Zdravím všechny chovatele
zakládám toto téma, neboť o zlatohlavcich toho je všude psáno celkem dost, ale co se týče nosoroziků a rohacu toho moc není. Zajímalo by mě jaký prikrm u jakého druhu se komu osvědčil, či to bylo lepší bez prikrmu. Hlavně osobní zkušenosti..
Já mám zatím Phalagrognathus muelleri, Trypoxylus dichotomus, Dynastes hercules a Megasoma elephas. Ohledně těchto mě to zajímá nejvíc, samozřejmě budu chov rozšiřovat a tak mě zajímá vše ;-)
Myslím že nejsem sám, kdo ocení každou informaci, tímto děkuji za každou reakci.
J. Chudoba
Luky Vítanov

XXX.XXX.228.94
Zdravým koupil jsem si od vás chalkosomy moelenkampi, dávám jim normální kočičí granul a baští to celkem bez problémů.
Zdravím,
Tak to jsem rád že jim chutná ;-) Já jsem tak nějak za ty roky došel k tomu, že roháče a nosorožíky nijak nepřikmuji. Především z časových důvodů, ale i tak se občas dá dosáhnout zajímavých výsledků. Základ je prostor, kvalitní trouch a nižší teploty. Zrovna ale u Chalcosom to chce neco víc, aby byli samici pěkní... ideálně flake soil...
Zdravím,
Osobně flake soil nekupuji. Jedná se vlastně o fementované dřevo. Dá se sehnat třeba v zahraničí, ale není to nic levného. V létě se dá vyrobit, když je teplo, ale není to ono. Nejlepší je na to fermentátor, který používají v Japonsku. Ten zvládne všechnu práci sám, udržuje stálou teplotu, míchá a dodává kyslík... Ale opět je to hodně drahá záležitost
Ty jeste nemáš bibli? Kinshi a flake děla velký brouky :) Jinak anglani psali o nakejch bakers což jsou naky měkký granule pro psy.ale jak jsou larvy nosoroziku líný tak sem spis prikrmoval roztoče.