Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.10.2010 12:51
piipa

XXX.XXX.54.234

Dobrý den!
Před pár dny jsem si z CHS pořídila dvě barevné myšky. Obě samičky. S myškami nemám zatím žádné zkušenosti, ale dlouho jsme doma měli morčata a křečky. Ti se ale ochočí celkem lehce (tedy, alespoň mi to s nimi nedělalo problémy), ale s myškami si tak jistá nejsem. Po příjezdu domů jsem je dala do akvárka. Dlouho byly obě zalezlé, ale postupně začaly šmejdit. Jedna je zvědavější, druhá spíš bojácná. Podle rad, které jsem si zjistila, jsem je zvykala na svůj pach- dávala jsem jim prsty na očuchávání. Celkem se vždycky lekly, ale když jsem ji tam měla déle, začaly kolem lozit. Dnes jsem je zkusila vzít poprvé doruky. Dost se polekaly, ale tu bojácnější jsem opatrně chytila a držela v ruce. Dost se ale třásla a bála. Druhá mi úspěšně uhýbala, ale když se mi ji podařilo chytit, tak sebou tak mrskala a skákala, že jsem ji raději vrátila zpět.
Chtěla bych se zeptat, jestli máte zkušenosti s ochočením myšek, které jste neměli doma od narození. Hlavně by mě zajímaly konkrétní zkušenosti. Nechtěla bych je zbytečně stresovat a taky chápu, že je to u každého zvířátka jiné, ale stejně budu ráda, za každou radu či zkušenost.

18.11.2010 11:24
piipa

XXX.XXX.54.234

To mi tu nikdo nedokáže poradit???smajlík

18.11.2010 15:49
lukema

XXX.XXX.84.222

Ahoj, ochoceni mysek urcite neni slozite, ochoci se "sami". Jde o inteligentni hlodavce a tak brzy pochopi, ze jim nechces ublizit. Nabizej jim ruzne pamlsky, konejsive na ne mluv. Vzdycky jim dej dobrutku do ubikace na zem a svou ruku dej cca. 15cm od mlsiku. Vzdalenost zmensuj a az se te mysky prestanou bat, dej si namku na ruku. Ruku nechavej u mysek dlouho - dokud si pamlsek nevemou. Kdyz si ho vemou, ruku vyndej. Kdyz ho tam nechaji a nemaji zajem, pamlsek vyndej - mlsik je jako dmena za to, ze prekonaly svuj strach. kdyz si mysky mlsiky z natazene dlane (aby na ni musely vylist), muzes ruku postupne zdvyhat... A pak i vyndat. Ale pri prvni manipulaci ji jisti ocaskem.

Je to muj overeny zpusob klidneho zblizovani, overeny nekolika lety chovu a mazleni ;-)

23.11.2010 17:28
lavacca

XXX.XXX.1.3

Nejvíc mě zaráží fakt, že máte myšky z CHS a takhle se bojí. Já si před 5 dny přinesla 3 - black and tan myšáka a 2 obyč. bílé laboratorní myšky. A hnedka druhý den mi jedna bílá myška(Monča) seděla na ruce, ostatní(Mickey a Simča) se nechají hladit, ale na braní do ruky to ještě není. I tak jsem z nich ale nadšená, čekala jsem, že budou víc asociální, když jsou ze zverimexu.

Ochočování bude stejné jako u křečků, apod. - jak psal již někdo výše - pomocí pamlsků. :-) Nebo si jí můžete vzít do ruky a až potom dám pamlsek, uvidíte, jak Vám to s nimi půjde. Ale myšky jsou chytré, tak si myslím, že to bude rychle. :-)

PS: V jakých máte myšky barvách?:-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík