Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.9.2006 20:04

pavukom to celkom chuti a na hnojisku je toho plno ...

1.9.2006 20:05

maxtro napsal(a):

No nazdar...to je nádherná krtonoška...

1.9.2006 20:05

maxtro napsal(a):

dalsie foto

1.9.2006 20:06

atypus napsal(a):
No nazdar...to je nádherná krtonoška...

diky, to je nejaky vzdialeny pribuzny cvrcka ?

2.9.2006 07:34

maxtro napsal(a):
dalsie foto

Samosebou, patri do stejneho radu (pripadne podradu, chcete-li) Ensifera. KAzdopadne zveri to musi chutnat :) Ja bych jich take rad nasel nekdy vic, nez jednu :) VH

2.9.2006 10:17

vladimir hula napsal(a):
Samosebou, patri do stejneho radu (pripadne podradu, chcete-li) Ensifera. KAzdopadne zveri to musi chutnat :) Ja bych jich take rad nasel nekdy vic, nez jednu :) VH

Pozor, je to masožravec

2.9.2006 21:20

frankie napsal(a):
Pozor, je to masožravec

Já jsem ještě nikdy žádnou nenašel...

3.9.2006 17:44

atypus napsal(a):
Já jsem ještě nikdy žádnou nenašel...

Nejsi sám. Já sem na ně jednou šel, tak jak sem se tady dočet a chytil sem jen nymfu nějaký kobylky

3.9.2006 17:50

yfang napsal(a):
Nejsi sám. Já sem na ně jednou šel, tak jak sem se tady dočet a chytil sem jen nymfu nějaký kobylky

Jsou vzácný tag asi proto, ty jentak nenajdeš, loví výhradně v noci a přes den jsou v podzemí

3.9.2006 20:51

frankie napsal(a):
Jsou vzácný tag asi proto, ty jentak nenajdeš, loví výhradně v noci a přes den jsou v podzemí

asi ich zacnem predavat na jednom hnojisku blizko nas, kam na ne chodim su ich desiatky, mozno stovky...

5.9.2006 22:38

maxtro napsal(a):

na slovensku sa tomu myslim vravi medvedik a zije to pod zemou a zahradkari to nemaju radi lebo znicia korienky rastlin

28.12.2006 21:12

pato napsal(a):
na slovensku sa tomu myslim vravi medvedik a zije to pod zemou a zahradkari to nemaju radi lebo znicia korienky rastlin

mas pravdu. o par ulic dalej je tuho plno ed odhrnies zem ale tam su mensie polia a uz po mne parkrat vykrikovali

28.12.2006 21:45

frankie napsal(a):
Pozor, je to masožravec

Rovnokřídlí:Krtonožka obecná/Medvedík obyčajný/Gryllotalpa gryllotalpa/35-60mm,
(z Gryllus - cvrček,Talpa - Krtek)
Zajímavosti: žije v podzemních chodbách ,také zpěv přednáší ve zvláštní komůrce.Její hlas je jemný a melodický.Pro vajíčka vyhrabává zvláštní komůrku,o larvy pečuje.Umí i létat,v zimě se zahrabává do hloubky až 2m.
Dorůstá až 60mm /3.5 gramuPohybuje se pod zemí dobře dopředu i do zadu.

7.1.2007 15:09

shicka napsal(a):
mas pravdu. o par ulic dalej je tuho plno ed odhrnies zem ale tam su mensie polia a uz po mne parkrat vykrikovali

Když jsem byl onehdá v j. Francii, cvrlikaly na každém poli. U nás jsem jich moc nepotkal, ale jsou tu. Stačí hledat.

7.1.2007 15:11

maxtro napsal(a):

Přijde mi poněkud smutné, když chovatel bezobratlých nezná tak nápadného tvora žijícího v naší přírodě.

14.1.2007 16:25

krokodyl napsal(a):
Přijde mi poněkud smutné, když chovatel bezobratlých nezná tak nápadného tvora žijícího v naší přírodě.

No, tak teď už ho zná, tak co...

Přidejte reakci

Přidat smajlík