Co je to za rothschildii?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2006 09:25

Zdravím, mohl by mi někdo pomoci s určením této rothschildie. Tipnul bych to na cincta cincta, ale nejsem si jist. Kokon jsem nasel v Mexiku, Yagul, asi 40 km od Oaxacy. Rozpětí cca 13 cm.

29.8.2006 09:39

vicher napsal(a):
Zdravím, mohl by mi někdo pomoci s určením této rothschildie. Tipnul bych to na cincta cincta, ale nejsem si jist. Kokon jsem nasel v Mexiku, Yagul, asi 40 km od Oaxacy. Rozpětí cca 13 cm.

No, typl bych lebeau a cinctu - sorry, Mexico neznam :), ale cincta je vic na zapadnim pobrezi a lebeau zije i na pobrezi Mex. zalivu a na celem vych. pobrezi. Jen tolik, co jsem nasel n netu - do martinacu se opravdu nedpu, jsou moc velci, do krabice se jich da 6 a neni prostor, zatimco pidal tam nacpu prez stovku :) VH

30.8.2006 07:40

vicher napsal(a):

Rozpětí je jen 10 cm. Měl jsem "velké oči".

30.8.2006 09:20

vicher napsal(a):
Rozpětí je jen 10 cm. Měl jsem "velké oči".

Naúpis, na ktere strane je lokality, zda na zapade ci na vychode - podle toho ji muzeme urcit. U hodne hmyzaku je tam areal rozdelenej horama. VH

31.8.2006 08:57

vladimir hula napsal(a):
Naúpis, na ktere strane je lokality, zda na zapade ci na vychode - podle toho ji muzeme urcit. U hodne hmyzaku je tam areal rozdelenej horama. VH

Já bych řekl, že lokalita leží na jihu mexika. Pro lepší přehled přikládám mapku. Oaxaca leží mezi pohořími Sierra Juárez a Sierra Madre del Sur.

31.8.2006 09:08

vicher napsal(a):
Já bych řekl, že lokalita leží na jihu mexika. Pro lepší přehled přikládám mapku. Oaxaca leží mezi pohořími Sierra Juárez a Sierra Madre del Sur.

Porovnáním obrázků na mexických stránkách saturnidae of mexico s mojí fotkou bych řekl, že je to cincta cincta. Hlavně se shoduje tvar spodních ok a tmavé skvrny ve špici předních křídel.

Rothschildia cincta cincta

31.8.2006 09:09

vicher napsal(a):
Porovnáním obrázků na mexických stránkách saturnidae of mexico s mojí fotkou bych řekl, že je to cincta cincta. Hlavně se shoduje tvar spodních ok a tmavé skvrny ve špici předních křídel.

Rothschildia cincta cincta

Rothschildia lebeau forbesi

31.8.2006 09:09

vicher napsal(a):
Rothschildia lebeau forbesi

Rothschildia lebeau yucatana

31.8.2006 12:03

vicher napsal(a):
Rothschildia lebeau yucatana

Opet, nedelam martinace, ale :) Sedi barva - zelenkavy podklad, nesedi ale skvrna na prednim kridle a protahlejsi apex kridla... Nevim, koukal jsem an to jeste na netu a asi by bylo lepsi udelat genital. Spis to bude cincta. VH

Přidejte reakci

Přidat smajlík