Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
3.8.2007 16:12

Ahoj. Chtěla bych se zeptat, zda a případně jak je možné předejít vnějším parazitům u asi týden starých myšat. Nemají zjevné problémy, ale připadá mi že se poměrně často drbou, je to "můj první vrh", tak nevím, možná je to normální. Mám doma Arpalit neo, kde je psáno, že se nesmí používat u zvířat mladších než dva měsíce. Taky bych těžko asi zamezila tomu, aby se prckům látka dostala na hlavu, čili jediná možnost je asi vyměnit podestýlku a vystříkat ubikaci...poradíte?:)
díky
kam

3.8.2007 17:43

kamalka napsal(a):
Ahoj. Chtěla bych se zeptat, zda a případně jak je možné předejít vnějším parazitům u asi týden starých myšat. Nemají zjevné problémy, ale připadá mi že se poměrně často drbou, je to "můj první vrh", tak nevím, možná je to normální. Mám doma Arpalit neo, kde je psáno, že se nesmí používat u zvířat mladších než dva měsíce. Taky bych těžko asi zamezila tomu, aby se prckům látka dostala na hlavu, čili jediná možnost je asi vyměnit podestýlku a vystříkat ubikaci...poradíte?:)
díky
kam

BioKill mám odzkoušený i na holátkách minimyšek afrických a bez ztrát na životech.
Arpalit je může zabít .
BioKill nanáším vatovou tyčinkou na celé tělo myšky. Akorát se vždycky snažím mít tento přípravek trochu nahřátý (nádobku s BioKillem postavím předem do sklenice s teplou vodou a chvilku počkám, až je i BioKill vlažný) aby mi ti malí drobečci při aplikaci nenachladli, potom je dobré je ihned vrátit do hnízda k mámě, nebo jim chvilku svítit žárovkou (pouze z důvodu tepla), než oschnou.
Aplikací tohoto postupu je riziko nějaké nešťastné události minimální.
S pozdravem
Michala

Přidejte reakci

Přidat smajlík