.51.180

Tak to máte výhodu, mně před domem neroste smajlík. Jen pokud se mohu zeptat - v čem je chov Necroscií náročný?

Nemáte zač, rád pomohu v různých ohledech smajlík.

Michal Siegel

7.5.2014 12:25
tomasekjirka

XXX.XXX.244.116

Dobrý den, o náročnosti chovu strašilek rodu Necrosia vím od Michala Fugleviče (můžete si ho najít na reptáriu).
Ne že by se to prý nedalo zvládnou, ale jsou citlivé zase na jiné věci než stravu např. větrání a vlhkost.
On vlastnil asi 5ks, které mu za nějakou dobu uhynuly a vzhledem k tomu že choval a odchovával asi 20 jiných druhů, se mi zdá že nebudou jen tak smajlík

7.5.2014 20:10
michal.siegel

XXX.XXX.58.5

Zajímavé, na burze před pár měsíci mi jeden chovatel říkal "Mám to jenom v párech, choval sem to několit let bez samců a před pár rokama sem uviděl samce, tak sem ho dokoupil a posledních pár let jedu i se samcem." No mezi námi, já chovám okolo 25 druhů strařilek a Extatosomy mi prostě nejdou smajlík. Phaenopharos, Neohirasea, Lamponius, Clonaria... Všechno krom australanek. Teď si domlouvám nějaké nové, tak uvidím, ajk to půjde. Holt každému sedne něco smajlík. Můj problém u rodu Necroscia byl, že jsem jim podával ostružiník smajlík.

S pozdravem
Michal Siegel

8.5.2014 09:10
squit

XXX.XXX.40.64

Necrosia annulipes jsou naprosto nenáročné. začínal jsem s nimi. Bydlim v paneláku, občas porosím, na dně navlhčenou papírovou utěrku aby meli kam klást vajíčka a vše je ok.

8.5.2014 14:25
tomasekjirka

XXX.XXX.244.116

Dobrý den, náročnost je pravda dost relativní, jak již v minulých příspěvcích padlo každému vyhovuje jiný druh. Za kolik se tak prodávají nymfy?
Necrosia je překrásná rodsmajlík
S pozdravem

JT

Přidejte reakci

Přidat smajlík