Kastrace morčete - Brno

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.9.2015 16:40
tterezkaaa

XXX.XXX.57.209

Prosím o doporučení na veterináře v Brně, případně okolí, který dělá kastraci morčat. Jde mi kastraci samce a případně i samičky (u samice zatím nejsem rozhodnutá vzhledem k možným koplikacím). Máte nějaké zkušenosti? Jaká je asi cena? Děkuji moc za jakoukoliv odpověď.

24.9.2015 14:15
tterezkaaa

XXX.XXX.236.233

Nikdo nemá zkušenosti?

25.9.2015 11:44
macomb

XXX.XXX.200.22

Nejspíš moc lidí hlodavce nekastruje

25.9.2015 17:46
linduš

XXX.XXX.79.4

Opravdu morčata nenechávám kastrovat. rozhodně to není taková "sranda" jak u psa nebo kocoura.
máte ke kastraci nějaký závažný důvod?

27.9.2015 21:19
davidka

XXX.XXX.14.251

Kastrace morčete bývá tak stejně drahá jako kastrace kocoura. Práce je to piplavá a morčata se neuspávají lehce. Ale uzdravování bývá rychlé.
Nejlepší na hlodavce v Brně jsou na VFU. Zavolej si tam, na cenu se zeptej.

28.9.2015 10:10
tterezkaaa

XXX.XXX.57.209

Závažný důvod mám, alespoň pro mě je to závažný důvod. Mám 4 morčátka (2 samce a 2 samice), bohužel se mi spolu nesnesou ani 2 samice ani 2 samci. Když je náparuji, tak mají hned mladé a zase každé morče zvlášť mít nechci, proto jsem se ke kastraci rozhodla. Pro Davidka- děkuji za info, už jsem v týdnu volala na VFU, jelikož jiné veteriny kastrace (obzvlášť samic) moc nedělají. Cena u samic je opravdu vysoká, nakonec jsem se rozhodla pro kastraci samců, jelikož cena je příznivější a hlavně u nich jde o menší zákrok a bylo mi řečeno, že to i lépe zvládají. Alespoň je pak můžu napárovat a mohou spolu bydlet vesele dál :).

28.9.2015 16:42
linduš

XXX.XXX.79.4

V tom případě držím palce. zní to velmi rozumně

28.9.2015 18:28
Galathea

XXX.XXX.12.66

Nechci Vás nijak odrazovat, ale to, že samce vykastrujete, vůbec nezaručí, že budou moci po kastraci bydlet spolu. Samozřejmě to možné je, ale rozhodně se stoprocentně jisté. Takže si raději předem promyslete i plán B.

28.9.2015 18:30
Galathea

XXX.XXX.12.66

Omlouvám se, špatně jsem četla, teprve teď vidím, že je chcete párovat, tak to by mělo jít.

28.9.2015 22:24
davidka

XXX.XXX.14.251

Bohužel si nemohu vzpomenout kdo to byl, ale o kastraci morčecího samce už jsem u nějaké chovatelky četla, sameček byl prý hned po operaci stejně vitální jako dřív, rána se hojila velmi dobře. Pamatuji si to, protože mě překvapilo, že měl i stejné samčí projevy, jako před kastrací. Ne že by samice nakrýval, ale takové to typické naparování a zvuky. Docela by mne zajímalo, jestli i přes tyto projevy by druhý samec poznal, že to není konkurence a jestli by se prali.

29.9.2015 16:24
linduš

XXX.XXX.79.4

Prali. když k tomu mají sklony před kastrací, pak se budou prát i potom.
morčecí samci spolu vycházejí velmi dobře (i líp, než holky, ty jsou haštěřivější), pokud si nikdy ani nečichnou k samici.
když mají nějakou "dámu" v blízkosti, velmi pravděpodobně se začnou s nástupem dospělosti bít. na výjimku jsem zatím nenatrefila.

Přidejte reakci

Přidat smajlík