lukas
napsal(a):
Jejda , chudak pes (neviem , mozno ste veterinar ... - co sa da robit s tym , ked sa stane toto ? - vsak ten pes to podla mna ja nemusi prezit nie ?
- to je vase foto ?
Tyto fotky mě poslal kolega, ale nic k tomu konkrétního, jen snad to, že se jedná o pitbulla a dikobraza. Pitbull by se nechal vytušit, ale o dikobrazu vážně pochybuji, neboť tam není jediný dlouhý osten, mimo to jsem jednou chytil urzouna (Coendu mexicanus) motocyklistickou rukavicí a tak podobně to vypadalo.
knizek
napsal(a):
Tyto fotky mě poslal kolega, ale nic k tomu konkrétního, jen snad to, že se jedná o pitbulla a dikobraza. Pitbull by se nechal vytušit, ale o dikobrazu vážně pochybuji, neboť tam není jediný dlouhý osten, mimo to jsem jednou chytil urzouna (Coendu mexicanus) motocyklistickou rukavicí a tak podobně to vypadalo.
Myslite,ze by jste mohl zjistit jak k tomu ten pes prisel? Nezodpovednosti majitele vlastnici obe dotycna zvirata nebo nejak jinak? A jeste by me zajimalo jestli to prezil a s jakymi nasledky....vypada to priserne...
scratchie
napsal(a):
Myslite,ze by jste mohl zjistit jak k tomu ten pes prisel? Nezodpovednosti majitele vlastnici obe dotycna zvirata nebo nejak jinak? A jeste by me zajimalo jestli to prezil a s jakymi nasledky....vypada to priserne...
To, kde ke zranění došlo zjistit nemohu, ale s největší pravděpodobností v Americe. Pochybuji i že nezodpovědností majitele, z mého pohledu urzoun slezl, nebo spadl ze stromu někde na zahradě, nebo na procházce. Tady samozřejmě mimo to, že pes se s tímto zvířetem setká poprvé, hraje velkou roli i snížený práh bolesti u některých plemen.
Příšerně to vypadá, ale pes to asi přežil, alespoň nevidím důvod, proč ne. Je spíše otázkou jestli obě oči mu zůstali. Nejlépe při narkóze vyndat všechny ostny a hotovo.
knizek
napsal(a):
To, kde ke zranění došlo zjistit nemohu, ale s největší pravděpodobností v Americe. Pochybuji i že nezodpovědností majitele, z mého pohledu urzoun slezl, nebo spadl ze stromu někde na zahradě, nebo na procházce. Tady samozřejmě mimo to, že pes se s tímto zvířetem setká poprvé, hraje velkou roli i snížený práh bolesti u některých plemen.
Příšerně to vypadá, ale pes to asi přežil, alespoň nevidím důvod, proč ne. Je spíše otázkou jestli obě oči mu zůstali. Nejlépe při narkóze vyndat všechny ostny a hotovo.
auuuuu teda celkem by mě zajímalo jak to psisko dopadlo...protože jesi mu ten doktor pomoh tak je fakt dobrej!!!!
knizek
napsal(a):
Pitbull to rozhodně není, je to bulteriér.
knizek
napsal(a):
Bulteriér není pitbull a snížený práh bolesti-i pit kvikne, když mu šlápneš na nohu, jen jde o to, že jsou to psi trochu vyrovnanější, než běžná společenská plemena. Ten práh bolesti spíš funguje u psů, kteří jsou v akci, ale jinak tu bolest taky cítí, neboj.
mucholabka
napsal(a):
Bulteriér není pitbull a snížený práh bolesti-i pit kvikne, když mu šlápneš na nohu, jen jde o to, že jsou to psi trochu vyrovnanější, než běžná společenská plemena. Ten práh bolesti spíš funguje u psů, kteří jsou v akci, ale jinak tu bolest taky cítí, neboj.
Asi se opravdu bude spíš jednat o bulteriera nebo psa s převahou genů na toto plemeno i když já ty fotky dostal s tím, že se jedná o pitbulla, ale hlavně je to úplně jedno. Tady je právě zajímavé to druhé zvíře. Upřímně řečeno já jsem spíš očekával nějaký komentář chovatele těchto druhů hlodavců, proto jsem ty fotky taky vložil sem a ne do rubriky psů.
Uživatel s deaktivovaným účtem

mucholabka
napsal(a):
jo, jenže když se takový pes rozhodne něco takovýho jako urzoun zakousnout, tak je mu jedno jak to píchá. Náš pes si taky od ježka rozpíchá hubu do krve a nevníma nic než tu touhu ho zakousnout. Možná proto, že ježek jako jedinej před ním neuteče, což ho nesmírně vytáčí.
A podle toho, jak má ten bulík zkrvavenou tlamu bych řekla, že se o něco podobnýho asi pokusil.
mucholabka
napsal(a):
Pitbull to rozhodně není, je to bulteriér.
No Honzo, to je hustý. Hned jsem začla přemejšlet, jak bych mu pomohla a narkóza mě napadla jako první... brrr... i když by se to mohlo hojit dobře, ty ranky jsou malý, pokud se do toho nedostane infekce, tak by to mohl rozdejchat, co? No ale stejně... Terka