Osmák celoročně venku?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

HedulTom

22.10.2017 13:23
HedulTom

XXX.XXX.38.14

Ahoj, chci se zeptat jestli mohu chovat osmaky venku. Mam tam kralikarnu s morčaty a králikem. V uspusobenem boxu ze dřeva, se závětřím tam chovat jednu potkanici(druhá byla stará a umřela ještě doma).
Všichni jsou v pohodě. Nikdy jsem osmáky neměla tak nevím.
Díky za rady!❤.

22.10.2017 14:18
Atheira

XXX.XXX.50.119

Ne, ne, ne.
Potkanici vraťte domů, proboha, co vás to napadlo?

K čemu ta zvířata tak nutně potřebujete, když je pak frknete někam do králíkárny?

HedulTom

22.10.2017 15:20
HedulTom

XXX.XXX.38.14

Atheira napsal(a):
Ne, ne, ne.
Potkanici vraťte domů, proboha, co vás to napadlo?

K čemu ta zvířata tak nutně potřebujete, když je pak frknete někam do králíkárny?

Za radu že osmáky nemám dávat ven, děkuju. Ale do toho ostatního Vám vůbec nic není. Neptala jsem se jestli si je mám pořídit ani jestli mám krysu nechat venku... Vypadá spokojeně a to kde chovám zvířata je moje věc.
Díky za pochopení a přeji pěkný den

Uživatel s deaktivovaným účtem

22.10.2017 15:22

HedulTom napsal(a):
Za radu že osmáky nemám dávat ven, děkuju. Ale do toho ostatního Vám vůbec nic není. Neptala jsem se jestli si je mám pořídit ani jestli mám krysu nechat venku... Vypadá spokojeně a to kde chovám zvířata je moje věc.

Kde a jak chováte zvířata není jen vaše věc. kdyby to tak bylo, neexistoval by zákon na ochranu zvířat proti týrání. potkan sám v nějaké dřevěné boudě celoročně venku je týraný chudák.

a osmáci jsou zvířata, která nesnáší vlhkou zimu, tak přemýšlejte, jaké zimy máme v Česku.

HedulTom

22.10.2017 15:34
HedulTom

XXX.XXX.38.14

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Kde a jak chováte zvířata není jen vaše věc. kdyby to tak bylo, neexistoval by zákon na ochranu zvířat proti týrání. potkan sám v nějaké dřevěné boudě celoročně venku je týraný chudák.

a osmáci jsou zvířata, která nesnáší vlhkou zimu, tak přemýšlejte, jaké zimy máme v Česku.

Dobře děkuji, ještě jsem o tom něco četla, spíš mě zajímají názory protože jsem narazila na stránku kde píší že osmáky celoročně chovají venku(v zateplené boudě).
A to jak a kde zvířata chovám je moje věc. Mluvím totiž o chovu né o týrání. Asi jste si to špatně přečetla. Potkanici 1, chovám v boxu vyrobené pro její potřeby.2, není celoročně sama, věnuji se jí.
Takže se do toho nepleťte, neviděla jste v čem bydlí atd. Děkuji za pochopení

22.10.2017 16:04
Atheira

XXX.XXX.50.119

HedulTom napsal(a):
Dobře děkuji, ještě jsem o tom něco četla, spíš mě zajímají názory protože jsem narazila na stránku kde píší že osmáky celoročně chovají venku(v zateplené boudě).
A to jak a kde zvířata chovám je moje věc. Mluvím totiž o chovu né o týrání. Asi jste si to špatně přečetla. Potkanici 1, chovám v boxu vyrobené pro její potřeby.2, není celoročně sama, věnuji se jí.

Vy to nazýváte chovem, ale jestli právem, to je diskutabilní... Velmi.
Že se na potkanici párkrát přijdete i podívat vás neospravedlňuje držet ji někde venku v boxu. Ona společnost svého druhu potřebuje, pokud ji nemá, jde o týrání. Smiřte se s tím a nekopejte tu kolem sebe.
Vidět není potřeba. I kdyby vedle těch králikáren měla zámek ze zlata, pořád ji týráte.

22.10.2017 16:14
TheLadySARAH

XXX.XXX.172.14

HedulTom napsal(a):

Nerada se zapojuji do diskuze, ale nemyslím si, že by mezi chovem a týráním měly být takové rozdíly, abyste mohl/a mluvit pouze o jednom nebo o druhém...

Myššš

22.10.2017 16:15
Myššš

XXX.XXX.11.210

Týráš zvířata, to je prostě FAKT, a ještě tady kopeš do lidí, co tě na to upozorňují, místo aby ses zamyslela nad svým jednáním! Takže osmáky nekupuj, "krysu" daruj někomu, kdo se o ni bude ADEKVÁTNĚ starat a už si nikdy žádné zvíře nepořizuj! Takovým jako jsi ty nepatří do rukou ani plyšák!

HedulTom

22.10.2017 16:17
HedulTom

XXX.XXX.38.14

Pokud máte názor že něco nepotřebujete vidět nebo znát aby jste to odsoudila tak s vámi nebudu ztrácet čas. Nevíte jak se věci mají... Bežte si třeba zacvičit. Uvolníte tím stres, agresi a nebudete mít potřebu se do mě navážet. (Nemusíte odpovídat už na to nebudu reagovat.)

HedulTom

22.10.2017 16:19
HedulTom

XXX.XXX.38.14

Nikoho netýrám. Koupím si to co si koupím. Potkana nedaruji. O vse se dobre staram a nemam se nad cim zamyslet. Mimochodem plysaky mam taky

22.10.2017 16:48
Edánek

XXX.XXX.132.52

HedulTom napsal(a):

...to co Vy jste nazvala chovem vyhodnotila veterinářka bodlinka jako týrání... možná by stálo se nad tím zamyslet a přehodnotit...

22.10.2017 16:49
Edánek

XXX.XXX.132.52

HedulTom napsal(a):

...tak máte potkanici nebo krysu?

HedulTom

22.10.2017 17:06
HedulTom

XXX.XXX.38.14

Edánek napsal(a):
...tak máte potkanici nebo krysu?

Mám potkana. Tahle diskuze byla mířena na jiné téma než jak si žije potkan. A nemyslím že se to jestli je to týrání nebo ne dá určit podle pár řádků. Věřte tomu nebo ne, zvířata mám ráda a chovám je od mala, vždycky se u mě měla dobře a péči jsem nezanedbávala. Nepřijde mi že někdo má právo mě z něčeho takového osočovat. (Teď to nebylo myšleno na vás, jen jsem to sem rovnou napsala. Vy jste to jako jeden z mála napsal slušně, a tak že to nevyznělo útočně.)
Nikdo z vás se nemusí bát o má zvířata, jsou v pořádku

22.10.2017 17:37

HedulTom napsal(a):
Mám potkana. Tahle diskuze byla mířena na jiné téma než jak si žije potkan. A nemyslím že se to jestli je to týrání nebo ne dá určit podle pár řádků. Věřte tomu nebo ne, zvířata mám ráda a chovám je od mala, vždycky se u mě měla dobře a péči jsem nezanedbávala. Nepřijde mi že někdo má právo mě z něčeho takového osočovat. (Teď to nebylo myšleno na vás, jen jsem to sem rovnou napsala. Vy jste to jako jeden z mála napsal slušně, a tak že to nevyznělo útočně.)

Víte, ono je zanedbávání a zanedbávání. Že dáváte potkanovi nažrat a neprší na něj ještě neznamená, že podmínky chovu pro něj nemůžou být nevyhovující. Koneckonců, u člověka je trvalá samotka zakázaná jako forma mučení. A potkan je podobně společenský živočich jako člověk, tak přemýšlejte.

Je to vlastně podobné jak s tím osmákem. Osmákovi můžete venku postavit hrad ze zlata a krmit ho k prasknutí, ale v naší středoevropské zimě tam bude stejně trpět.

22.10.2017 18:02
linduš

XXX.XXX.79.4

Takže potkan je sám venku?
a mrazy přežije jak?

22.10.2017 20:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.122

Jak, jak... přece v bedně a lebedí si.

http://www.czkp.cz/ja-potkan/vse-kolem-me/co-obnasi-chov-potkana/.

22.10.2017 20:41
Shagyas

XXX.XXX.177.194

linduš napsal(a):
Takže potkan je sám venku?
a mrazy přežije jak?

Nepřežije...

23.10.2017 08:49
Edánek

XXX.XXX.253.153

HedulTom napsal(a):

...každý tady projevil svůj názor na Vaše podmínky chovu a všichni se vzácně shodli, že to zavání týráním...ona i zanechání takového zvířete sobě samotnému bez přítomnosti chovatele může být týráním...nebrala bych to jako osočování, ale jako pohled druhých lidí a zamyšlení se nad tím vším...ono člověk kolikrát dělá chyby a sám to nevidí...

23.10.2017 12:59
Katinec

XXX.XXX.73.206

Osmák je teplomilné zvíře, tudíž chov venku, v našem klimatu, opravdu nepřichází v úvahu.

Co se potkanů týká. Dají se chovat i venku, pokud se na to připravují pomalu, postupně a mají čas se aklimatizovat. Samozřejmostí je zateplené ubytování a hlavně společnost jiných potkanů, aby se mohli v případě potřeby navzájem zahřívat.
Takže ano, chovat potkanku samotnou a ještě navíc venku, když nemá tu možnost se zahřát teplem ostatních, je týrání a klidně se stavte na hlavu, je to fakt.
Ona vám to asi těžko řekne a i když se teď může tvářit, že je naprosto v pohodě, tak z dlouhodobého hlediska to odnese na zdraví.

Myššš

23.10.2017 20:31
Myššš

XXX.XXX.11.210

HedulTom:
Podle zákoníku v Rakousku by tvoje jednání se zvířaty bylo na pokutu nebo basu za týrání, neb tam je trestné chovat společenská zvířata po jednom. Asi to do toho zákona nedali jenom tak pro srandu, že.
Tím, že je "krysa" odstrčená někde venku, kam za ní přijdeš jen když jí jdeš hodit krmení, se trápí ještě víc, než kdyby tu samotku měla aspoň uvnitř v domě, kde by si jí přece jen někdo všímal častěji.
Já upřímně doufám, že ty tvoje bláboly nemyslíš vážně a děláš si jenom pitomou srandu a trollíš, protože tohle není možné.

24.10.2017 13:47

Takže když ve zverimexu mají několik týdnů nějakého hlodavce či ptáka samotného zbylého na prodej, tak ho také týrají a že jsem jich viděla dost.Docela ale nechápu si pořídit takové zvíře a zavřít ho někde samotné venku.

24.10.2017 15:51
Atheira

XXX.XXX.240.42

Zverimex!
To nemyslíte vážně, že ne?

Myššš

27.10.2017 18:16
Myššš

XXX.XXX.11.210

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Takže když ve zverimexu mají několik týdnů nějakého hlodavce či ptáka samotného zbylého na prodej, tak ho také týrají a že jsem jich viděla dost.Docela ale nechápu si pořídit takové zvíře a zavřít ho někde samotné venku.

Tak v obchodě se předpokládá, že tam to zvíře nebude žít celý život, že... Jinak podmínky některých obchodů týráním zavání a zvláště u těch ptáků - drahých, velkých druhů papoušků, které jsou náročné na podmínky chovu a málokdo si je koupí. Ti tam můžou trčet hodně dlouho a taky pak na nich je vidět, že jsou nešťastní, rvou si peří ze stresu. Ale snad tohle nebudeme dávat jako příklad jak má vypadat správný chov, ne?

evan

31.10.2017 10:42
evan

XXX.XXX.54.132

Myššš napsal(a):
Tak v obchodě se předpokládá, že tam to zvíře nebude žít celý život, že... Jinak podmínky některých obchodů týráním zavání a zvláště u těch ptáků - drahých, velkých druhů papoušků, které jsou náročné na podmínky chovu a málokdo si je koupí. Ti tam můžou trčet hodně dlouho a taky pak na nich je vidět, že jsou nešťastní, rvou si peří ze stresu. Ale snad tohle nebudeme dávat jako příklad jak má vypadat správný chov, ne?

Absolutní souhlas.

Nedá se okecávat dlouhodobý nevhodný způsob chovu tím, že se to dá použít jako nouzovka na přechodnou dobu než si to zvíře někdo koupí a buď ho ubytuje normálně nebo s ním nakrmí nějakýho predátora. To je stejný jako když lidi zvířata trvale chovaj v transportních přepravkách s odůvodněním, že "je tam přece napsaný, že to pro to zvíře je určený". Chovat skupinový zvíře - morče, potkan, psoun, atd. po jednom JE TÝRÁNÍ CHOVEM a šmytec.

Třeba když má někdo sólo samce dejme tomu surikaty, kterej je nedopárovatelný, tak je to těžko řešitelný, ale je opravdu smutný, když si někdo z naprosto totální neznalosti pořídí chudáka samotnýho potkana a ještě se tu se všema hádá, že to dělá dobře, a že má rád zvířata - oba palce dolů pro zadavatele

31.10.2017 10:48
Katinec

XXX.XXX.254.169

evan napsal(a):
Absolutní souhlas.

Nedá se okecávat dlouhodobý nevhodný způsob chovu tím, že se to dá použít jako nouzovka na přechodnou dobu než si to zvíře někdo koupí a buď ho ubytuje normálně nebo s ním nakrmí nějakýho predátora. To je stejný jako když lidi zvířata trvale chovaj v transportních přepravkách s odůvodněním, že "je tam přece napsaný, že to pro to zvíře je určený". Chovat skupinový zvíře - morče, potkan, psoun, atd. po jednom JE TÝRÁNÍ CHOVEM a šmytec.

Třeba když má někdo sólo samce dejme tomu surikaty, kterej je nedopárovatelný, tak je to těžko řešitelný, ale je opravdu smutný, když si někdo z naprosto totální neznalosti pořídí chudáka samotnýho potkana a ještě se tu se všema hádá, že to dělá dobře, a že má rád zvířata - oba palce dolů pro zadavatele

Takových lidí bohužel stále je a jsou schopní se o tom hádat do krve.

Přidejte reakci

Přidat smajlík