"Vadí si" Samec potkana + samička potkana v jedné kleci??

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
4.9.2010 19:50
carmennsi

XXX.XXX.97.74

Před týdnem jsem si pořídila samičku potkana a dnes samce potkana. Jí je 5 týdnů, jemu 2měsíce. Můžu je dát dohromady? Do jedné klece? Nebo je v tom nějaký vleký problém? Nebudou si "vadit"?smajlík

4.9.2010 20:49
kimik70

XXX.XXX.21.61

Vadit bude spíš tobě, když budeš mít jednoho dne spoustu malých potkánků a během dalších tří týdnů se narodí další a další...Samičku a samce spolu přece nemůžeš mít trvale v jedné kleci, protože se budou pořád množit až z toho samička umře vysílením. Navíc v tomhle věku ještě není dost stará na to, aby měla mláďata (což neznamená, že ještě nemůže zabřeznout, potkani jsou plodní hodně brzy). Proč sis nepořídila dvě samičky nebo dva samce? smajlík

4.9.2010 22:20
carmennsi

XXX.XXX.97.74

Proč jsem si nepořídila 2 samce, nebo 2 samice?? Některým zvířatům je to jedno, jestli žijí se samci, či samicemi. Např. Agama Vousatá je toho příklad. A raději jsem se zeptala dřív, než je dala k sobě. Budu je chovat každého zvlášť.

5.9.2010 15:31
utahraptor

XXX.XXX.80.130

carmennsi napsal(a):
Proč jsem si nepořídila 2 samce, nebo 2 samice?? Některým zvířatům je to jedno, jestli žijí se samci, či samicemi. Např. Agama Vousatá je toho příklad. A raději jsem se zeptala dřív, než je dala k sobě. Budu je chovat každého zvlášť.

Čím dál lépe smajlík Potkani jsou sociálně žijicíc zvířata, to znamená, že je nejlepší chovat minimálně dva potkany pohromadě. Protože člověk jim parťáka svého druhu nedovede při sebelepší vůli nahradit. Takže sis měla rovnou pořídit buď dva samce nebo dvě samice a vůbec si o potkanech zjistit něco víc dřív, než si je pořídíš.

5.9.2010 19:23
kimik70

XXX.XXX.4.69

Vždyť jsem to slečně před pár dny radila a ona si pořídí samce! No, někteří lidé si prostě nechtějí nechat poradit, to je pak zbytečné se rozčilovat :-(

9.9.2010 15:08
juhaj

XXX.XXX.208.237

To bude tím,že slečně bude tak 12 a je tudíž nejchytřejší a nejmoudřejší :-)

3.12.2010 21:36
joli

XXX.XXX.184.83

No jo, další, co si nejdřív zvíře pořídí a teprv pak něco zjišťuje!!

3.12.2010 22:54
opalin

XXX.XXX.234.129

carmennsi : predstavte si zit osamote mozno s 15 minutovim kontaktom denne s niekym ? myslite si ze vam s toho nesibne ked by ste bola zavreta v jednej klietke cele dni bez niekoho. Aj clovek je socialny tvor a zle sa mu zije samotnemu. Viete si to predsravit ake to musi bit pre nich ? urcite neviete a preto vam radim jedneho dajte prec a kupte si to iste pohlavíe. No jedine v tom pripade ak chcete mat doma 4 potkany. 2 samce a 2 samcie. Nie ste prva a ani posledna. A preco ste si nedali poradit.

A ostatnym clenom diskusie nelusite hned tak ostro reagovat.smajlík

6.12.2010 19:36
milošditr

XXX.XXX.182.49

carmennsi napsal(a):
Před týdnem jsem si pořídila samičku potkana a dnes samce potkana. Jí je 5 týdnů, jemu 2měsíce. Můžu je dát dohromady? Do jedné klece? Nebo je v tom nějaký vleký problém? Nebudou si "vadit"?smajlík

Ahoj k ty samičce bych dal samici a kdyby bila se samcem tak každých průměrně 23 dní má mlady a co potom stolika mladaty. něco si třebas necháš něco prodáš nebo daruješ ale co když ti ho majitel vratí co potom ?

Březost potkanů trvá průměrně 23 dní.

Potkany sem choval 3 roky a poslední samečky má kámoš na mazlily :-) od jara chce chovat Rex a dumbo .smajlík

11.1.2011 17:42
milošditrich

XXX.XXX.182.49

utahraptor napsal(a):
Čím dál lépe smajlík Potkani jsou sociálně žijicíc zvířata, to znamená, že je nejlepší chovat minimálně dva potkany pohromadě. Protože člověk jim parťáka svého druhu nedovede při sebelepší vůli nahradit. Takže sis měla rovnou pořídit buď dva samce nebo dvě samice a vůbec si o potkanech zjistit něco víc dřív, než si je pořídíš.

Agamy vousaté některý mají taky radi kontakt s jinou agamou hlavně samice a samci nevím kámoš má 3 samice a 1 samec a 2 mladata a vajíčka.smajlík já mám 2 divoké potkany samce vím že 100% je neochočím ale stačí mi 10% že když je čistím můžu je vzít a přendat do jiný klece smajlík s ochočováním nespěchám nechávám to na nich i když nebudou mazlicci

http://papousci.chovzvirat.com/diskuzni-forum/kategorie-1/tema-7763/

3.2.2011 10:39
ondrejvlk

XXX.XXX.193.74

Chvýli počkej až samička doroste pak je dej spolu sice budou mýt mladý ale ty můžeš dát do zverimexu,ale když bude mýt mladý,tak hned jak to zistíž dej samcu do jiné klrce ale tak aby na sebe vyděli nebo dokonce mohli se dotýkat přes klec,pravydelně alespon 4krát dávej samcek samyci na návštěvu:D Avšak když uvydíš že se chce pářit tak ho odělej jinak dojde k dalšímu oplození a kdyby to tka šlo pořát dokola i k vysílení samie a někdy i úmrtí Až mládata ostavýš nech ji ježtě tak 2 týdny klidně i výc samotnou at si odpočine,samozřejmě občas udělej návštěvu samce ale nenech je spářit.Nejlepší by bylo kdy by měla samice nějakou kamarátku:D NEJLEPE SESTU.Já to tak dělám několik let a ani jedna samice nestrádá!!přeju hodně úspěchů v chovu.

Ps:sry za pravopis!:-)

Zanisek

7.10.2015 14:58
Zanisek

XXX.XXX.232.85

Pred pul rokem jsme si poridili potkana(samicku) a za pul roku jsme se teda rozhodli ze ji koupimekamosku ale bijou se tesa ta starsi ji bije nevite jak na to aby se mnely rady?

10.10.2015 20:53
Žaneta kocková

XXX.XXX.80.130

Zanisek napsal(a):
Pred pul rokem jsme si poridili potkana(samicku) a za pul roku jsme se teda rozhodli ze ji koupimekamosku ale bijou se tesa ta starsi ji bije nevite jak na to aby se mnely rady?

No musíte počkat, až si spolu vyjasní, kdo je šéfová.

Přidejte reakci

Přidat smajlík