Kudlančí sraz na fasádě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.9.2006 00:33

Mám tady ze soboty úlovek z podezdívky domu :-)

24.9.2006 00:35

helas napsal(a):
Mám tady ze soboty úlovek z podezdívky domu :-)

.. a druhá (druhý?)

24.9.2006 00:53

helas napsal(a):
.. a druhá (druhý?)

Já vím, že je to pro vás tady taková hloupůstka. Jenže my se stali pro sousedy hotovou atrakcí; marně vzpomínám, kdy se naposled takhle scházeli a koukali na něco z přírody. Nemůžu si pomoct... ono to, podle mého názoru, má prostě význam; lidi hodně ztratili vztah k okolí, ke krajině (necitlivost, smetí atp. atp... však to znáte). Hůř se člověku ničí, co víc zná. Nejspíš je jasné, že o bezobratlých vím velké nic, o schopnosti rozlišit nuance v rámci druhu ani nemluvě. Jsem jen členem ČSO a to sem nepatří (leda že i u ptáků je nutné vycvičit si oko na přesné detaily).
Ono je vážně fascinující pozorovat změny, které se dějí, nové druhy, schopnost jejich adaptace a způsobu přežití. Matně tuším, že u hmyzu je tato vlastnost naprosto úžasná.
U ornitologů mě do běla vytáčí fakt, že jde ve velké většině o elitářský spolek, který toho, kdo si dovolí neurčit přesně vrabce, neskutečně setře. S tímto názorem se netajím.
Zde, na tomto fóru, jsem se prozatím setkala s přístupem naprosto jiným - a tak vám chci poděkovat. Prosím vás, neměňte to. Jistě nelze soudit obecně, ale prostě to tu tak je, je to milé a máte díky tomu další dušičku, která sice entomologem v tomhle životě asi už nebude, ale vychovat děti k něčemu jinému, než je řev "fůůj pavouk brrrr plácni ho" umí.
Ještě malý postřeh na konci tohoto výlevu: předminulé vánoce jsem našla mezi zadníma nohama své kobylky (míním druh equus :-) KLÍŠŤÁKA PERSKÉHO. Hledal prý teplo, chudák... mám to ověřeno.

Přidejte reakci

Přidat smajlík