Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.1.2018 19:47
Punkdesi

XXX.XXX.168.41

Dobrý den, chci se zeptat zda se dají spřátelit morče a potkan.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.1.2018 20:13

Punkdesi napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat zda se dají spřátelit morče a potkan.

Ne.

potkan se dá morčetem skvěle nakrmit.

19.1.2018 21:04
nuty

XXX.XXX.11.170

Morče i potkan potřebují společnost, Morče jiné morče a potkan zase potkana.Neskoušejte experimentovat.

15.4.2018 00:06
lenikb

XXX.XXX.114.184

neblbněte, jako desetiletá jsem to udělala, a mláděti morčete potkan vykousl oko. No byla jsem dítě měla jsem spoustu hlodavců a dávala je v létě na zahradu do velké ohrádky na trávu a všichni se snesly, ale potkana nikdy nedávejte nikam jinam než k potkanovi, to je agresivní druh. Jsou i divocí potkani kteří zaútočí i na kočku, psa i člověka, mají to v sobě i ti domestikovaní.

14.5.2018 08:53
Shady

XXX.XXX.7.241

Nezkoušejte to, potkani jsou extrémě teritoriální a morčeti můžou ošklivě ublížit. V úvahu připadá jenom mládě potkana, ale tomu zase může ublížit morče.

14.5.2018 09:11

Shady napsal(a):
Nezkoušejte to, potkani jsou extrémě teritoriální a morčeti můžou ošklivě ublížit. V úvahu připadá jenom mládě potkana, ale tomu zase může ublížit morče.

o co, že v bitvě mláděte potkana a morčete by na celou čáru zase vyhrál potkan.

14.5.2018 09:33
Shady

XXX.XXX.7.241

Z vlastní zkušenosti můžu říct že ne.

14.5.2018 09:39
Shady

XXX.XXX.7.241

Ale samozřejmě to záleží čistě na povaze jednotlivců takže pravda může být na obou stranách.

14.5.2018 20:11
linduš

XXX.XXX.79.14

jak někoho může jenom NAPADNOUT dávat takové druhy k sobě, to prostě nepochopím.
morče je "mírumilovný" trávožrout, potkan zvládne strhnout i velkou slepici. a taky to udělá, maso je maso...

21.5.2018 18:38
Shady

XXX.XXX.195.64

Jo tak to je. Když je hlad, tak by byl každý ochotný zabít pro jídlo, kdo to popírá je lhář, ale potkan není jen zdatný lovec. Morčata i potkany mám odjakživa. Když jsem si pořídila prvního potkana a první morče, tak byli oba sami, bohužel jsem netušila jak moc kvůli tomu strádají. Vždycky když se naskytla příležitost, potkan utekl k morčeti do klece a tam mu čistil kožíšek, morče z toho možná nebylo nejnadšenější, ale potkana tolerovalo, protože mělo konečně společníka a navzájem si nějakým způsobem uspokojovali své sociální potřeby. Takže je možné že jeden určitý potkan a jedno určité morče spolu mohou vycházet (samozřejmě jen v zajetí). Nesmíte se na všechno hned dívat tak krátkozradce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík