Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2006 18:19

Ahoj, už přes pět et chovám morčata a jiné běžné drobné hldavce. Ráda bych teď skusila něco ,,exotičtější´´, a prosila bych vás o radu jaké zvíře by to mělo být. Nemělo by být příliš náročné. Prosím o rady. Předem moc děkuji.

6.1.2006 17:12

iris napsal(a):
Ahoj, už přes pět et chovám morčata a jiné běžné drobné hldavce. Ráda bych teď skusila něco ,,exotičtější´´, a prosila bych vás o radu jaké zvíře by to mělo být. Nemělo by být příliš náročné. Prosím o rady. Předem moc děkuji.

co gambii?

7.1.2006 10:55

mmagic j napsal(a):
4.

Ježiš! To je šok! Co je to za zvíře? Myslim, jako kde to žije, čemu je to příbuzný, co to žere...

7.1.2006 11:41

mmagic j napsal(a):
co gambii?

Ty brďo, a můžeš mi o tom prosím poslat nějaké informace?

7.1.2006 13:44

iris napsal(a):
Ty brďo, a můžeš mi o tom prosím poslat nějaké informace?

sama o nich moc nevím a nechovám je jen mě hrozně zaujaly je to Gambia Riesenhamsterratte latinsky:Cricetomys gambianus a česky křečko myš obrovská má podobné lícní torby jako křeček a neprošla úplnou domestikací takže se nedá ochočit tak jako třeba potkan a pochází z Afriky tady v Čechách je prý taky chovaná.Myslím že když ty její názvy zadáš na Google tak tam najdeš ještě víc informací ale v němčině atd.

7.1.2006 16:59

mmagic j napsal(a):
sama o nich moc nevím a nechovám je jen mě hrozně zaujaly je to Gambia Riesenhamsterratte latinsky:Cricetomys gambianus a česky křečko myš obrovská má podobné lícní torby jako křeček a neprošla úplnou domestikací takže se nedá ochočit tak jako třeba potkan a pochází z Afriky tady v Čechách je prý taky chovaná.Myslím že když ty její názvy zadáš na Google tak tam najdeš ještě víc informací ale v němčině atd.

délka bez ocasu: 240-450mm
ocas:365-460mm
váha:1,2 - 2,8kg samec
samice:0,96 -1,39kg
Jsou to noční tvorové, mají špatný zrak, řídí se čichem.
V zajetí mohou žít v páru, nebo jednotlivě, dva samci se porvou k smrti.
Jinak jsou to všežravci, jako potkani, potřebují velkou patrovou klec.
Ostatní věci jako u chovu potkanů.
Ochočení: Samci jsou víc kousavý, samice můžou útočit při obraně hnízda s mládaty.
Ochočit se dají asi jako Psoun prériový - můj názor.
Ůdaje opsány ze stránky: http://www.altpet.net/rodents/cricetomys/gprat1.html

7.1.2006 21:55

vikicolek napsal(a):
délka bez ocasu: 240-450mm
ocas:365-460mm
váha:1,2 - 2,8kg samec
samice:0,96 -1,39kg
Jsou to noční tvorové, mají špatný zrak, řídí se čichem.
V zajetí mohou žít v páru, nebo jednotlivě, dva samci se porvou k smrti.
Jinak jsou to všežravci, jako potkani, potřebují velkou patrovou klec.
Ostatní věci jako u chovu potkanů.
Ochočení: Samci jsou víc kousavý, samice můžou útočit při obraně hnízda s mládaty.
Ochočit se dají asi jako Psoun prériový - můj názor.
Ůdaje opsány ze stránky: http://www.altpet.net/rodents/cricetomys/gprat1.html

Tady je fotka z wikipedie.

12.1.2006 11:00

iris napsal(a):

Tohle krasny zviratko je hodne narocny...a spatne se ochocuje...ale jestli po nich touzis tak chovnou skupinu 3samic a samce prodavaji za 2tisice ve zveraku v Praze na Lukach...
A ac vypadaj jak prerostlej potkan jsou vice pribuzni kreckum

jo a na Luce nekterym chybi ocasky - nelekni se :) mamina jim je kdyz byli jeste mimi ukousla...

13.1.2006 18:02

killinka happyrat napsal(a):
Tohle krasny zviratko je hodne narocny...a spatne se ochocuje...ale jestli po nich touzis tak chovnou skupinu 3samic a samce prodavaji za 2tisice ve zveraku v Praze na Lukach...

jo a na Luce nekterym chybi ocasky - nelekni se :) mamina jim je kdyz byli jeste mimi ukousla...

No tak to je docela paleta, mají CITES?

14.1.2006 11:57

iris napsal(a):
No tak to je docela paleta, mají CITES?

Paleta? jako že jsou drahý?
přijde mi to zadarmo..když zvážím že psoun stojí kolem 5 tis za jednoho

14.1.2006 16:54

navel napsal(a):
Paleta? jako že jsou drahý?
přijde mi to zadarmo..když zvážím že psoun stojí kolem 5 tis za jednoho

No tak to je už věc názoru, samozřejmě že jsou i mnohem dražší zvířata.

14.1.2006 18:19

killinka happyrat napsal(a):

Stránky v angličtině: http://www.80stoysale.com/gambian.html

2.2.2013 12:45
gepard.alca

XXX.XXX.7.45

vipadá to jak mini klokan

Přidejte reakci

Přidat smajlík