Záleží hlavně na potkanech. Jestli jsou ze zverimexu nebo z nějakého velkochovu, tak si budou zvykat pomaleji a je tu i možnost, že zůstanou plašší. Jestli jsou od skutečného chovatele, tak už jsou vymazlené předem a během pár dní u vás budou jako doma. Ale když říkáte, že jsou to na 99 % samičky, tak počítám, že nejsou z chovatelské stanice, tam by byla jistota stoprocentní, takže se připravte nejspíš na delší ochočování a obrňte se trpělivostí. Může to trvat týden nebo i mnohem dýl, každé zvíře je jiné. A držím palce, ať nemáte samičky i s překvapením.
Mockrát děkuji za odpověď zatím se mi vyhýbají, ale snad to bude po nějakém čase lepší :) když je držím tak pak chtějí vyskočit a pláchnout... ale musí si 1) zvyknout na nové prostředí, na nové pachy a hlavně na mě :) už jsem se ujistila že to jsou obě samičky :) a myslím si že jsou moc mladé na to aby měli mláďata :) jestli tím myslíte to překvapení :) no.. ono by to bylo překvapení, kdyby se mi tam objevilo pár nových přírůstků :D tak budu doufat že se jim u mě bude líbit :)