Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, měl by to být adult samec Haplopelma lividum, ale nějak se mi to zbarvení nezdá...díky za Vaše názory

xxxxxxxxxx
napsal(a):
Zdravím, určitě to bude samec lividky, neboť ty mají béžové zbarvení a chybí jim ten modravý lesk, jaký známe u samic.
díky za tvůj názor, ale není jistý jestli je to haplopelma a už vůbec ne lividka
napsal(a):
díky za tvůj názor, ale není jistý jestli je to haplopelma a už vůbec ne lividka
Ahoj,samec lividky to určitě nebude.Už jsem jich pár viděl a věř mi,že tohle on opravdu není.Samec H.lividum je mnohem tmavší se zlatavým zbarvením abdomenu.Můžu ti jen říct,že H.lividum to rozhodně není,ale co to je,ti bohužel nepovím
...
Lukáš
ddt
napsal(a):
Ahoj,samec lividky to určitě nebude.Už jsem jich pár viděl a věř mi,že tohle on opravdu není.Samec H.lividum je mnohem tmavší se zlatavým zbarvením abdomenu.Můžu ti jen říct,že H.lividum to rozhodně není,ale co to je,ti bohužel nepovím
...
Lukáš
Taky nemyslím, že by to byla lividka. todle je béžový a lividka je šedá až černá s kresbou na abdomenu
napsal(a):
Dobrý den, měl by to být adult samec Haplopelma lividum, ale nějak se mi to zbarvení nezdá...díky za Vaše názory
Zdravím,
je to Chilobrachys sp. "Burmensis". Jsou to mláďata z kokonů co prodávali skopčáci společně s kokonama lividek a nastala tam záměna. Těchto případů je povíc.
S pozdravem
Ondřej
www.arachne.wz.cz
kvetak
napsal(a):
Zdravím,
je to Chilobrachys sp. "Burmensis". Jsou to mláďata z kokonů co prodávali skopčáci společně s kokonama lividek a nastala tam záměna. Těchto případů je povíc.
S pozdravem
Ondřej
www.arachne.wz.cz
Ty určitě myslíš toho vysmátého, který v loni na jaře prodával na burze několik zástupců rodu Haplopema, ale kromě lividek, žádné neměl určené. Skutečnost je taková, že jeden kokon opravdu od H. lividum nepocházel, ale rozhodně ani od Chilobrachys. Podle některých chovatelů šlo o H. aureopilosum, což je synonymum k H. minax. Tento názor však nikdy nebyl potvrzen, ale ani zamítnut. Jednoduše můžeme říci, nymfy všech zástupců rodu Haplopelma jsou si v juvenilním stádiu navzájem velmi podobné, ale při troše dobrého pozorování si můžeme všimnout rozdílného chování. Na podzim téhož roku byl tento veskrze neurčený druh označován jako Haplopelma sp.

xxxxxxxxxx
napsal(a):
Ty určitě myslíš toho vysmátého, který v loni na jaře prodával na burze několik zástupců rodu Haplopema, ale kromě lividek, žádné neměl určené. Skutečnost je taková, že jeden kokon opravdu od H. lividum nepocházel, ale rozhodně ani od Chilobrachys. Podle některých chovatelů šlo o H. aureopilosum, což je synonymum k H. minax. Tento názor však nikdy nebyl potvrzen, ale ani zamítnut. Jednoduše můžeme říci, nymfy všech zástupců rodu Haplopelma jsou si v juvenilním stádiu navzájem velmi podobné, ale při troše dobrého pozorování si můžeme všimnout rozdílného chování. Na podzim téhož roku byl tento veskrze neurčený druh označován jako Haplopelma sp.
Díky všem za odpovědi...mrzí mě to ten samec jako lividumák měl pářit 5samic! tak akorát hov*o jo a koupil sem ho od nějakýho němce ve 3 svleku takže šlo poznat kulový
napsal(a):
Díky všem za odpovědi...mrzí mě to ten samec jako lividumák měl pářit 5samic! tak akorát hov*o jo a koupil sem ho od nějakýho němce ve 3 svleku takže šlo poznat kulový
Musím souhlasit s Květákem, nevím odkud má své info kmotr, ale němčour prodal několik kokonů Ch.sp "burmensis" jako H.lividum.
Je nás po republice hodně co jsme naletěli...
Kmotře, kmotře tvá první reakce, kdes psal, že je to liviďák, to ses sekl pěkně, už ze 2 metrů je patrné, že nemá na zadečku klasickou haplopelmovskou kresbu.
Fotka samce je na 90% rodu Chilobrachys Howgh
adamos
napsal(a):
Musím souhlasit s Květákem, nevím odkud má své info kmotr, ale němčour prodal několik kokonů Ch.sp "burmensis" jako H.lividum.
Je nás po republice hodně co jsme naletěli...
Kmotře, kmotře tvá první reakce, kdes psal, že je to liviďák, to ses sekl pěkně, už ze 2 metrů je patrné, že nemá na zadečku klasickou haplopelmovskou kresbu.
Fotka samce je na 90% rodu Chilobrachys Howgh
O Chilobrachyse se opravdu nejspíše jedná, ale druh vám těžko někdo 100% zaručí. nějaký druh (sp. Burmensis) co jsem slyšel by měl být pracovní název pro tmavého Chilobrachyse původem z Barmy. Je zajímavé, že podle informací německých kolegu byl Ch.sp. z Barmy (což je bez přesnější lokality docela široký pojem) určen jako Ch.dyscolus (který však má typovou lokalitu ve Vietnamu). Z důvodu, že se v Barmě vyskytuje několik zástupců rodu myslím, že všechny kusy nahrubo vyvážené obchodníky jsou určeny jako sp. ´´Burmensis´´ a z toho důvodu, podle mě nelze 100% říci: je to ten a ten druh. Nakoupit jeden kus od obchodníka je prakticky zbytečné, takový sklípkan má prakticky 0 chovatelskou i sběratelksou hodnotu. Jinak co se Chilobrachysů dále týče tak druh prodáván jako Ch. sp. guangxiensis (Čína, provincie Guangxi) byl určen (Yin & Tan, 2000) jako Plesiophrictus guangxiensis o rok později však byl popsán Chilobrachys jingzhao (Zhu, Song & Li) u kterého někteří jestli to dobře chápu uvádějí synonymum s Ch. sp. guangxiensis :). Kdyby měl někdo info jak to s tim pavoukem z Guangxi ve výsledku je budu rád když to zde uvede na pravou míru.
A.Ma.
xxxxxxxxxx
napsal(a):
H.aureopilosum a H.minax sú rozdielné druhy..H.aureopilosum je dnešná Ornithoctonus aureotibialis ---> to píšem len ak by si toto čítal niekto, kto by to nevedel (náááhodou)