Uživatel s deaktivovaným účtem

Punkdesi
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat zda se dají spřátelit morče a potkan.
Ne.
potkan se dá morčetem skvěle nakrmit.
neblbněte, jako desetiletá jsem to udělala, a mláděti morčete potkan vykousl oko. No byla jsem dítě měla jsem spoustu hlodavců a dávala je v létě na zahradu do velké ohrádky na trávu a všichni se snesly, ale potkana nikdy nedávejte nikam jinam než k potkanovi, to je agresivní druh. Jsou i divocí potkani kteří zaútočí i na kočku, psa i člověka, mají to v sobě i ti domestikovaní.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Shady
napsal(a):
Nezkoušejte to, potkani jsou extrémě teritoriální a morčeti můžou ošklivě ublížit. V úvahu připadá jenom mládě potkana, ale tomu zase může ublížit morče.
o co, že v bitvě mláděte potkana a morčete by na celou čáru zase vyhrál potkan.
Jo tak to je. Když je hlad, tak by byl každý ochotný zabít pro jídlo, kdo to popírá je lhář, ale potkan není jen zdatný lovec. Morčata i potkany mám odjakživa. Když jsem si pořídila prvního potkana a první morče, tak byli oba sami, bohužel jsem netušila jak moc kvůli tomu strádají. Vždycky když se naskytla příležitost, potkan utekl k morčeti do klece a tam mu čistil kožíšek, morče z toho možná nebylo nejnadšenější, ale potkana tolerovalo, protože mělo konečně společníka a navzájem si nějakým způsobem uspokojovali své sociální potřeby. Takže je možné že jeden určitý potkan a jedno určité morče spolu mohou vycházet (samozřejmě jen v zajetí). Nesmíte se na všechno hned dívat tak krátkozradce.