Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Efka1

25.1.2017 19:45
Efka1

XXX.XXX.168.4

Dobrý den, co s tlustým potkanem? Není velká ale opravdu tlustá, má varhánky za ušima a obří bříško, vypadá jako jitrnice. Březí rozhodně není. Jsou dvě v kleci, jedna kynutá a druhá vyzáblá - tlustá jí asi všechno sežere. Dostávají 1 denně plnou misku granulí nebo zrní, denně nebo obden lidské ňamky - plátek šunky, sýra, kousek vajíčka, těstovinu... v kleci moc věcí nemají protože si všechno rozkoušou. Pouštím je proběhnout do kuchyně ale vždycky zalezou a sedí v rohu takže pohybu mají tuze málo. Osobně mi nevadí že mám kynutou myšičku, jde mi spíš o její zdraví.

26.1.2017 11:01
Žaneta kocková

XXX.XXX.161.99

Efka1 napsal(a):
Dobrý den, co s tlustým potkanem? Není velká ale opravdu tlustá, má varhánky za ušima a obří bříško, vypadá jako jitrnice. Březí rozhodně není. Jsou dvě v kleci, jedna kynutá a druhá vyzáblá - tlustá jí asi všechno sežere. Dostávají 1 denně plnou misku granulí nebo zrní, denně nebo obden lidské ňamky - plátek šunky, sýra, kousek vajíčka, těstovinu... v kleci moc věcí nemají protože si všechno rozkoušou. Pouštím je proběhnout do kuchyně ale vždycky zalezou a sedí v rohu takže pohybu mají tuze málo. Osobně mi nevadí že mám kynutou myšičku, jde mi spíš o její zdraví.

Radikálně překopat svůj způsob krmení, vždyť to je jak výkrmna pro vepře. Ideální způsob, jak potkana zabít nadváhou.

Dospělému potkanovi na den stačí jedna polévková lžíce suché směsi. Doporučím Light nebo Utahraptor, kterou prodává e-shop Rodentie. Neomezeně dávat leda zeleninu. Ovoce je sladké, takže s tím už opatrněji.

Maximálně 2 - 3 do týdne kousek vajíčka nebo masa, ze sýra leda kousek tvrdého nebo čerstvý sýr, zdravější je i tvaroh. Rozhodně jim necpi šunku, to potkan vůbec nemá dostávat.

Nastuduj si něco pořádného o krmení potkanů, třeba příručku, kterou mají ke stažení tady: http://www.potkanizo.cz/ke-stazeni/

Tlustá musí začít hubnout, dřív než ji tahle životaspráva zabije. Jestli té druhé krade jídlo, tak ji kdyžtak přikrmuj zvlášť, ale ta tlusťoška nesmí mít přístup k takové hromadě jídla, jakou jim dáváš.

1.2.2017 08:37
Katinec

XXX.XXX.73.206

Mlsky bych vyloučila úplně, maximálně to dávat jen té hubené a s mírou, určitě ne denně, ani obden. Té druhé nic takového nedávat vůbec, stačí občas kousek masa.
Zrní bych jim nedávala každý den novou misku, pokud to nestačí sežrat, vyberou si jen to nejlepší a zbytek tam zůstane. Další bych jim dala až když tu původní várku kompletně sežerou. Ony hlady určitě neumřou.
Nevím, jakým zrním přesně krmíte, ale na hubnutí pro myšáky je super tato směska.
http://eshop.rodentia.cz/Zbozi.aspx?id=krmna-smes-utahraptor&flag=t
Potkani se nad tím sice občas ofrňují, protože tam není moc těch nezdravých barevných věcí, co mají nejraději, ale právě proto je na snížení hmotnosti ideální.

8.2.2017 17:30
lexi7892

XXX.XXX.168.4

Katinec napsal(a):
Mlsky bych vyloučila úplně, maximálně to dávat jen té hubené a s mírou, určitě ne denně, ani obden. Té druhé nic takového nedávat vůbec, stačí občas kousek masa.
Zrní bych jim nedávala každý den novou misku, pokud to nestačí sežrat, vyberou si jen to nejlepší a zbytek tam zůstane. Další bych jim dala až když tu původní várku kompletně sežerou. Ony hlady určitě neumřou.
Nevím, jakým zrním přesně krmíte, ale na hubnutí pro myšáky je super tato směska.
http://eshop.rodentia.cz/Zbozi.aspx?id=krmna-smes-utahraptor&flag=t
Potkani se nad tím sice občas ofrňují, protože tam není moc těch nezdravých barevných věcí, co mají nejraději, ale právě proto je na snížení hmotnosti ideální.

Děkuji za kvalitní příspěvek.
Je to tak že jim dám ráno misku zrní, obě se na ní vrhnou a do hodiny je všechno pryč. Celý den pak visí na kleci a chtěji něco dobrého. No a já si myslím že mají večer a přes noc hlad a nevím jestli je trápim hlady nebo ne.

9.2.2017 08:05
Atheira

XXX.XXX.50.119

lexi7892 napsal(a):
Děkuji za kvalitní příspěvek.
Je to tak že jim dám ráno misku zrní, obě se na ní vrhnou a do hodiny je všechno pryč. Celý den pak visí na kleci a chtěji něco dobrého. No a já si myslím že mají večer a přes noc hlad a nevím jestli je trápim hlady nebo ne.

Vzhledem k tomu, že je ta jedna vyžraná, nebála bych se, že trpí hlady. Co je při ranním krmení rozdělit a dát víc té hubené, zatímco sádelnice dostane jenom zdravější dávku ochuzenou o všechny ty dobroty, co jim normálně dáváte? (MInimálně ubrat by to chtělo celkově, i té druhé. Šunku a sýr bych vyřadila. Je v tom hodně soli, můžete jim oddělat ledviny.)

Nedivila bych se taky, kdyby za tím, že miska je během chvíle prázdná, mohla převážně ta tlustá. Mám v partě myšek jednu takovou pořádnou semetriku, co všechno sebere, sežere a nic nikomu nedá ani kdyby měla prasknout, tak vím, co to je.

Nanny

9.2.2017 08:09
Nanny

XXX.XXX.199.180

A co jim nedávat ráno jednu plnou misku, ale rozdělit to krmení na více menších dávek přes den? Nebo vymyslete něco, aby to neměly tak jednoduché, třeba dát na více různých míst, nebo koupit takovou tu hlodací tyčinku, kterou někam zavěsíte a pod. Prostě aby se musely trochu snažit, a jídlo jim pak i dýl vydrží.

Přidejte reakci

Přidat smajlík