Dobrý den.
Po dlouhé době po smrti mé dokonalé potkanky jsem se rozhodnul, že bych si pořídil dalšího kamaráda. Musím upozornit že potkan to znovu nebude. Eos mi uvízla v srdci na vždy a náhrada za ní neexistuje. Navíc potkání žijí vážně krátce jinak jsou dokonalí.
Sháním nějaký zvířátko, které můžu vzít do ruky a alespoň pár minut ho hladit. S prostorem pro zvířátko není problém. Na ceně asi nesejde, když nebude za 10 tisíc . Činčila se mi líbí, nicméně prý není vůbec na mazlení. Myš, žije krátce, křeček často prý kouše, morče je takový nudný, tarbíka hladit tak párátkem jak je malý, burunduk chce až moc velký prostor a je až moc aktivní, králíka má přítelkyně a po potkance mi připadá strašně hloupá . Jediné co mě napadá je osmák. Měl jsem pár před 9 lety. Problém je v tom, že údajně potřebují někoho do páru, nebo velmi častou společnost. Jinak jsou super. Inteligencí se blíží potkanovi a jsou hezcí a mazlivý. Nemáte ještě někdo nějaké nápady na mazlíčka pro kamarádění?
Děkuji za odpověď
I potkani jsou skupinová zvířata... Když už, tak přemýšlet ne o osmákovi, ale osmácích, ne pískomilovi, ale pískomilech, v žádném případě ne potkanovi, ale potkanech.
Stejně tak jako o morčatech, nikoli jen jednom morčeti.
Zrovna u těch morčat vám mohu rovnou potvrdit, že když si pořídíte třeba dvě nebo tři samičky (s nima je to jednodušší), tak rozhodně nudné nebudou. Jsou to fajn zvířata a myslím, že by mohla splňovat vaše požadavky. Jen prostě není možné mít jenom jedno. Pak se z něj stane smutná koule, která jenom sedí v rohu a žere.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.12.103
A co treba jezek nebo bodlin telfaruv? Jezci par let ziji a bodlini jeste dele. Ochocit se daji celkem slusne kdyz koupite od chovatele co se jim venuje, jsou to pak i mazlici. Pece nenarocna celkem a jezci nejsou skupinova zvirata. Takze jeden ideal.
Ja som skúšala kadečo a podľa mňa sa potkanovi nič nevyrovná. Osmák mi príde až príliš aktívny a keď sú viacerí spolu, už si medzi sebou vybudujú vzťah a človeka nepotrebujú.
Jediné čo som vždy chcela vyskúšať a ešte som sa k tomu nedostala je vakoveverička. Vraj je maznavá a inteligentná, zohnať sa dá pomerne ľahko a stále je to nevšedné zvieratko.
S tím můžu jen souhlasit. Měl jsem i pejska a když jsem moji potkanku musel dát uspat jsem brečel víc, než u všech ostatních zvířat co jsem měl dohromady. Potkani mají neskutečný charakter a je s nimi strašná sranda. Jejich nevýhoda je jen ten krátký život. Nechci to prožít znovu.
Vavoveverka je krásná. Ale prý je to pěkné šídlo a na mazlení moc není
No zatím to vypadá na toho Teddy králíčka.
Myššš

XXX.XXX.11.210
Skyrra
napsal(a):
Ja som skúšala kadečo a podľa mňa sa potkanovi nič nevyrovná. Osmák mi príde až príliš aktívny a keď sú viacerí spolu, už si medzi sebou vybudujú vzťah a človeka nepotrebujú.
Jediné čo som vždy chcela vyskúšať a ešte som sa k tomu nedostala je vakoveverička. Vraj je maznavá a inteligentná, zohnať sa dá pomerne ľahko a stále je to nevšedné zvieratko.
Nevím kdo vám nakukal, že vakoveverka je mazlivá. Co jsem se dívala po různých webech, tak typická vakule je spíš kousavá a neochočitelná. Přece jen to je nedomestikované zvíře. A přirozeně aktivní je v noci a dělá strašný rámus, takže k ideálnímu mazlíkovi má hodně daleko. Krásná je, ale hodí se spíš do ZOO než do domácnosti.
Myššš
napsal(a):
Nevím kdo vám nakukal, že vakoveverka je mazlivá. Co jsem se dívala po různých webech, tak typická vakule je spíš kousavá a neochočitelná. Přece jen to je nedomestikované zvíře. A přirozeně aktivní je v noci a dělá strašný rámus, takže k ideálnímu mazlíkovi má hodně daleko. Krásná je, ale hodí se spíš do ZOO než do domácnosti.
Písala som, že vraj je mazlivá, nie že to tak je naozaj :). Nakoľko ju nemám tak nemôžem posúdiť. Písala som to ako jeden z návrhov zadávateľovi diskusie.
Myššš
napsal(a):
A riadny rámus robí aj potkan a osmáci...
Nanny

XXX.XXX.199.180
Myššš
napsal(a):
A navíc je taky společenská, takže opět, když budete pořizovat, tak vakoveverky! (Jo a docela smrdí, doma bych je rozhodně nechtěla.).
Myššš

XXX.XXX.11.210
Skyrra
napsal(a):
A riadny rámus robí aj potkan a osmáci...
Vakule nejen že hrabou, skáčou a šplhají, ale ještě k tomu i řvou. Takže horší rámus než potkani nebo osmáci. Ti mají většinu hlasových projevů mimo rozsah sluchu člověka.