Poznáte tyhle vážky?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.8.2006 13:20

poznáte tyhle vážky?
včera se mi podařilo ulovit pár fotek vážek, tak schválně, jestli je poznáte :o)

23.8.2006 13:21

kubik7 napsal(a):
poznáte tyhle vážky?
včera se mi podařilo ulovit pár fotek vážek, tak schválně, jestli je poznáte :o)

další

23.8.2006 13:22

kubik7 napsal(a):
další

a poslední .o)

23.8.2006 14:19

kubik7 napsal(a):
a poslední .o)

Prvni dve jsou sidelka rodu Erythroma (mam pocit, ze najas) a ta cervena je vazka rodu Sympetrum (asi vulgatum, ale muze byt i sanguineum a pod.). VH

23.8.2006 16:41

vladimir hula napsal(a):
Prvni dve jsou sidelka rodu Erythroma (mam pocit, ze najas) a ta cervena je vazka rodu Sympetrum (asi vulgatum, ale muze byt i sanguineum a pod.). VH

ano, koukal jsem na to na netu a vážka rudá (sympetrum sangrineum) to je téměř jistě, s tím šídelkem jsem lehce v rozpacích, je jich několik, dost podobných tomu mému obrázku, ale asi to bude to šídelko rudoočko (erythroma najas)

děkuji za pomoc při určení :o)

24.8.2006 07:30

kubik7 napsal(a):
ano, koukal jsem na to na netu a vážka rudá (sympetrum sangrineum) to je téměř jistě, s tím šídelkem jsem lehce v rozpacích, je jich několik, dost podobných tomu mému obrázku, ale asi to bude to šídelko rudoočko (erythroma najas)

děkuji za pomoc při určení :o)

Ad Sympetrum - nebyl bych si tak jisty, poznavaji se dost blbe, barva nerozhoduje. S najas souhlasim. VH

28.8.2006 13:05

vladimir hula napsal(a):
Ad Sympetrum - nebyl bych si tak jisty, poznavaji se dost blbe, barva nerozhoduje. S najas souhlasim. VH

Oprava, neni to Ischnura najas, ale Ischnura elegans :) To je definitivni urceni. Sorry. VH

Přidejte reakci

Přidat smajlík