Uživatel s deaktivovaným účtem

Psočka
napsal(a):
Kolik let se vám dožilo morče?V kolika letech se ještě může morče připustit? Jak udělat morčeti dietu? Je nutné stříhat drápky?
Někomu umře už ve třech letech, často vydrží pět let, odolné kusy při dobré péči atakují desítku.
Poprvé musí mít samice mladé do roku věku, pak už je to pro ní velké riziko. Nejvyšší věk hodně záleží na kondici zvířete. Připouštět pětiletou a starší je prasárna, ale starší samičky stejně většínou nezabřeznou.
Seno a voda.
Když jsou drápky dlouhé, je nutné je ostříhat.

Psočka
napsal(a):
Děkuji.A je nutné, aby měli samice mladé?
A k tej dietě máme doma 3 samičky.Ta vůdčí je nejvíc vyžraná, protože jakmile je něco je to její.Takže by bylo dobře jí oddělit a dávat jí s nima ven jenom do takový klece má metr krát metr a jsou tam cca.8 hodin denně.
Ne, nutné to v žádném případě není.
Myslím že ne
snažím se mít vždy vrhy najednou. o prcky se starají všechny samice, včetně tetiček, které žádné nemají.
rozdíly mezi vlastními a cizími nedělají žádné.
jen pozor. pokud nejsou porody najednou, může rodicí samička strhnout čekatelku k předčasnému porodu (úmrtí nedonošených mláďat). bohužel nejde o vyjímku.
LájošM
napsal(a):
Když jsi neviděl páření, těžko napočítáš datum porodu.
Morče žádné zvláštní zacházení před porodem nepotřebuje, pokud ho krmíš dobře celý rok, nemusíš si dělat hlavu s termínem. Jen ji netahat před porodem za břicho a nechat v klidu.
Já teprve samičku budu připouštět proto že ona je ještě moc mladá a samičku i samčka mám takže u paření budu.

Rpsen
napsal(a):
Já teprve samičku budu připouštět proto že ona je ještě moc mladá a samičku i samčka mám takže u paření budu.
Ach jo.
Tak hele, nechceš si to množení ještě rozmyslet, když o tom nic nevíš?
U páření nebudeš. říje u samice morčete není v podstatě vidět, pozná to jen sameček, a k páření dochází v noci. Proto má být samice se samcem ubytována měsíc, to aby byla jistota, že spolu aspoň jednu dvě říje strávili a mohlo vůbec k něčemu dojít.
napsal(a):
Ach jo.
Tak hele, nechceš si to množení ještě rozmyslet, když o tom nic nevíš?
U páření nebudeš. říje u samice morčete není v podstatě vidět, pozná to jen sameček, a k páření dochází v noci. Proto má být samice se samcem ubytována měsíc, to aby byla jistota, že spolu aspoň jednu dvě říje strávili a mohlo vůbec k něčemu dojít.
Děkuji za odpovět a tom moc nevím protože to je moje prví samička jinak jsem měl samé samečky.

Rpsen
napsal(a):
Děkuji za odpovět a tom moc nevím protože to je moje prví samička jinak jsem měl samé samečky.
No to vidím.
Hele nejlepší bude, když se na to množení prostě vykašleš.
Dobrý den mám dotaz, mojí samičce se narodilo morčátko které jsem po měsíci oddělila od samice, protože je to kluk tak aby ji nenakryl.Horší je že úpěnlivě naříká a já si nevím rady co mám dělat, naříká to mládě..Prosím kdo máte s tímto problémem zkušenosti poraďte mi, morčátka mám v bytě a tak musím naříkání mláděte přetrpět, co s tím?
Jeho tata uz je vykastrovany a nechci jeste i to male kastrovat.Rozeslala jsem inzeraty na to male, ze ho dam zdarma, nejlepe k dalsimu malemu sameckovi.Bydlim v jedna plus jedna, nemuzu mit dalsi morcatko, mam jeste jezevcika, je to tezke.Nevite o nekom kdo by si toho maleho mimiska vzal?Nemyslete si ze jsem neuvazovala ze si necham vsechny tri a na jare koupim na balkon vetsi klec ale ja nejsem chovatelka, mam je jen na pomazleni a tatu a mamu jsem doslova zachranila, radoby chovatel je mnozil jako potravu.
Mám dotaz ohledně kastrace samečků morčat. Mám dva samečky, které jsem pořizovala spolu jako na sebe zvyklé, ale po čase se mi začali prát. Je nějaká možnost, že se po kastraci třeba snesou? Zatím je mám odděleně a dávám je občas společně běhat a hlídám je. Cvakají na sebe ale zubama, ježí se a snaží se na sobě kopulovat.
Od kastrace si slibuji, že se trochu zklidní a když to nepůjde, pořídím jednomu samičku a druhého snad udám. Problém je, že se nechci zbavovat žádného z nich, ale dvě další morčata mi doma už neprojdou.
No, pokud si nešli vyloženě po krku s úmyslem zabít tady a teď a netekla krev, tak šlo pouze o vyjasnování pozic, k čemuž dochází u dospívajících zvířat běžně. i u samic.
u takových šarvátek zvířata nerozděluju, je to spíš na škodu.
pokud nemají šanci samici jakkoliv cítit, slyšet... nejspíš se zavraždit nebudou chtít.
že na sebe po odloučení vrkaj, to je taky normální, chtějí tu samici. ono to chvíli trvá, než jim to dojde...
taky záleží na prostoru. na menším vznikají šarvátky častěji už jenom ze stresu.
kastrace nejspíš utlumí pohlavní projevy.
Krev netekla, aspoň co jsem je prohlížela, tak jsem žádné šrámy neobjevila. Jsou ale oba vždycky hodně vystresovaní, hlavně ten menší. Klec mají velkou dvoupatrovou, kdy jsou obě patra propojená rampou, ale dá se přehradit a každému zůstane jedno patro o rozměrech cca 0,6x1 m. Nechám jim tedy klec spojenou, ať si to vyjasní. Jak jsem měla vždycky jen samičky, tak u těch kluků nevím, jestli se jim do toho míchat nebo je nechat. Pokusím se tedy vydržet a nezasahovat jim do toho. Nemám odhad, kdy už je to moc a kdy je to jen puberťácká rvačka. Jsou oba narození v květnu, ale byli spolu od prvního dne a v pohodě. Pak jsem si je přivezla už asi pětiměsíční domu a dostali tu velkou klec, kde se začali rvát. V dočasné menší kleci se nervali, ale to byli ještě vystrašení z převozu a nového prostředí. Asi týden na to se přestěhovali do nové ubikace.
To byste určitě poznala, fakt po sobě jdou, skočí po sobě s vyceněnými zuby, zakousnou se plnou silou do masa a škubou...lítaj chlupy, teče krev. tam už jde o život.
jsou stejně staří, takže relativně na stejný úrovni, musí si to vyříkat. většinou jsou pak kluci víc v pohodě, než hašteřivý ženský.
ale! nemusí to vyjít. třeba se ani jeden nepodřídí. nemusí se pak jako dospělí samci snést už z principu.
držím palce