Před pár týdny mi umřel jeden z mých milovaných potkánků By už starší,nemohl chodit na zadní nožky a ztrácel rovnováhu.Jezdili jsme s ním k veterináři a po týdnu nám řekl, že už je to zbytečné a tak jsme ho s těžkým srdcem nechali utratit...Doma mám ještě jednoho potkánka Jerryho-byli spolu celý život.Jerry se ted po smrti Albína(tak se jmenoval) změnil.Předtím byl čilý,energický a hravý a ted je stále v domku a vyleze jenom aby se najedl a napil a občas ho pouštím z klece.Napodlo mě jestli bych mu třeba pořídila nového potkaního kamaráda,ale newím,newím.Navykání by asi nebylo snadné.Mohli byjste mi prosím říct jaké vy máte zkušenosti s navykáním potkánků na sebe?
Předem děkuju za všechny odpovědi
A kolik potkánkovi je? Když byl celý život s kamarádem, tak by nemusel být zase takový problém ho seznámit s novým příchozím :-) Ale možná by bylo lepší, pořídit si rovnou dvě potkaní miminka, kdyby nevyšlo seznámení, tak nebudeš mít dva samotné potkany, a i když vyjde, tak může ten starší brzy umřít a měla bys zase samotného potkana a tak pořád dokola.
Miminko co nejmladší, klidně hned po odstavu (cca měsíc), ale jak říkám, dvouletý potkánek už je stařeček, sice může ještě nějakou dobu žít, ale stejně umře dřív než miminko a zase budeš řešit stejný problém. Mimčo je taky hyperaktivní, bude si chtít hrát a zlobit a staroušek už chce mít svůj klid, i proto by byla lepší dvě mimča, vyřádí se spolu :-)
To je fakt,i když ten potkánek co mi umřel se dožil 3 a půl roku.Asi si ty dva potkaní miminka pořídím.Už jsem se dívala na internet po inzercích,ale moc jsem toho vhodného nenašla.Já bych totiž chtěla potkaní mimčo v čokoládové a černé barvě :-)
Nevíte o nějakých chovatelských stanicích v Moravskoslezském kraji?