Morce a potkan lze krizit?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

lululu

29.4.2015 17:25
lululu

XXX.XXX.100.18

Dobry den, chci se zeptat zda se muze krizit morce s potkanem. Dekuji za odpovedi.

29.4.2015 17:36
linduš

XXX.XXX.164.146

Asi jako slon s žirafou

Uživatel s deaktivovaným účtem

29.4.2015 18:26

lululu napsal(a):
Dobry den, chci se zeptat zda se muze krizit morce s potkanem. Dekuji za odpovedi.

Jistě, výsledkem je bohužel neplodný morčan. Viz foto. Vynikající masná užitkovost.

lululu

29.4.2015 18:34
lululu

XXX.XXX.24.17

No tak jsme se pobavili... Neprijde mi to az zase takova blbost proc by to nemelo jit. Řad maji stejny hlodavci, avsak slon a zirafa je uplne neco jineho smajlík

29.4.2015 18:35

lululu napsal(a):
No tak jsme se pobavili... Neprijde mi to az zase takova blbost proc by to nemelo jit. Řad maji stejny hlodavci, avsak slon a zirafa je uplne neco jineho smajlík

No tak žirafa a hroch, řád mají stejný, sudokopytníci...

lululu

29.4.2015 18:39
lululu

XXX.XXX.24.17

Furt je morce bliz pribuzensky nez hroch a zirafa.

29.4.2015 18:42

Křížení funguje jen mezi blízce příbuznými druhy. Stejný řád opravdu nestačí, jedná se o zvířata stejného rodu. Ono koneckonců neschopnost tvořit plodné křížence je definicí druhu a druhové bariéry, jak něco umí tvořit plodné křížence, tak se jedná v podstatě o jeden druh - i když je to trochu složitější a komplikované kleptony a prstencovými druhy.

Takže je možné vytvořit neplodné křížence v rámci rodu Equus, nebo Panthera. Mezi sebou se mohou křížit domácí a divoké formy různých zvířat, plodní kříženci jsou také problémem v chovu bažantů a jiných kurů, s příbuznými ptáky je možné křížit kanára, a taky hrdličku a holuba domácího.

Ovšem morče a potkan jsou si velmi, velmi vzdálení. Že jsou oba hlodavci celkem nic neznamená, protože hlodavci jsou rozmanitou a početnou skupinou zvířat. A hlodavci se dělí na dva podřády - a potkan patří mezi veverkočelistní a morče mezi dikobrazočelistní, takže už na téhle vysoké úrovni patří každý úplně jinam.

29.4.2015 18:44

Máš to vlastně úplně stejné jako s tím hrochem a žirafou. Hroch patří do podřádu nepřežvýkaví, žirafa mezi přežvýkavce.

Morče patří do podřádu dikobrazočelistní, potkan mezi sciuromorpha. Úplně stejný případ.

Morče má s potkanem asi tak společného jako hroch a žirafa.

lululu

29.4.2015 18:47
lululu

XXX.XXX.64.18

Dekuji za inteligentni odpoved. A ta nutrie na obrazku je fakt pekna.

29.4.2015 22:06
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

lululu napsal(a):
Dekuji za inteligentni odpoved. A ta nutrie na obrazku je fakt pekna.

Když ono na blbou otázku se vždycky snáze hledá blbá odpověď :) Potkan se není schopný zkřížit ani s krysou a to je jeho nejbližší příbuzná :).

lululu

30.4.2015 23:16
lululu

XXX.XXX.41.3

Ja se tomuhle okruhu zvirat vubec nevenuju zajimaji me uplne jiny okruhy.... A nedavno jsem dostala samce morcete a k nemu jsem ted prihodila potkana pac nebyla sezrana... A tak me jen ciste ze zvedavosti zajimalo zda to jde ;).

1.5.2015 06:37
Galathea

XXX.XXX.12.66

Křížit ne, ale potkan může morčeti ublížit, chovej morčata s morčaty a potkana s potkany, nevymýšlej žádné experimenty. A i když mu neublíží, tak budou vedle sebe jen přežívat a ne spokojeně žít.

1.5.2015 06:47
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

lululu napsal(a):
Ja se tomuhle okruhu zvirat vubec nevenuju zajimaji me uplne jiny okruhy.... A nedavno jsem dostala samce morcete a k nemu jsem ted prihodila potkana pac nebyla sezrana... A tak me jen ciste ze zvedavosti zajimalo zda to jde ;).

No, tak pokud ta zvířata máš doma, zkus si o nich něco zjistit. Přihodit potkana k morčeti je kravina non plus ultra, riskuješ tím pokousání morčete - a to fakt hnusné pokousání, viděla jsem morče potrhané potkanem a málem to nepřežilo.

1.5.2015 08:44
linduš

XXX.XXX.164.146

lululu napsal(a):

Výborně. opravdu o těch zvířatech vůbec nevíš, jinak by tě ani nenapadlo házet potkana k morčeti.

1.5.2015 09:13

lululu napsal(a):

Jo tak... hele jsou i rychlejší způsoby, jak zabít morče, než ho nechat sežrat zaživa potkanem. Jestli tě to morče tak moc štve, tak si ho třeba upeč na grilu, ale netýrej ho.

Napadlo by tě třeba dát kobru královskou a krajtu do jednoho terária?

14.11.2017 14:15
M4REK

XXX.XXX.38.98

A co mi to přinesl můj kocour? Vypadá to na nějakého "morčana"... kde to vzal fakt nevím - běhá venku.

14.11.2017 15:06
nuty

XXX.XXX.11.229

Křeček.

14.11.2017 15:59

M4REK napsal(a):
A co mi to přinesl můj kocour? Vypadá to na nějakého "morčana"... kde to vzal fakt nevím - běhá venku.

Https://www.google.cz/search?q=k%C5%99e%C4%8Dek+poln%C3%AD&oq=k%C5%99e%C4%8Dek+poln&aqs=chrome.1.69i57j0l5.5539j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8.

Přidejte reakci

Přidat smajlík