Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.11.2009 12:26
eden

XXX.XXX.100.197

Můžete sem někdo dát fotky a nějaké povídání. Hlavně jak přezimuje. Z nikoho nemůžu nic vytáhnout a nebo ho nikdo nechová.

14.11.2009 21:45
eden

XXX.XXX.121.186

eden napsal(a):
Můžete sem někdo dát fotky a nějaké povídání. Hlavně jak přezimuje. Z nikoho nemůžu nic vytáhnout a nebo ho nikdo nechová.

Tak jsou všichni asi na morčata, že nikdo nemá fotku burunduka.

15.11.2009 11:20
zelvickahanka

XXX.XXX.204.195

eden napsal(a):
Tak jsou všichni asi na morčata, že nikdo nemá fotku burunduka.

Něco proti morčatům?!? Co takhle pohledat na internetu? O burunducích se toho najde spousta.

15.11.2009 19:53
eden

XXX.XXX.74.66

zelvickahanka napsal(a):
Něco proti morčatům?!? Co takhle pohledat na internetu? O burunducích se toho najde spousta.

Možná toho spousta je, ale tady nikdo ani nepísk a fotky taky nikdo nemá.

15.11.2009 20:18
zelvickahanka

XXX.XXX.204.195

eden napsal(a):
Možná toho spousta je, ale tady nikdo ani nepísk a fotky taky nikdo nemá.

Jestli tady není dost chovatelů (majitelů), tak zkus toto: http://www.kralici.c z/burunduci/diskuze.asp, tam jich bude určo dost :) i s albama fotek.

18.11.2009 08:20
eden

XXX.XXX.65.197

zelvickahanka napsal(a):
Jestli tady není dost chovatelů (majitelů), tak zkus toto: http://www.kralici.c z/burunduci/diskuze.asp, tam jich bude určo dost :) i s albama fotek.

Znovu otvírám téma. Hodně inzerátů a fotek je křečků, potkánků, morčat, ale diskuse o burundukovi ani náhodou. Jestli je někdo chováte dejte sem nějaké fotky, vždyť zájemci ani nevědí že takové zvířátko existuje. A nebo je problém chovu a držení tak velký, že ho proto nikdo nechce? a proto sem nikdo fotky nedává?Ptám se ze zvědavosti, protože zeptat se jednoho chovatele je málo, tak by se tady mohlo ozvat alespoň více chovatelů, proč mají lidi raději morčata nebo křečky?

10.1.2010 11:52
kesoa

XXX.XXX.22.83

eden napsal(a):
Znovu otvírám téma. Hodně inzerátů a fotek je křečků, potkánků, morčat, ale diskuse o burundukovi ani náhodou. Jestli je někdo chováte dejte sem nějaké fotky, vždyť zájemci ani nevědí že takové zvířátko existuje. A nebo je problém chovu a držení tak velký, že ho proto nikdo nechce? a proto sem nikdo fotky nedává?Ptám se ze zvědavosti, protože zeptat se jednoho chovatele je málo, tak by se tady mohlo ozvat alespoň více chovatelů, proč mají lidi raději morčata nebo křečky?

Tak před pěti lety jsme doma měli dvě zemní veverky:)

10.1.2010 11:53
kesoa

XXX.XXX.22.83

kesoa napsal(a):
Tak před pěti lety jsme doma měli dvě zemní veverky:)

.

10.1.2010 12:04
kesoa

XXX.XXX.22.83

kesoa napsal(a):
.

Tmavého samečka sme měli od miminka chyběl mu kousek ocásku a jeden drápek ale lehce se ochočil. Tu druhou (údajně taky burunduk) sme získali když měla přez rok a nikdy nebyla tak krotká.

17.1.2010 20:27
pseudoparazit

XXX.XXX.85.229

eden napsal(a):

jak prezimuje? nekdy koncem prosince asi do brezna se snizuje jeho aktivita asi na jednu hodinu denne, kdy se chodi jenom napit a najist. takze vetsinu casu travi v budce, kterou ma vystlanou. to je asi vse.

9.3.2010 09:32
shibinka

XXX.XXX.232.69

eden napsal(a):

Jo, s křečky a morčaty se to nedá srovnat. Burunduci jsou přírodnější a tak tedy složitější. Ani ne tak na chov jako na odchov. Pokouším se o odchov už pár let, zatím marně. Naši burundučci mají voliérku o půdorysu asi 1,5m x 1,5m. V ní dvě klece, protože na přezimování je nutné je od sebe oddělit. Jinak může probuzený veveřák ublížit tomu ještě spícímu. Přes léto jsou klece otevřené a burunduci si můžou ve voliérce řádit dle libosti, teda pokud nezačne samička napadat partnera. Moje Albína je taková pruďaska a tak je nutné občas samce oddělit, než se holka uklidní a začne ho zas volat. S přezimováním je to různé. Vystřídalo se u mně už pár kluků v přírodní barvě a všichni si na podzim poctivě vystýlali hnízdo v budce a shromažďovali zásoby. Potom upadli do zimního spánku - hibernace. To potom neví o světě, můžete ho i vyndat z budky (nedoporučuju schválně budit, je to pro ně šok), má zpomalený tep a dýchání, sníženou teplotu. Přesto i spícímu veveřákovi chystám krmení. Občas se totiž probudí a potřebuje se napít a doplnit energii. Albína je jiný případ. Za celou zimu na delší dobu neusnula, i když byl venku opravdu silný mráz. Do budky jí musím přidávat vystýlku já, aby nezmrzla. Voliéra je uvnitř zděné části voliér pro ptáky, dalo by se říct ptačí domek. Takže je zateplená, ale bez vytápění. Když delší dobu mrzne, mrzne i uvnitř. To pak musím dávat Albíně denně kousek jablka, aby měla tekutiny. Slyšela jsem, že nepřezimující zemní veverky, se nemnoží. Zatím nemohu toto tvrzení vyvrátit. Viděla jsem Albínu se pářit, ale nic z toho nebylo. Uvidíme letos. Koupila jsem nový pár v přírodní barvě, ale jsou ještě mladí.

9.3.2010 09:52
shibinka

XXX.XXX.232.69

shibinka napsal(a):
Jo, s křečky a morčaty se to nedá srovnat. Burunduci jsou přírodnější a tak tedy složitější. Ani ne tak na chov jako na odchov. Pokouším se o odchov už pár let, zatím marně. Naši burundučci mají voliérku o půdorysu asi 1,5m x 1,5m. V ní dvě klece, protože na přezimování je nutné je od sebe oddělit. Jinak může probuzený veveřák ublížit tomu ještě spícímu. Přes léto jsou klece otevřené a burunduci si můžou ve voliérce řádit dle libosti, teda pokud nezačne samička napadat partnera. Moje Albína je taková pruďaska a tak je nutné občas samce oddělit, než se holka uklidní a začne ho zas volat. S přezimováním je to různé. Vystřídalo se u mně už pár kluků v přírodní barvě a všichni si na podzim poctivě vystýlali hnízdo v budce a shromažďovali zásoby. Potom upadli do zimního spánku - hibernace. To potom neví o světě, můžete ho i vyndat z budky (nedoporučuju schválně budit, je to pro ně šok), má zpomalený tep a dýchání, sníženou teplotu. Přesto i spícímu veveřákovi chystám krmení. Občas se totiž probudí a potřebuje se napít a doplnit energii. Albína je jiný případ. Za celou zimu na delší dobu neusnula, i když byl venku opravdu silný mráz. Do budky jí musím přidávat vystýlku já, aby nezmrzla. Voliéra je uvnitř zděné části voliér pro ptáky, dalo by se říct ptačí domek. Takže je zateplená, ale bez vytápění. Když delší dobu mrzne, mrzne i uvnitř. To pak musím dávat Albíně denně kousek jablka, aby měla tekutiny. Slyšela jsem, že nepřezimující zemní veverky, se nemnoží. Zatím nemohu toto tvrzení vyvrátit. Viděla jsem Albínu se pářit, ale nic z toho nebylo. Uvidíme letos. Koupila jsem nový pár v přírodní barvě, ale jsou ještě mladí.

Přírodní kluk.

20.3.2010 08:44
krtecek

XXX.XXX.91.132

tak vypadá burunduk je to jak ChipMánek nadherny ale ja mam morčata :-)):-)):-))

MarkAurel

5.12.2010 09:03
MarkAurel

XXX.XXX.166.201

na tomto vebe je dost informacii:

http://vevericka-burunduk.blog.cz/

6.12.2010 19:18
milošditr

XXX.XXX.182.49

eden napsal(a):

http://forum.lide.cz/forum.fcgi?akce=forum_data&forum_ID=49033&auth= zkus se zeptat tady smajlíksmajlíksmajlík ahoj

24.1.2012 21:40
ruza5

XXX.XXX.226.11

Poposouvám toto zajímavé téma.Mě zajímají hlavně fotky venkovního chovatelského zařízení.Jak to mají vybavené chovatelé, kteří i zimují venku. O bytové klece a klecičky, kde je možnost pouštění po bytě, není na netu nouze, ale venkovní prostory nikde nicsmajlík

25.1.2012 18:43
havok

XXX.XXX.29.45

shibinka napsal(a):

do toh bych vkrocil neoddeluji je vubec sice mam veci volieru venkovni v ktere jsou cely rok ma 2x2x2 metry je tam samec a 2 samice a kazdym rokem maji mlde a to i ti ktere chovam v mencich volierach

25.1.2012 23:51
ruza5

XXX.XXX.226.11

Fotky,vložte fotky pro inspiraci:-)

8.2.2012 22:55
eden

XXX.XXX.37.97

Růža fotky nebudousmajlík Já zas přemýšlím o tom, kdyby byl přes léto venku ve velké kleci, že bych ho musela stěhovat na zimu domů do menšího, aby venku neumrzl. Obzvlášt když je letos tak hrozná zima. A tak by musela mít klec venku dvojité pletivo, aby ho v noci něco nesezoblo.

10.3.2012 10:48
michalkouba

XXX.XXX.114.64

Nemá někdo z Prahy a okolí samečka na zapůjčení pro nakrytí naší samyčky??? Děkuji MK 777 260 144

10.3.2012 10:56
michalkouba

XXX.XXX.114.64

michalkouba napsal(a):
Nemá někdo z Prahy a okolí samečka na zapůjčení pro nakrytí naší samyčky??? Děkuji MK 777 260 144

přidám nějaké foto naší hočičky...

10.3.2012 10:57
michalkouba

XXX.XXX.114.64

michalkouba napsal(a):

...

10.3.2012 11:01
michalkouba

XXX.XXX.114.64

michalkouba napsal(a):

.

9.4.2012 01:02
zbosace

XXX.XXX.111.245

Ako je to s povahou Vašich burundukov? Do akej miery sa dajú ochočiť, sú agresívne, kúsavé? Dá sa s nimi manipulovať holou rukou?

10.4.2012 08:53
markaurel

XXX.XXX.160.235

kazdy Burunduk ma svoju vlastnu povahu a je iny, teraz mame 3 a celkovo ich bolo 6, niekedy urcity jednotlivec trochu pripominy svojim spravanim druheho. Kazdy Burunduk sa da ochocit zalezi od casu ktory mu venujete, ak ho mate bokom a davate mu len jest tak necakajte ze sa bude dat pohladkat a nebude hryzt. V zime su trosku viac podrazdene ale tiez zalezi od kusu a pohlavia.

Přidejte reakci

Přidat smajlík