Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.40.25
Ahoj. Mám doma pár dní malé morčátko a ještě jsem ho neviděla pít. Příjde mi, že ani voda v napaječce neubývá. Je to normální? Krmím ho celkem dost čerstvou a šťavnatou stravou (okurka, salát, mrkev...). Jak moc umí morče s vodou hospodařit?
Díky moc
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.48.226
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Ahoj. Mám doma pár dní malé morčátko a ještě jsem ho neviděla pít. Příjde mi, že ani voda v napaječce neubývá. Je to normální? Krmím ho celkem dost čerstvou a šťavnatou stravou (okurka, salát, mrkev...). Jak moc umí morče s vodou hospodařit?
Díky moc
Jestli máš jistotu,že napáječka je v pořádku (občas se kuličky v tyčce zasekávají !!) a morčátko je zvyklé pít z napáječky,tak to neřeš. Některá morčátka,když mají dostatek čerstvého zas tak nepijí. Jestli si,ale nejseš jistá,že je naučené pít z napáječky,tak mu raději k napáječce přidej i misku z vodou a uvidíš jestli pije či ne.
Přesto,že,ale vodu nevypije,tak je každý den vyměňuj za čerstvou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.55.18
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Jestli máš jistotu,že napáječka je v pořádku (občas se kuličky v tyčce zasekávají !!) a morčátko je zvyklé pít z napáječky,tak to neřeš. Některá morčátka,když mají dostatek čerstvého zas tak nepijí. Jestli si,ale nejseš jistá,že je naučené pít z napáječky,tak mu raději k napáječce přidej i misku z vodou a uvidíš jestli pije či ne.
Přesto,že,ale vodu nevypije,tak je každý den vyměňuj za čerstvou.
Má morčata nepijí snad vůbec. Mají téměř denně trávu, denně zeleninu... Prostě to nepotřebují.
Morčecí kamarád!

XXX.XXX.195.90
Ahoj ! Musím se opravdu zeptat... Mé morčátko když jsem si ho přivezla cca 3-2 mesíce už nepije znapáječky.. Davám mu mkrvev a pod v čem je voda dala jsem mu tam i mistyčku jenomže on do doho kadí a čůrá proste nepije mám zajít k veterinářovi? :) děkuju předem za odpoved.
Pokud je morčátko jinak fit, dobře žere a není na něm vidět změna (skleslost, apatie, vyhublost a pod.), nechala bych to tak být. Je léto, určitě má k dispozici čerstvou trávu, ovoce a zeleninu. Z této potravy načerpá dost tekutin. Ale stále bych udržovala v pítku čerstvou vodu. Ačkoli nepije viditelně, možná si jen v klidu vezme kapičku na, svlažení, a plně mu to stačí. Voda musí být vždy k dispozici, že morčata (a králíci, křečci i jiní) nepijí je mýtus a kdo zvířeti neposkytne vodu, vědomně je týrá.
Myššš

XXX.XXX.51.133
Některá morčata skoro nepijí. Jedno z mých současných jsem viděla pít asi tak 6X za jeho dosavadní život (necelých 7 let).
Tereza29121998

XXX.XXX.208.101
Dobrý den, jedno morčátko mi nepije a druhe pije skoro furt, je něco špatně?
Krecek123

XXX.XXX.214.190
Pít moc nemusí pokud má dostatek zeleniny, ovoce. Ale když pije hodně může to znamenat nějaké onemocnění..
Maky72

XXX.XXX.99.250
Chtěla bych se zeptat co mám dělat když moje morčátko nepije mám ho už tří roky a pořád pilo a teď najednou přestalo už je to asi čtyří dny co nepije a všechno už jsem skoušela,misku s vodou,dát pítko až k puse ale pořád nic
Anež

XXX.XXX.38.73
Ahoj.. Vůbec to neřeš.. Morče je schopné najít si vodu i v jídle např. v mrkvi, salátu atd.. Nemáš se čeho bát 😉
mirki

XXX.XXX.227.236
Dobrý deň, my máme dve samičky asi 2 mesiace, (vek asi 6 mes.) a tie sú veľmi rozdielne, jedna pije viackrát denne a druhú sme ešte piť nevideli. Zdajú sa obe čulé a zdravé.
Nezaregistroval

XXX.XXX.166.130
Mam doma morce skoro týden. A vůbec nepije dávám mu dene zeleninu nebo ovoce a čerstvou trávu a normální smesku ( je kvalitni) stala cca 100 Kč. Co mám delat??!
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!
Naty.jel.

XXX.XXX.213.0
Morčátka nesmí hlávkový salát ani okurku kvůli nadýmání!
Maximálně v malém množství.
Já svým morčíkům dávám římský salát a občas okurku v MALÉM MNOŽSTVÍ.
Doufám že ti morčátko už bumbá, a taky že není jediné co doma máš. 🤗
Uživatel s deaktivovaným účtem

Naty.jel.
napsal(a):
Morčátka nesmí hlávkový salát ani okurku kvůli nadýmání!
Maximálně v malém množství.
Já svým morčíkům dávám římský salát a občas okurku v MALÉM MNOŽSTVÍ.
Doufám že ti morčátko už bumbá, a taky že není jediné co doma máš. 🤗
Po třech letech?
To je jedno, že po třech letech. Morčata okurku i hlávkový salát normálně mohou, když se jim toho nenakydá půl kila na jedno morče. Tyhle poplachy a dělání velkého téma z něčeho, co zas až tak velké téma není, mě trochu už unavují.
Okurka nenadýmá. Je vodnatá, ve velkém množství nezpůsobuje nadýmání ale sr.... Střídmej špalík salátovky ale normálně živenýmu morčeti nic neudělá. Zásadní je ale to normálně živenýmu. Ono když do morčat lidi cpou kraviny, je pak lehký vinit okurek.
Když už tu tedy poučujeme ve starém vlákně. Rozumný množství je jediný správný množství u všeho, kromě sena, tím nepřekrmíte.
Karolína120

XXX.XXX.222.114
Dobrý den , mám 6 morčat a poslední 1-2 mesíce mají snad každý den čerstvou zeleninu nebo ovoce a skoro nepijou ale žerou vše je tedy pravda že morče když má dostatek zeleniny a ovoce tak moc nepije protože má vodu v tom jídle ?