Zajímalo by mě, jestli se dělají nějaká antiparazitika pro preventivní použití s repelentním účinkem proti klíšťatům na morčata? Hezkých dnů je zatím málo, ale za tu krátkou dobu, co se dalo nechat morčata venku už z jedný vypadlo klíště, co se stihlo nacucat. Existuje nějaká bezpečná prevence nebo jenom u morčat nezbývá než pravidelně kontrolovat?
Dřív jsem tohle nikdy neřešila. Venkovní výběhy jsem mívala na na krátko střiženým trávníku a bývali tam vždycky jen chvíli. Teď mají (teda měli, než to oholili :D) docela vzrostlou trávu a jsou tam podle počasí i celý den.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Atheira
napsal(a):
Zajímalo by mě, jestli se dělají nějaká antiparazitika pro preventivní použití s repelentním účinkem proti klíšťatům na morčata? Hezkých dnů je zatím málo, ale za tu krátkou dobu, co se dalo nechat morčata venku už z jedný vypadlo klíště, co se stihlo nacucat. Existuje nějaká bezpečná prevence nebo jenom u morčat nezbývá než pravidelně kontrolovat?
Dřív jsem tohle nikdy neřešila. Venkovní výběhy jsem mívala na na krátko střiženým trávníku a bývali tam vždycky jen chvíli. Teď mají (teda měli, než to oholili :D) docela vzrostlou trávu a jsou tam podle počasí i celý den.
Jestli podržím myšlenku, zeptám se kolegů. Samotnou mě to zaujalo.

arpalit a nazdar :D
napsal(a):
arpalit a nazdar :D
Jako fakt sprej/pěnu? Používala jsem před ne zas až tak dávnou dobou arpalit šampon na koupání psa, když se na něj nachytalo šíleně moc klíšťat i přes pipetu a zarazilo mě, že neměl uvedenou informaci o použití na drobná zvířata, i když vím naprosto jistě, že ji dřív měl.
Nerada bych si je přiotrávila, chtěla bych, aby mi vydržela ta, co mám.

Atheira
napsal(a):
Jako fakt sprej/pěnu? Používala jsem před ne zas až tak dávnou dobou arpalit šampon na koupání psa, když se na něj nachytalo šíleně moc klíšťat i přes pipetu a zarazilo mě, že neměl uvedenou informaci o použití na drobná zvířata, i když vím naprosto jistě, že ji dřív měl.
On se nedoporučuje hlavně u koček, bo permethrin. I to píšou.

Atheira
napsal(a):
normálně sprej
pyrethroidy jsou pro malé hlodavce zcela bezpečné
Díky, můžu ještě dotaz, jaký je mezi tím rozdíl?
https://www.benu.cz/arpalit-bio-repelent-proti-komarum-a-klist-150ml?aw=1&utm_campaign=freelistings&utm_medium=organic&utm_source=google&utm_term=ARPALIT+Bio+repelent+proti+kom%C3%A1r%C5%AFm+a+kl%C3%AD%C5%A1%C5%A5.150ml&gclid=Cj0KCQjwmPSSBhCNARIsAH3cYgZeL7kU3g2AxoDUNfnL82ZKTkL3NNoUcRj76IvmIOpo8Pkpm2Tn_JcaAuwdEALw_wcB
https://pethome.cz/cs/antiparazitika-pro-panicky/12627-arpalit-bio-repelent-spray-150ml-pro-zvirata-i-lidi-8594013702423.html?utm_source=google&utm_medium=surfaces&utm_campaign=shopping-feed&gclid=Cj0KCQjwmPSSBhCNARIsAH3cYgZY9e2pJ3OE2AKAGxLtE8o8wolLHrhkmqVF_fqbE7k5E-Eeul_srgIaAo3MEALw_wcB
Je to to samý, jen v jiným balení? Můžu použít kterýkoli?

Atheira
napsal(a):
Díky, můžu ještě dotaz, jaký je mezi tím rozdíl?
https://www.benu.cz/arpalit-bio-repelent-proti-komarum-a-klist-150ml?aw=1&utm_campaign=freelistings&utm_medium=organic&utm_source=google&utm_term=ARPALIT+Bio+repelent+proti+kom%C3%A1r%C5%AFm+a+kl%C3%AD%C5%A1%C5%A5.150ml&gclid=Cj0KCQjwmPSSBhCNARIsAH3cYgZeL7kU3g2AxoDUNfnL82ZKTkL3NNoUcRj76IvmIOpo8Pkpm2Tn_JcaAuwdEALw_wcB
https://pethome.cz/cs/antiparazitika-pro-panicky/12627-arpalit-bio-repelent-spray-150ml-pro-zvirata-i-lidi-8594013702423.html?utm_source=google&utm_medium=surfaces&utm_campaign=shopping-feed&gclid=Cj0KCQjwmPSSBhCNARIsAH3cYgZY9e2pJ3OE2AKAGxLtE8o8wolLHrhkmqVF_fqbE7k5E-Eeul_srgIaAo3MEALw_wcB
Je to to samý, jen v jiným balení? Můžu použít kterýkoli?
Já vidím stejnou účinnou látku, takže za mě je to jedno.

napsal(a):
Já vidím stejnou účinnou látku, takže za mě je to jedno.
účinná látka stejná není.
bio repelent obsahuje IR3535
je potřeba koupit ARPALIT NEO.
ne žádný lidský repelent, ale sprej pro psy. s permetrinem.
co s morčetem udělá nějaký IR neví, nehledě na to, že to byste museli stříkat denně jak děcka. Arpalit neo působí klidně týden.
napsal(a):
účinná látka stejná není.
bio repelent obsahuje IR3535
je potřeba koupit ARPALIT NEO.
ne žádný lidský repelent, ale sprej pro psy. s permetrinem.
co s morčetem udělá nějaký IR neví, nehledě na to, že to byste museli stříkat denně jak děcka. Arpalit neo působí klidně týden.
Takže tento? https://www.benu.cz/arpalit-neo-4-7-1-2-mg-g-kozni-sprej-150-ml?aw=1&utm_campaign=freelistings&utm_medium=organic&utm_source=google&utm_term=ARPALIT+Neo+4.7%2F1.2mg%2Fg+ko%C5%BEn%C3%AD+sprej+150ml&gclid=CjwKCAjwu_mSBhAYEiwA5BBmf4Zl--4iofkhPVhBC4xHxeGgJgmzOSpKvbIgYWM-rUt6diRswqgfPxoCZgkQAvD_BwE#pribalovy-letak
Píšou obsah Permethrinum, Phenoxycarb... na to IR3535 mi vyběhl Ethylbutylacetylaminopropionát. Kometa má pravdu, že ty dva, co jsem posílala, mají stejnou účinnou látku. A to tuhle. To pod tím odkazem, co posílám teď, je teda jiný arpalit a ten je safe pro morčata i psy, ale kočky teda ne, jestli to dobře chápu?
edit jenom tak pro zajímavost, protože jsem hrozná šťoura :D :
ještě se mi nabídlo tohle a zaujalo mě, že je to inzerovaný jako přípravek pro králíky, fretky a další drobný savce, ale nesmí se to používat nejen na zvíře, ale ani v jeho přítomnosti, přitom se uvádí, že je to repelentní, tak bych čekala, že to musí působit aspoň nějakou dobu a odpuzovat mrchy, tedy i v době, kdy už tam to zvíře je... Co je to teda zač? https://www.alza.cz/pet//menforsan-repelentni-sprej-pro-fretky-a-hlodavce-125-ml-d6381128.htm?kampan=adwpet_pet_pla_all-mbl-css_pet_zachytna_c_1003824___387296553311_~84753826731~&gclid=CjwKCAjwu_mSBhAYEiwA5BBmf4siMs-uKbtiWH01enkwI6yCw4jsTT-hDLZLi81oKjlffzS0BP3LkRoCDzQQAvD_BwE

to platí často, že je přípravek určený jen na prostředí
není to věc účinné látky, ale látek pomocných, případně jestli to má na použití na zvíře testy a razítka.