Nemocné morče

Morče domácí
Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

EmmKuu

28.3.2023 02:30
EmmKuu

XXX.XXX.63.7

Ahojte, prosím o radu. Máme 3-ročné morča (kluk). Pred 2 týždňami prestal žrať a piť, tak sme boli na veterine. V narkóze mu zbrúsili stoličky aj rezáky, dostal antibiotika, lieky proti bolesti a dezinfekciu na ďasná. Mali sme dva dni prikrmovať Rodicarom a potom by vraj mal začať normálne sám žrať. To sa ale doteraz nestalo. Veterinárka mu dokonca zistila zánet ďasien, a v ďasnách mal napichané chlpy. Tie mu čiastočne vybrala, ale moc to vraj nešlo. Morča už dokrmujeme viac ako mesiac, dávam mu aj probiotika a vitamín C. Sám ale stále nežere, ani nepije. Vždy vážil okolo 1 kg, pred 2 týždňami mal 720 g a dnes už má len 640 g. Som už z toho zúfalá, robím čo môžem, kŕmime ho 4x denne. Za dva dni sme s ním objednaní na ďalšie narkózu, bojím sa že to už nezvládne. Veterinárka sama nevie čo s ním, bude mu ešte brať krv, robit RTG, a rozne dalšie vyšetrenia. Neviete prosím, prečo morča stále nechce samo žrať a piť? Vidím, že mu v pusinke asi vadia tie chlpy, určite ich tam má zase plno, pretože sme zistili že si trhá srsť na nohách, má ich už skoro holé. Neviem, čo viac možem pre neho ešte urobiť. Je to morča mojej 9 ročnej dcerky, jej milačik. Jej nočná mora je, že jej morčiatko umre, a ja sa bojím, že to tak aj bude. Inak je morčiatko veselé, behá (nikdy nebehal, kde sme ho položili tam stál aj hodinu), mojká sa s nami, je to naše "miminko". Nezažili ste niekto s morčaťom podobné problémy ? Ak áno, napíšte mi prosím. Moc ďakujem.

28.3.2023 07:26
Atheira

XXX.XXX.50.103

Ono se to po zásahu do dutiny ústní občas může stát, že už se to morče nedá dohromady, i když by mělo.

Přidejte reakci

Přidat smajlík