Tak tady jsem našla na webu fotku...Moje džungaračka to má úplně stejné.Nevíte někdo co to je?Dá se to nějak léčit?A můj hlodavec to má malinko menčí a má tam dvě ale každou jinou...
Uživatel s deaktivovaným účtem

moresa
napsal(a):
Tak tady jsem našla na webu fotku...Moje džungaračka to má úplně stejné.Nevíte někdo co to je?Dá se to nějak léčit?A můj hlodavec to má malinko menčí a má tam dvě ale každou jinou...
já sem zkopíruju ten tvuj příspěvek z fora, aby se vědělo o co jde, protože ta fotka je úplně na nic
textMám džungaračku asi 2 roky.Asi před půl rokem jsem na ní našla bulku(psala jsem to sem)...Nyní už má bulky 2...Ale každá vypadá jinak.Na té 1 bulce má uprostřed vykousanou dirku a je tam trochu vidět.Tato buňka je prý už odumřelá.Tu 2 bulku má u zadní nožičky.Je mnohem věčí než ta 1.Vživotě jsem se stím u křečků nesetkala a ani neviděla. Znám mnoho majitelů džungaráků a nikdo to nezná...Nevíte co by to mohlo být?Nesetkali jste se s tím už někde?
moresa text
To zná určitě víc chovatelů...u křečků se mi to stávalo docela často...je to prostě nějaký abces. Rakovinný nádor to asi neni, protože ty nepraskají.
Ten prasklý abces by měl určitě vidět veterinář.
Jinak se můžeš pokusit mu to vydesinfikovat vatovou tyčinkou namočenou do hypermanganu. Nic víc pro ní asi udělat nejde.
Jedině že by se nějaký veterinář odvážil pustit do operace, ale vzhledem k jejímu věku se to asi nestane.
moresa
napsal(a):
Moji dzungari meli taky bulky, na hlavach. Byl v nich zanet a hnis. Chodila jsem s nimi k vetovi, ktery hnis( u hlodavcu je tuhy) vyndaval a ranu desinfikoval. Ale zanet se prohluboval, az krecici prestavali zrat, zeslabli a zemreli. Meli to vsichni kolem dvou let, takze eutanazie je asi nejlepsi reseni.
canis lupus
napsal(a):
Moji dzungari meli taky bulky, na hlavach. Byl v nich zanet a hnis. Chodila jsem s nimi k vetovi, ktery hnis( u hlodavcu je tuhy) vyndaval a ranu desinfikoval. Ale zanet se prohluboval, az krecici prestavali zrat, zeslabli a zemreli. Meli to vsichni kolem dvou let, takze eutanazie je asi nejlepsi reseni.
25.2 2006 nás Mesinka navždy opustila :o((....Našla jsem jí v krvi mrtvou...Bulka jí praska uvnitř a ona se krví udusila...(tedy aspoň tak si to myslíme)Mesinko vzpomínáme na tebe s láskou!Máme tě všichni mooc rádi!Doufám že se máš už dobře...
moresa
(z kamarádky profilu-nejde mi se přihlásit)
lukyn
napsal(a):
já nevim co to je,ale měl jsem takového džungaráka a ten mi na to umřel.jinak ahoj
Tyto bulky jsou vinnou infekce stačí i banální škrábnutí .Vyvolává ji bud staphylokok nebo druh streptokoka tím že se dostali do krve migrují po celém těle .Ránu denněvymačkávejte a denně zasypávejte práškovou dezinfekcí koupíte v lékarně.
moresa
napsal(a):
ahoj,
můj džungarák to měl taky, přímo pod krkem. Byla to bulka která byla jako by v obale. Když to vezmeš mezi 2 prsty tak to vymáčkneš. To můžeš tak udělat a vydesinfikovat. Jinak nevím, ale vrací se to. Křeček s tím ale žije úplně bez problému.