Ahoj, sháním samce plcha lesního (dryomys nitedula). Nevíte někdo o nějakém???
Moc díky za pomoc, Lenka
bendyl
napsal(a):
Ahoj, sháním samce plcha lesního (dryomys nitedula). Nevíte někdo o nějakém???
Moc díky za pomoc, Lenka
je možné , že jsem ho viděla v lese , v maliní ? Něco takového na mě koukalo, když jsem byla sbírat maliny. Zírali jsme na sebe a pak se otočil a pomalu zmizel. A bylo tam nějaké kulovité hnízdo, nevím jestli to patřilo k němu. Znám plchy zahradní, mám jich v zimě spoustu v chalupě a válčíme, ale tohle jsem viděla právě tehdy v lese, nebo něco tomu dost podobného
jury
napsal(a):
je možné , že jsem ho viděla v lese , v maliní ? Něco takového na mě koukalo, když jsem byla sbírat maliny. Zírali jsme na sebe a pak se otočil a pomalu zmizel. A bylo tam nějaké kulovité hnízdo, nevím jestli to patřilo k němu. Znám plchy zahradní, mám jich v zimě spoustu v chalupě a válčíme, ale tohle jsem viděla právě tehdy v lese, nebo něco tomu dost podobného
Ahoj, jestli tam máte plchy zahradní, tak lesní ta určitě nejsou. Jelikož na našem území se plch lesní se zahradním nepotká. Nejspíš to byl plšík lískový ten si staví kulovité hnízda v podrostu.
jury
napsal(a):
Záleží na místě Vašeho bydliště. PLch lesní se v ČR vyskytuje jen na severní a východní Moravě. Mapka s rozšířením zde: http://www.biolib.cz/cz/taxonmap/id56/
bendyl
napsal(a):
ano, vím
Zajímalo by mě, jak lze vyřídit potřebné dokumenty k povolení chovu.
Sama bych o toto zvíře měla velký zájem, a sehnat by se dalo, ale ty zákony.
Zjišťovala jsem potřebné údaje přes ZOO a tam mi to bylo vysvětleno tak, že jako hobby chovatel nemám moc šancí k udělení tohoto povolení.
Máte s tím nějaké zkušenosti?
Z Vašeho inzerátu mi vyplývá, že ano, protože pokud by se jednalo o "černý" chov, tak by asi inzerát nevznikl, že?
Předem děkuji za cenné informace!
MŠ.
bendyl
napsal(a):
Záleží na místě Vašeho bydliště. PLch lesní se v ČR vyskytuje jen na severní a východní Moravě. Mapka s rozšířením zde: http://www.biolib.cz/cz/taxonmap/id56/
Já vím začíná to za Uničovem a přez celé Jeseníky a Beskydy, tedy kde ho nevytlačí plch velký. Znám lokalitu kde jsou plch velký, lesní i plšík lískový. Ale postupně začne převládat plch velký.
zbynaskr
napsal(a):
Ahoj, jestli tam máte plchy zahradní, tak lesní ta určitě nejsou. Jelikož na našem území se plch lesní se zahradním nepotká. Nejspíš to byl plšík lískový ten si staví kulovité hnízda v podrostu.
máme chalupu u lesa v hodně členitém terénu. Plchy zahradní máme, to určitě, svádím s nimi letitý boj. Ale je tu i spousta rejsků, ti jsou malincí a evidentně si tedy v naší komoře s plchy nekonkurují . No nic, to jen na okraj. Asi to bude ten plšík, bohužel jsem ho neměla možnost moc zkoumat, i když neprchal moc dlouho v mé přítomnosti nepobyl, ale zvířátko je to krásné
bendyl
napsal(a):
A mohla bych se na danou lokalitu zeptat?
na co bys to potřebovala vědět, snad jen kdybys tu samičku tam chtěla vypustit, ale před týdnem a něco se probudili,no lesní jsou vidět jen ten první týden a pak se ztraácí až nakonec zmiznou. Jinak jsou jich plné Jeseníky stačí najít jehličnatý les s nějakým podrostem
michstr
napsal(a):
Zajímalo by mě, jak lze vyřídit potřebné dokumenty k povolení chovu.
Sama bych o toto zvíře měla velký zájem, a sehnat by se dalo, ale ty zákony.
Zjišťovala jsem potřebné údaje přes ZOO a tam mi to bylo vysvětleno tak, že jako hobby chovatel nemám moc šancí k udělení tohoto povolení.
Máte s tím nějaké zkušenosti?
Z Vašeho inzerátu mi vyplývá, že ano, protože pokud by se jednalo o "černý" chov, tak by asi inzerát nevznikl, že?
Předem děkuji za cenné informace!
MŠ.
dobrý den mohl bych se zeptat jestli máte zkušenosti s chovem plšíka lískového ten se dá chovat bez povolení (?)
dmkos

XXX.XXX.19.153
Bydlíme u lesa a dle toho co jsem viděl nám v domě řádí plch lesní...je to pěkné zvířátko ale docela hlasité...takže pokud má někdo zájem tak ho dám zdarma za odchyt... musíme se ho nějak zbavit, chtěl bych to mírumilovnou cestou umíte poradit jak ho chytit? Děkuji moc.