Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.4.2008 00:47

Chtěla bych vás poprosit o nějaká fota morčetáren pro inspiraci, otec mi slíbil ji vyrobit, tak bych potřebovala nějaký mustr, měla být pro asi čtyři morčata. Děkuji moc.

1.4.2008 12:12

almina napsal(a):
Chtěla bych vás poprosit o nějaká fota morčetáren pro inspiraci, otec mi slíbil ji vyrobit, tak bych potřebovala nějaký mustr, měla být pro asi čtyři morčata. Děkuji moc.

Já mám teď pro morčáky tohle - stará skříňka, pár hřebíků, pilka a trocha šikovnosti, vyšlo to cca na 300,- Kč. Jen ještě vymýšlím nějakou "vaničku" do vnitřního prostoru, aby se tam líp uklízelo, asi dopadne nařezaný lepený plast....
Teď mám v horním patře dvě velký morčice a dole maminu se dvěma mimi, vnitřní prostor mají zhruba 85x45cm, pouštím je i po pokoji, tak jim to snad stačí...

1.4.2008 12:13

cheyenne napsal(a):
Já mám teď pro morčáky tohle - stará skříňka, pár hřebíků, pilka a trocha šikovnosti, vyšlo to cca na 300,- Kč. Jen ještě vymýšlím nějakou "vaničku" do vnitřního prostoru, aby se tam líp uklízelo, asi dopadne nařezaný lepený plast....
Teď mám v horním patře dvě velký morčice a dole maminu se dvěma mimi, vnitřní prostor mají zhruba 85x45cm, pouštím je i po pokoji, tak jim to snad stačí...

Je tam nařezaný plexisklo, stačí nízké, neutíkají, z dřevěných špalíčků jsou udělaná Účka na zasunutí plexi....

1.4.2008 13:35

cheyenne napsal(a):
Je tam nařezaný plexisklo, stačí nízké, neutíkají, z dřevěných špalíčků jsou udělaná Účka na zasunutí plexi....

Děkuji za inspiraci a těším se na další

2.4.2008 20:16

almina napsal(a):

Tak už čekáme jenom na živý morče . Anička je nachystaná.

2.4.2008 20:18

cheyenne napsal(a):

Ještě jedna zkouška s plyšákem

16.4.2008 17:39

jardda napsal(a):
Tak už čekáme jenom na živý morče . Anička je nachystaná.

mně stačil jen kancelářský regál

16.4.2008 20:08

jani napsal(a):
mně stačil jen kancelářský regál

jÁ SE TAKY PŘIDÁM.

ZATÍM SE ROZJÍŽDÍME , ALE V PLÁNU MÁME ODSADIT SELOU ALMARU. ( OMLOUVÁM SE ZA OKOLÍ)

22.4.2008 19:06

abonka napsal(a):
jÁ SE TAKY PŘIDÁM.

ZATÍM SE ROZJÍŽDÍME , ALE V PLÁNU MÁME ODSADIT SELOU ALMARU. ( OMLOUVÁM SE ZA OKOLÍ)

dobrý den, chtel bych se zeptat ziji morcata celozivotne v paru spolu??

23.4.2008 07:26

fread napsal(a):
dobrý den, chtel bych se zeptat ziji morcata celozivotne v paru spolu??

Můžou žít v páru,ale nedoporučovala bych to,jelikož by byla samička každou chvíli březí.Lepší je mít třeba 2samičky a samečka k nim dát jen kvůli páření.

24.4.2008 15:16

cheyenne napsal(a):

dobrý den potreboval bych nejake foto pro inspiraci chtel bych udelat neco podobnyho a jeste by bodli aji nejake foto vybehu ktere chcu udelat na nasi zahrade

4.5.2008 21:49

conty napsal(a):
Můžou žít v páru,ale nedoporučovala bych to,jelikož by byla samička každou chvíli březí.Lepší je mít třeba 2samičky a samečka k nim dát jen kvůli páření.

Tak já taky poskytnu inspiraci,ale jen velmi zdatným kutilům.

4.5.2008 21:49

klafus napsal(a):
Tak já taky poskytnu inspiraci,ale jen velmi zdatným kutilům.

takže:

4.5.2008 21:50

klafus napsal(a):
takže:

a je to i s padacím mostem :-)

6.5.2008 11:49

klafus napsal(a):
a je to i s padacím mostem :-)

tak to je super nebyl by nejaky podrobnější návod pro nekutily??

6.5.2008 21:22

albona napsal(a):
tak to je super nebyl by nejaky podrobnější návod pro nekutily??

No přímo stavební plán k tomu není,on to tatík plodil přímo z paměti,ale základní suroviny: Obyčejná lodna (řeznická bedýnka,používá se při zabijačkách,uchováva se v ní maso a vnitřnosti),ale myslím,že stejně dobře poslouží kterákoli podobná bedna z pevného materiálu.No co dál.ty dráty jak vidíš,to sou dráty z výpletu kola a následně sou d otvorů v bedýnce připájeny.Samozřejmě že krok,kdy do bedny vyřežes "okna" a pak tam škvaříš dráty,snad nemusím připomínat :-)No a pak je tam ta specialitka-padací most.K tomu posloužil případný kus dřeva,patny,zašupovací zavírání a kus koberce,aby se jim to nesmekalao.Dále polovinu bedýnky překrývá dřevený poklop,který tam drží na magnety a v rohu je provrtaný otvor,kudy se prostrkává pítko.
No tak v jednoduchosti... wuala...máš bedýnku :-)

6.5.2008 21:24

klafus napsal(a):
No přímo stavební plán k tomu není,on to tatík plodil přímo z paměti,ale základní suroviny: Obyčejná lodna (řeznická bedýnka,používá se při zabijačkách,uchováva se v ní maso a vnitřnosti),ale myslím,že stejně dobře poslouží kterákoli podobná bedna z pevného materiálu.No co dál.ty dráty jak vidíš,to sou dráty z výpletu kola a následně sou d otvorů v bedýnce připájeny.Samozřejmě že krok,kdy do bedny vyřežes "okna" a pak tam škvaříš dráty,snad nemusím připomínat :-)No a pak je tam ta specialitka-padací most.K tomu posloužil případný kus dřeva,patny,zašupovací zavírání a kus koberce,aby se jim to nesmekalao.Dále polovinu bedýnky překrývá dřevený poklop,který tam drží na magnety a v rohu je provrtaný otvor,kudy se prostrkává pítko.
No tak v jednoduchosti... wuala...máš bedýnku :-)

jej to sem vložila blbou fotku Tuhle sem chtěla

11.6.2008 22:05

almina napsal(a):

Já bych určitě nedoporučovala plast, poměrně rychle se rozleptá. Osvědčila se mi bednička plechová, myje se stejně snadno jako plast, ale déle vydržínekoroduje ani se nerozleptává a nedrží tolik pachy.

17.6.2008 17:38

mairen napsal(a):
Já bych určitě nedoporučovala plast, poměrně rychle se rozleptá. Osvědčila se mi bednička plechová, myje se stejně snadno jako plast, ale déle vydržínekoroduje ani se nerozleptává a nedrží tolik pachy.

mě se to zas líbí klafus supr nápad ,ale nezapomen kdo tu masnáckou bednu doma nemá,tak v obchodě zrovna levná není.Takže bych asi volila opravdu nějakou starou skřín a podlahu i boky polepit kachličkami i staršími

Přidejte reakci

Přidat smajlík