Máte někdo? Krom polydaktylie, jsou nějaké potíže s nima? Chci něco na mazlení pro děti, velké morče se mi zdá jako odolnější než malé :-) Ještě jsem našla, že krom cuy morčat jsou ještě cabayos, co maj skorem 4 kila, ale to prý u nás nikdo nechová......kdybyste někdo věděl o dobrém chovateli cuy morčat nebo zázrakem i těch cabayos, písněte prosím. Děkuju a přeju všem krásný den.
Obraťte se na chovatele těchto morčat, u nás už je jich docela dost - s dlouholetými zkušenostmi např. chovatelské stanice "z Holákova hradu", "Magnum" nebo "z Málkovic".
Osobně nemám za to, že by obří morče bylo vhodné jako mazlík pro člověka, který nemá dost zkušeností. Jsou plašší a hůře ochočitelná než normální morčata, značně náročnější na prostor, nejsou zrovna dlouhověká a jejich velikost by mohla být trochu problém při manipulaci dítětem. Nejsou o nic odolnější než obyčejná morčata.
Řekla bych, že pokud je Vám jedno, zda to bude "obyčák" nebo "obřík", tak vyjde zhruba na stejno pořídit si pěkné urostlé obyč morče. Například moje nynější nejstarší morčata (2 samice) se blíží hranici šesti let (z t. jedna ještě nedávno nečekaně porodila překrásný zdravý trojčlenný vrh) a váhově dosahují kila a půl, což už je váha takového menšího Cuy-morčátka... a zdravější a mazlivější morčata bych hóóódně dlouho hledala.