Lišaj kypreový - rozpoznání pohlaví

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.6.2014 21:40
michal.siegel

XXX.XXX.41.76

Zdravím všechny entomology a chovatele smajlík,

dnes jsem našel tento exemplář D. porcellus. Dokážete někdo podle fotografie odhadnout, zda-li se jedná o samce či samici? Plus v případě, že se jedná o samici, dá se říci, jestli ještě bude klást? Přeci jen je už druhá půlka června a tito motýli začínají létat v květnu...

Za předpokladu, že ještě nekladla bych jí rád poskytl ubytování, než se tak stane. Čím ji krmit? Natrhanými květy nebo cukrovou vodou? Jinak toto by mne zajímalo i v případě, že klást už nebude nebo že se jedná o samce.

S pozdravem
Michal SIegel

13.6.2014 21:44
michal.siegel

XXX.XXX.41.76

Ještě fotka z ventrální strany smajlík.

13.6.2014 22:22
nasut

XXX.XXX.70.26

To bohužel netuším, ale pletete si ventrální a dorsální stranu těla :) Ventrální - zespod (břicho - dobře se to pamatuje podle toho, že žaludek je latinsky ventriculus), dorsální - zvrchu (záda)

13.6.2014 22:30
michal.siegel

XXX.XXX.41.76

No jo, já to popletu vždycky, děkuji za opravu smajlík. Mě se to motá s tím, že DOrsální je jakože směrem do a VENtrální směrem ven, ale ono to je naopak smajlík.

14.6.2014 11:38
sdenis13

XXX.XXX.115.229

Ahoj,
tipol by som, že je to samček. Ale nie je to na 100 %. Pohlavie u lišajov, môžeš určiť podľa tykadiel a pohl. orgánov. Pri určení pomocou tykadiel, je dobré mať obe vzorky na porovnanie. Ja používam druhú metódu. Samčeky majú také akoby chňapky. Neviem ako by som to preložil do češtiny. Skús si to nájsť na internete. smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík