Morčátko výrůstek u nožičky a škrábání

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Kamilla

6.3.2023 09:42
Kamilla

XXX.XXX.46.2

Dobrý den chtěla bych se zeptat, mám doma dvě morčátka kluky.
Jeden z nich se poslední dobou celkem škrábe, dřív to bylo jen trochu ale teď je to celkem intenzivní. Škrábe se na boku zadní nohy. Na ouškách má takové hodně měkké stroupečky které se daji lehce dodělat, dívala jsem se na místa kde se škrábe ale nic tam nebylo jen na jedné nožičce byl takový divný výrůstek(má ho tam už celkem dlouho)-přidám se fotku toho výrůstku

6.3.2023 09:48
Atheira

XXX.XXX.209.8

Na fotce máte bradavku, u druhé nožičky má ještě jednu...

Zbytek řešte s veterinářem. Pravděpodobně nějaký parazit, svrab nebo něco... to určí vet až to prohlídne.

Uživatel s deaktivovaným účtem

6.3.2023 13:51

Kamilla napsal(a):
Dobrý den chtěla bych se zeptat, mám doma dvě morčátka kluky.
Jeden z nich se poslední dobou celkem škrábe, dřív to bylo jen trochu ale teď je to celkem intenzivní. Škrábe se na boku zadní nohy. Na ouškách má takové hodně měkké stroupečky které se daji lehce dodělat, dívala jsem se na místa kde se škrábe ale nic tam nebylo jen na jedné nožičce byl takový divný výrůstek(má ho tam už celkem dlouho)-přidám se fotku toho výrůstku

Viz Atheira.

I kluci mají bradavky. A stroupečky na uších mi evokují svrab. Neboli veterinář.

Kamilla

7.3.2023 12:25
Kamilla

XXX.XXX.46.2

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Viz Atheira.

I kluci mají bradavky. A stroupečky na uších mi evokují svrab. Neboli veterinář.

Byli jsme u veterináře a svrab nemá ani jiné kožní problémy. A ten výrůstek je jenom stroupek který si rozeškrábal.

7.3.2023 13:09
Atheira

XXX.XXX.209.8

Kamilla napsal(a):
Byli jsme u veterináře a svrab nemá ani jiné kožní problémy. A ten výrůstek je jenom stroupek který si rozeškrábal.

Promiňte mi, třeba někde nějaký stup fakt má, ale to, co nám tady prezentujete na fotce, je normální bradavka, kterou má každý morče, samice i samec. Mají dvě, tak to je. Nejedná se o žádný výrůstek a jestli veterinář nepozná bradavku, tak je dost mimo.

7.3.2023 13:11

Kamilla napsal(a):

Takže škrábání na noze a stroupečky na uchu jsou OK? V tom případě jenom dobře.

Akorát, že stroupek nemá charakter výrůstku.

Ale co je nám do toho, že?

7.3.2023 13:13

Takže škrábání na noze a stroupečky na uchu jsou OK? V tom případě jenom dobře.

Akorát, že stroupek nemá charakter výrůstku. Ale třeba došlo jenom ke zmatení pojmů.

Přidejte reakci

Přidat smajlík