Dobrý den dovolim si sem vložit pár fotek z výstavby mého zařízení na chov drápkatých opiček. Někdo zde třeba najde inspiraci, někdo mne třeba upozorní na chyby , které jsem udělal , ale z byb se člověk učí.
Stěny nahozené maltou se snažim obkládat v každém teráriu jiným materiálem , abych se vyhnul stereotipu, příčky jsou z materiálu, ze kterých se vyrábějí plovoucí podlahy , tudíž perfektně omyvatelné, na zdi je 2m radiátor , jelikož celková velikost místnosti je 15x5m
Tímto oknem 80x80cm budou vylézat za teplého počasí do klecí na slunění a příští rok se bude stavět velký poloskleník
Vcelém prostoru bude ještě podlahové elektrické vytápění , pro případ, že nebudu doma , nebo se porouchá kotel , musíte si být jisti , že jim je v zimě teplo
Pohled přez výlohu z pracovny na dokončené terárium, takových buduji 5
eden
napsal(a):
Gratuluju. Je to krása. Můj nesplnitelný sen. Ale drápkaté opičky potřebují opravdu k životu pěkný prostor, aby se jim dobře dařilo a to bych jim dát nemohla. Takže ať se daří vám i opičkám.
Já sám jsem hodně let váhal , než jsem si je pořídil, tet ma 3 druhy a makaky, ale stále se v tomto oboru považuji za naprostého začátečníka. Myslim, že se z člověka v tomto oboru stává profik tak po 10 letech s minimálníma strátama. Je to opravdu hodně náročné, a nevyplácí se nic na vlastní pěst, chce to se hodně učit od zkušených chovatelů
Dobrý den pane Doušo,
tak po dlouhé době vidím na netu opravdu velikostně odpovídající ubikace pro drápkaté opičky. Chov drápkatých opiček věřím, že je dost náročný, ale pokud si člověk vše rozplánuje, tak si časem uvědomí, nebo zjistí, že se to dá zvládnout docela vpohodě. Je třeba dodržovat určité zásady v chovu a pak věřím, že všechno jde. V poslední době se setkávám s ohlasy lidí, že chov těchto opiček není pro obyčejné lidi, ale tak maximálně do ZOO. S tím zásadně já nesouhlasím a tvrdím, že pokud se nenajde více nadšenců pro chov těchto opiček, budeme časem koukat jen na fotky, protože zvířata z naší planety zcela zmizí, takže rozšiřujte chovy, dělejte tak pěkné ubikace pro opičky a nenechte se nikým odradit. Kdybych měl možnosti a prostory tak bych šel také do toho. Určitě je fajn, že tato zvířata mají v našich chovech místo :)
jerrys
napsal(a):
Dobrý den pane Doušo,
tak po dlouhé době vidím na netu opravdu velikostně odpovídající ubikace pro drápkaté opičky. Chov drápkatých opiček věřím, že je dost náročný, ale pokud si člověk vše rozplánuje, tak si časem uvědomí, nebo zjistí, že se to dá zvládnout docela vpohodě. Je třeba dodržovat určité zásady v chovu a pak věřím, že všechno jde. V poslední době se setkávám s ohlasy lidí, že chov těchto opiček není pro obyčejné lidi, ale tak maximálně do ZOO. S tím zásadně já nesouhlasím a tvrdím, že pokud se nenajde více nadšenců pro chov těchto opiček, budeme časem koukat jen na fotky, protože zvířata z naší planety zcela zmizí, takže rozšiřujte chovy, dělejte tak pěkné ubikace pro opičky a nenechte se nikým odradit. Kdybych měl možnosti a prostory tak bych šel také do toho. Určitě je fajn, že tato zvířata mají v našich chovech místo :)
Taky jsem pro to, aby zvířata chovali chovatelé a ne jen ZOO, klidně at se zpřísní podmínky chovu , at se nastaví přesné mantinely , které se musí dodržet, já sám jsem přesvědčen, že u spousty chovatelů se mají chovanci lépe než v ZOO. Jejikož to děláme, že nás to baví a ne jako práci. A samozřejmě i naopak někde by bylo třeba chov i zakázat. Určitě nás hodně bylo svědky i v ZOO, že uplně vše neni v pořádku , jak bychom si představovali, ale člověk taky kolikrát musí vidět i 2 stránku věci a ne jen z pohledu návštěvníka
Stavba dalšího zařízení pro Tamaríny sedlové , rozměry budou stejné , jako u předchozího terária jen je jiná dekorace ,,obklad stěny,,
I když tamaríni a kosmani nejsou odchovaní na lahvi tj. uměle chovatelem, v péči člověka stejně zkrotnou a když i malé děti věděj , jak se k opičkám chovat , lze s nimi takto udržovat kontakt
Kosmani zakrslý už maji mimča, na fotce je zatim vidět jedno dost je zatim zchovávaj