Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.7.2007 09:54

Ahoj... Právě jsem se vrátila z prázdnin a objevila jsem na svém peruánci takový stroupky nebo spíš lupy... Hledala jsem na netu, ale moc v tom nemám jasno, protože nevím jak to začalo... Je tím skoro celej obsypanej a kolem vírků u zadečku má plno holých míst, některý vypadají, že už jsou krapet zarostlý... Přidávám nějaký fotky.... Jo a morčata mám tři a je to jenom u toho jednoho... Můžete poradit co to je, popř. jak to léčit nebo mám běžet k veterináři??? (v těhle vedrech se mi je tam moc táhnout nechce, ale co jinýho by mi zbylo)

24.7.2007 09:56

albona napsal(a):
Ahoj... Právě jsem se vrátila z prázdnin a objevila jsem na svém peruánci takový stroupky nebo spíš lupy... Hledala jsem na netu, ale moc v tom nemám jasno, protože nevím jak to začalo... Je tím skoro celej obsypanej a kolem vírků u zadečku má plno holých míst, některý vypadají, že už jsou krapet zarostlý... Přidávám nějaký fotky.... Jo a morčata mám tři a je to jenom u toho jednoho... Můžete poradit co to je, popř. jak to léčit nebo mám běžet k veterináři??? (v těhle vedrech se mi je tam moc táhnout nechce, ale co jinýho by mi zbylo)

další fotka

24.7.2007 09:57

albona napsal(a):
další fotka

a ještě jedna

24.7.2007 10:37

albona napsal(a):
a ještě jedna

http:// www.fantom-chlum.cz/ texty.php?page_number=0&idmenu=15 (bez mezery) - plíseň nebo svrab. Já nevím. Z toho nemám zkušenost. Jo, u rozetových často trpí...

24.7.2007 17:03

deaf lukas napsal(a):
http:// www.fantom-chlum.cz/ texty.php?page_number=0&idmenu=15 (bez mezery) - plíseň nebo svrab. Já nevím. Z toho nemám zkušenost. Jo, u rozetových často trpí...

Tohle mělo moje morče taky, navíc si to začalo do krve kousat.Dostalo injekci, která se po 14 dnech opakovala a okamžitě to zabralo.Zajděte k veterináři, nic jiného s tím nenaděláte.

24.7.2007 17:03

cicinka napsal(a):
Tohle mělo moje morče taky, navíc si to začalo do krve kousat.Dostalo injekci, která se po 14 dnech opakovala a okamžitě to zabralo.Zajděte k veterináři, nic jiného s tím nenaděláte.

Jo a mimochodem, svrab je nakažlivý, může se přenést i na ostatní morčata.

24.7.2007 21:23

albona napsal(a):
a ještě jedna

tuhle nemoc dostal i muj morceci samecek Lizy...zvracel natravenou kasovitou smes a presne takhle si skubal srst a mel potom takovy stroupecky....jela sem k vetovi kterej mne nejdive rikal ze morce bude v pohode ale kdyz ho videl bliz rekl mi ze ho bude lepsi utratit...umrel ve 4 letech.....doufam ze vase morce ma jinou nemoc

24.7.2007 22:54

koracelll napsal(a):
tuhle nemoc dostal i muj morceci samecek Lizy...zvracel natravenou kasovitou smes a presne takhle si skubal srst a mel potom takovy stroupecky....jela sem k vetovi kterej mne nejdive rikal ze morce bude v pohode ale kdyz ho videl bliz rekl mi ze ho bude lepsi utratit...umrel ve 4 letech.....doufam ze vase morce ma jinou nemoc

koracelll... Proč veterinář říkal, že bude lepší, aby to morčátko utratilo? Nemohlo mít šanci léčit? Promiň, za blbou otázku, ale rád poslouchám někoho nějaké zkušenost. Právě já mám doma dvě morčecí samičky, obě jsou někdy zlobivé.

26.7.2007 13:18

deaf lukas napsal(a):

Tak Frodo má všenky a má je i Japan, kterej je nejspíš dotáhl, mám ho totiž asi měsíc... Všichni tři morčáci dostali Ivomec a teď se budou každý tři dny koupat a šamponovat nizoralem a dostávat vitamin C... U veta jsem zaplatila 370Kč a ještě mi ostříhal u všech drápky... Přikládám foto z koupání Froda

26.7.2007 15:23

deaf lukas napsal(a):
koracelll... Proč veterinář říkal, že bude lepší, aby to morčátko utratilo? Nemohlo mít šanci léčit? Promiň, za blbou otázku, ale rád poslouchám někoho nějaké zkušenost. Právě já mám doma dvě morčecí samičky, obě jsou někdy zlobivé.

kdyz ta nemoc byla jeste na zacatku sla sem k jednomu vetovi ktery mi rekl ze ma nedostatek vitaminu C a ze spatne krmim,coz byla blbost uz kdyz to rek protoze dostaval namichany krmeni a ovoce i zeleninu a obcas i travicku ze zahradky tak mu pichl vitaminovou inekci....nezabiralo to ,myslim si dokonce ze to bylo horsi..........a kdyz byl jenom kost a kuze a ani uz skoro nemohl chodit z domecku a bylo stale horsi a zvracel,vytrhaval si porat si chloupky ...stale sem chodila k veterinari a nic....pak sem se rozhodla ze s timhle ubohouckym tvoreckem pujdu jinam na veterinu..tam me veterinar rekl ze jde o nejkakyho parazita a ze uz nema cenu aby se trapil..nechci aby me nekdo osocoval ze sem nechodila na veterinu chodila jsem s nim kazde 3 dny na veterinu jak me rekl veterinar....a bohuzel Lyzi umrel byl na tom hodne zle a byla sem rada ze uz se netrapi,bylo mi ho lito...umrel mi v naruci

26.7.2007 19:10

koracelll napsal(a):
kdyz ta nemoc byla jeste na zacatku sla sem k jednomu vetovi ktery mi rekl ze ma nedostatek vitaminu C a ze spatne krmim,coz byla blbost uz kdyz to rek protoze dostaval namichany krmeni a ovoce i zeleninu a obcas i travicku ze zahradky tak mu pichl vitaminovou inekci....nezabiralo to ,myslim si dokonce ze to bylo horsi..........a kdyz byl jenom kost a kuze a ani uz skoro nemohl chodit z domecku a bylo stale horsi a zvracel,vytrhaval si porat si chloupky ...stale sem chodila k veterinari a nic....pak sem se rozhodla ze s timhle ubohouckym tvoreckem pujdu jinam na veterinu..tam me veterinar rekl ze jde o nejkakyho parazita a ze uz nema cenu aby se trapil..nechci aby me nekdo osocoval ze sem nechodila na veterinu chodila jsem s nim kazde 3 dny na veterinu jak me rekl veterinar....a bohuzel Lyzi umrel byl na tom hodne zle a byla sem rada ze uz se netrapi,bylo mi ho lito...umrel mi v naruci

Jsi pravidelne odcervovala svym morcatkum? Ja nikdy jsem neodcervoval morcatum, ale myslim, ze to je lepsi, aby morcatka byla odcervena. Nedavno Pista byla taky nemocna - byla moc hubena. Vysetrili jeji trus - nenasli nejake parazite. Jsem ji lecil probiotikem, nakonec uz je v poradku a hezky se pribira. Kdyby morcatka nemaji dostatek vitamin C, tak nemoc je Hypovitaminóza C - pozname, kdyz morcatka maji prujem, kulhani, nechutenstvi, nekvalitni srst, zuby kyvou take pozdeji zuby vypadavaji, ... Take diky snizene imunite muze stat, kdyz se objevuji plisen, svrab nebo kokcidioza. Lecba je podavat vit. C 50mg/den, ale nejprve injekcne pod kuzi, ...

28.8.2010 21:46
qaywsx

XXX.XXX.8.94

Musiš zajít k veterináři . Tvoje morče má roztoče !! Veteriníř mu bude dávat 1 tydně iněkce. ale tvoje morče to má až moc takže hned tam běž:-(

Monika H.

2.1.2017 03:37
Monika H.

XXX.XXX.87.162

Mě včera zemřelo morče, protože bylo nejspíš nemocné. Udělal se mu holí flek na zadečku a po pár dnech zemřel . Zemřel 1.1.2017 ve 4 letech. Mému tátovy se nechtělo jít s ním k veterináři neboť s i myslel že se pouze drápnulo.
Teď je 3:33 ráno a já nemůžu prestat brečet a myslet na moje morče a nikdy si neodpustím že jsem věřila tátovy v tom že tomu morčeti nic není.

Monika (13).

Stendo

2.1.2017 09:50
Stendo

XXX.XXX.49.145

Nejlepsi je poridit si nove morcatko. Vse po tom morcatku, ktere uhynulo radeji vydezinfikuj, staci do vody trochu chloraminu. Cely zivot mame morcatka a take treba najednou uhynulo morcatko ve ctyrech letech. Mame ted uz skoro sestileteho Ferdu a ctyrleteho Chloupka. smajlík Je mnoho inzerovanych morcatek, jsou to nechtene zive darky, tak si morcatko adoptuj. smajlík Preji hodne stesti. smajlík Vnucka ma uz nekolik let ty skinny morcatka a ma z nich radost. smajlík
Zviratkova babicka smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík