scratchie
napsal(a):
Ahoj,chci se zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s chovem zlatacku pohromade,pripadne jak jste to "udelali" aby se nervali jak probihalo seznamovani,byvaji bitky? apod. A dejte sem nejake fotecky
ahojky ja mam parecek krecku syskych... mam je pospolu jelikoz jsou spolu od malinka.... ale az bude samicka v březí musím mít náhradní klec na samce..pokud chcces mít více zlatácku pohromade volila bych parek popr samice...
scratchie
napsal(a):
Ahoj,chci se zeptat jestli mate nekdo zkusenosti s chovem zlatacku pohromade,pripadne jak jste to "udelali" aby se nervali jak probihalo seznamovani,byvaji bitky? apod. A dejte sem nejake fotecky
Syrští křečci jsou samotáři, v jedné kleci pořád spolu budou přinejmenším nešťastní.
sanny
napsal(a):
tak to bych neřekla... to je individualní a jak ti to zdělili ze jsou nestatní?nesouhlasím ..ty moji ne
Sdělili mi to tak, že se rvali na potkání a v kleci se jeden snažil být co nejdál od druhého. Jasně, je to individuální, můžou být i vyjímky, ale já bych to teda nezkoušela. Leda počítat s tím, že se bude muset třeba koupit ještě jedna klec nebo akvárko.
bandy
napsal(a):
Sdělili mi to tak, že se rvali na potkání a v kleci se jeden snažil být co nejdál od druhého. Jasně, je to individuální, můžou být i vyjímky, ale já bych to teda nezkoušela. Leda počítat s tím, že se bude muset třeba koupit ještě jedna klec nebo akvárko.
Souhlasím s bandy. Zkusit se to může, ale musíte mít v záloze klec, která bude ihned k použití. K tomu soužití - samec x samice. Jak píšete že je na porod oddělíte... chtěla bych vidět jak je pak vrátíte do společné klece. Máte to vyzkoušené? Podle mě jak se jednou oddělí bude problém je dát opět dohromady.
Samozřejmě jsou i chovatelé kteří mají v jedné T4 5 samců.. to však hraničí s týráním zvířat.
Křeček syrský je samotář a jako takový by se měl chovat i v zajetí. Vše ostatní je pro něj nepřirozené a v 99% stresující.