Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.12.2014 23:06
teratorium.hb

XXX.XXX.137.186

Dobrý den,nemáte někdo zkušenosti se solifugami?Na netu nic moc o chovu není...

25.12.2014 20:01
michal.siegel

XXX.XXX.20.228

Když jsem si o chovu zjišťoval informace asi před rokem, našel jsem pouze, že v zajetí žijí jen několik měsíců a chovat je dokáže jen pár lidí, o odchovu nebyla ani řeč. Chápu, že to není přesně taková odpověď, o kterou jste stál, ale pokud se začaly chovat nedávno, tak chov ještě nebude tak zmapovaný a proto moc informací taky nebude. Ideální je zeptat se přímo chovatele. Horší je, že u nás je možné koupit jednou za čas jen importované jedince a importéři většinou všechno hala bala a o ničem nic nevědí smajlík.

25.12.2014 21:56
teratorium.hb

XXX.XXX.137.186

Myslel jsem právě,jestli náhodou někdo neví něco nového,dostal jsem jí jako dárek,přesně jak říkáte,import z Egypta,nějaký angličan či američan,kupovala jí sestra a neptala se,ale i tak pochybuju,že by něco poradil...Možná budou krátkověké,jako např.kudlanky,nevim...
No,max bude pěkný preparát smajlík

23.2.2015 22:21
naultinus

XXX.XXX.234.7

teratorium.hb napsal(a):
Dobrý den,nemáte někdo zkušenosti se solifugami?Na netu nic moc o chovu není...

Ani v tejto sekcii neexceluješ! Načo tebe radiť, aj tak to ty nezvládneš.

24.2.2015 07:31
jstambera

XXX.XXX.244.128

No větší ostudu si už udělat nelze... nadávky a ponižování..

Jakub Štambera.

24.2.2015 11:09
nuty

XXX.XXX.11.44

Je u nich problém s nočním poklesem teplot, ten doma asi nedáš.Holt zrovna ty nejzajímavější zvířata (drápkovci, svinule), jsou v chovu takhle problematický.

24.2.2015 19:06
teratorium.hb

XXX.XXX.62.0

Jo, to zkouším, taky jsem zjistil, že má ráda vlhkost...Zatím se drží v pohodě, tak uvidíme...Myslím, že to časem chovat půjde, na burzách se objevují, tak se těším, že se to postupně objeví...

Uživatel s deaktivovaným účtem

24.2.2015 21:43
Uživatel s deaktivovaným účtem

Jen jestli od toho nečekáme moc. Dle slov kolegy jsou solifugy skutečně krátkověké, jestli si dobře pamatuji, byla řeč o ročním cyklu.

24.2.2015 21:45
teratorium.hb

XXX.XXX.62.0

Právě, taky si to myslím...Ale to nebrání jejich chovu, ale já to asi nerozlousknu, mám jednu a další neplánuju...

Stryx

25.2.2015 01:47
Stryx

XXX.XXX.112.72

Objevuji...jenze myslim, ze prodejci je docela dve, jestli to streli a majiteli to za pul roku natahne vsech osm...jinak anglican/american...ja bych spis rekl, ze rakusak (od nej to vidivam na burze v Praze/Ove). Ono u bezobratlych zijicich mimo +- rovnik proste bude vznikat problem se zmenama teploty...pokud jsou to cca evropsti subtropove/druhy z nasich klim. podminek, tak se daji po urcitem postelovani tocit min. pres nase jaro/leto a pak zimovat, ale druhy, ktere proste maji velke vykyvy jsou dosti problematicke a to jsou zrovna tyto potvurky.

25.2.2015 19:03
baltazar

XXX.XXX.206.175

Jedná se nejspíše o importovaný kus z Egypta. Solifugy se chovat dají i delší dobu. potřebují různý teplotní horizont. Přes den 40 stupňu, klidně i více a v noci okolo 20 a méně. Hodně hrabou, proto v teráriu potřebují vrstvu substrátu minimálně 30 centimetrů. Udělají si noru s několika východy. terárium je nutné dobře zabezpečit. Jsou to schopní lezci a chelicerami rozkoušou i pletivo (vlastní zkušenost).
Měl jsem v chovu několik druhů solifug z různých částí světa a najvětší výdrž v chovu mají malé druhy. jeden cca 3 centimetrový exemplář solifugy z Maroka mám v chovu od června 2013 a netváří se, že by brzy natáhla brka.
S odchovem je problém, ale vím minimálně o jednom, kdy ale byla samice březí už z přírody.

Přidejte reakci

Přidat smajlík